⬅ חזרה לאינדקס

ישן טוב בעו״ש

🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2020 11:19
כסף סולידי, מה שקרוי כאן פלח המזומן בתיק (שאצלי הוא גדול כי לא הפנמתי את הפרדיגמה), שוכב אצלי בעו״ש. אני חושב שזה הכי טוב, כי למה להסתבך בסביבת ריביות שלילית על אפיקים בטוחים, עמלות קניה ומכירה, מיסוי ודמי שמירה משונים וכו׳. ההבדל בין זה לבין סתם עו״ש הוא אפסי (תרתי משמע). אם זה מבלבל בעין אפשר לסגור את זה בפיקדון 0 בבנק (בבנק הפועלים זה דיי כך, אבל הסניף נוח לי). חברים אומרים לי שזה לכ״כ טוב לכסף בעו״ש, אבל האמת שרציתי להבין למה, כי זה נראה לי הכי פשוט וטוב.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2020 11:55
קשה מאד לענות מבלי לדעת מהן נסיבות החיים האישיות שלך, מהם הצרכים שלך, מהו גילך, ומהו משך הזמן שבו תזדקק לכסף (שנה אחת? שלושים וחמש שנים?).

תבין שכסף זה לא דבר אמיתי. זה רק כלי מעבר בין שימוש של שירות,סחורה או נכס אחד לאחרים. זה רק מספר שרירותי שמייצג את כח הקנייה שלך בצורה נומילית *נכון להיום*. אבל לאורך זמן הכח הזה הולך ונשחק כך שבעוד מספר שנים גם אם המספר ישאר דומה, כח הקנייה שלך יהיה חצי מזה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2020 12:04
עקרונית אני מסכים איתך, אין טעם להתעסק במכשירים שפעם היו רלוונטים כמו פק"מ יומי מתחדש ודברים מהסוג הזה. אני לא מבין אנשים שקונים קרן כספית היום.

הסייג היחידי שלי - האינפלציה לא תתקשר לספר לך שהיא בדרך ושיש לך שבוע להתכונן. יום אחד אתה תרגיש שהמחירים ממש עלו, והלמ"ס יעדכנו שמדד המחירים לצרכן עלה, ואתה תבין שהפסדת כסף. מתי יהיה היום הזה? אין לי מושג. אנשים מחכים לו כבר 12 שנה ועד כה מגנים על עצמם מפניו לשווא. אבל הוא יבוא.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2020 12:08
.

לפי מה שאני רואה מההוצאות האישיות שלי, המחירים כבר עלו והם ממשיכים לעלות.

אני לא יודע באיזה עולם הלמ"ס חי.

לשים את הכסף בעו"ש זה להישאר במקום כשהמחירים בורחים לך.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2020 12:12
נשמע מעניין, ואשמח לפירוט מספרי אם יבוא לך (לא מצפה לרשימה של כל ההוצאות, אבל לפי קטגוריה למשל). אני לא אוסף נתונים, אבל בתחושה האישית שלי מזון, ביגוד והנעלה לא מתייקר (מסעדות כן). הדלק זול. שכ"ד חידשתי באותו מחיר אז לא באמת יודע מה קורה בשוק, וזו כמובן ההוצאה העיקרית שלי. הוצאות תקשורת (חבילות סלולר, אינטרנט) זולות. מה לפי מה שאתה רואה בהוצאות האישיות שלך עלה?
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2020 12:14
בלי להסיט את השרשור, סתם מציין נקודה, שזה ממש מעניין. דווקא אצלי הדברים הוזלו במעט בשנתיים האחרונות.

+1
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2020 12:21
סל קניות ממוצע שלי עלה מ- 450 ל- 600 (על פני 5 שנים בערך) ואני לא חושב שנהייתי יותר בזבזן.

מחירי פירות כמעט הכפילו את עצמם. אני כמעט ולא קונה פירות - כמובן שיכול להרשות לעצמי אבל מטריף אותי לקנות במחיר כפול.

גם הארנונה עלתה באיטיות מ- 900 ל- 1000 (כנראה מותר להם עד 3% כל שנה והם מנצלים את זה)

אני מסכים שתקשורת נהייתה זולה יותר, אבל מלכתחילה לא ראיתי צורך לשרוף מאות שקלים על חבילות תקשורת.

תחבורה ציבורית היא זולה אבל השרות שאתה מקבל הוא נוראי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2020 13:55
מה פתאום, בצפון המחירים ירדו, לא הרבה אבל במעט שרואים את המחירים בסופרים.

פירות וירקות עלו רק במדינת ת"א ולא בצפון וגליל מערבי.

אני עדיין משלם 3.90 על מלפפון ועגבניה, 10 על קווי, 10 על אבוקדו, 3.90 על בצל ות"א, 4.90 לחסה, 29 לקילו על פטריות טריות, 15 על ענבים.

והרשימה ארוכה..ארנונה אכן עלתה ב 3%.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2020 17:06
ההתיחסויות ממש טובות, ועם זאת אני רואה שהכיוון שעולה הוא בעיקר חשש מאינפלציה, והייתי רוצה לכוון את השאלה:

לפי פרדיגמת המשקיעה המובנת לי, חלק (רבע?) מהכסף צריך לשכב כמזומן בתקופת החיסכון, השאלה אם זה בסדר שפשוט ישכב בעו״ש או שעדיף במקום אחר - קרי - כשאומרים מזומן אז בעצם מה זה והיכן?

לעניין האינפלציה - ההמלצה להחזיק רבע מהתיק באגרות שקליות ארוכות טווח כן מגן מאינפלציה?

לגבי השאלות למצבי האישי - אני בן 44, בעל משפחה ומפרנס יחיד, איש הייטק שעתידו מאחוריו וההכנסה החודשית שלו מתוחזקת על אדי המוניטין שעוד נותר לו - אין לי שום תוכניות לפרוש בקרוב עד כמה שהדברים תלויים בי.

תודה :-)
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2020 18:12
לא מתחת למזרון (עוש)

באמצעות מכשיר שנקרא מק"מ (מלווה קצר מועד), זה האגח הכי קצר (אחרי cash) או פק"מ שזה של הבנק, או אג"ח ממשלתי צמוד באותו המטבע

אגח ארוך טווח לא צמוד בדרך כלל, הוא האגח הכי תנודתי שיש, והוא הכי חשוף למטבע שהוא נקוב בו

חוץ מזה, מה שמגן מאינפלציה הוא נכס ריאלי
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2020 18:34
אם אני זוכר נכון מהבלוג, ההמלצה היא להחזיק 2-3 חודשי מחייה. סביב המשבר הרבה אנשים (ואני בתוכם) עברו להחזיק סכום גדול יותר שיספיק לזמן ארוך יותר, בגלל אי הודאות - לדוגמה 6 חודשי מחייה.

יש גם אג"ח צמודות מדד, שאמורות לנטרל אינפלציה מעצם הגדרת המכשיר. כל אחד בוחר לעשות את זה בדרכו (במובן מסוים גם מניות מנטרלות לך אינפלציה כי הן נכס ריאלי, אם כי תנודתי מאוד), מוזמן להחליט אם משהו משלושת המכשירים שהוזכרו פה (אגח שקליות ארוכות טווח, אגח צמודות מדד, מניות, ווטאבר) מתאים לצרכיך ולפרופיל שלך.