⬅ חזרה לאינדקס

מסירת הצהרת הון ל- IB

🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2020 23:39
הי,

זוגתי ואני רוצים לפתוח שני חשבונות מסחר ב- IB - חשבון פרטי (משותף לשנינו) וחשבון לחברה בע"מ של אשתי - ולהעביר אליהם את התיקים המקבילים מהארץ.

בפתיחת החשבון נשאלנו מה שווי ההון הכולל שלנו עם ובלי בית, ומה השווי הנזיל. מכיוון שזה לא כמה אנחנו מתכוונים להעביר אלא השווי הכולל והנזיל שלנו - זאת למעשה מעין הצהרת הון.

אנחנו משתדלים למעט ככל האפשר בפיזור מידע אישי, ולכן נודה אם תוכלו לענות על שתי השאלות להלן (הראשונה היא החשובה, את השניה מכסימום אשאל את IB)

האם אתם רואים תרחיש כלשהו בו הימצאות המידע שלנו ושל החברה בידי IB ורשויות המס האמריקאיות עשוי להזיק לי ו\או ליורשינו? (אני אזרח ישראלי ואירופאי, אם זה משנה משהו)

אם נדרשים למלא הצהרות דומות מחדש לאחר כמה זמן (שנה או מספר שנים)?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 00:12
היי,

1. השווי הנקי שלך משפיע על המיסוי שלך אבל מצד שני יש חובת דיווח על דברים כאלה למי שמשקיע (כי זה משפיע על המיסוי שלך במדינות שונות).

2. אני לא יודע אם מה שאתה מתכוון אליו זה מה שאני מכיר אבל כשאני פתחתי חשבון נדרשתי להצהיר מה השווי הנקי שלי כרגע ועשיתי את זה.

לא הייתה דרישה "תקופתית" לעדכן אבל כששווי התיק שלי ב-IB עבר את השווי הנקי שדיווחתי הם ביקשו שאעדכן.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 00:46
המידע לא נמצא אצל רשויות המס האמריקאיות.

הוא נמצא אצל IB כדי להגן על עצמם ממך, ותביעה פוטנציאלית שלך. הם רוצים אפשרות להוכיח שהם בדקו אותך שאתה כשיר להשקיע.

אין כאן שום עניין מיסויי, נטו משפטי.