⬅ חזור לעמוד הקודם
ה

הק995

פעיל במערכת החל מ- 23/2/16
91
סך הכל הודעות
71
דירוג משתמש רשמי

הודעות אחרונות מתוך המסד

באשכול: איך להגן בהעברת תיק עם מכירה ופערי זמנים
🕒 12/03/2023 01:01
תודה על התשובות. מדובר ב- IRA של קה"ש נזילה (לא גמל), שכולו 100% על טסלה. אני אנסה מכירה בחלקים, אבל לא בטוח שאוכל לבצע כך כי אולי יכריחו אותי למכור את הכל (מעל 10% זה בניגוד לתקנות). התנודתיות גבוהה ולכן רציתי לצמצם סיכון. אם ייתנו לי לבצע החלקים - הסיכון היחיד יהיה על השינוי בשווי המניות של החלק ה...
באשכול: איך להגן בהעברת תיק עם מכירה ופערי זמנים
🕒 10/03/2023 11:10
הי, אני רוצה להעביר IRA לברוקר זר, כלומר צריך למכור את הניירות, למשוך את הכסף לבנק, להעביר לברוקר ולקנות את הניירות מחדש. בזמן הזה יש סיכון שבין המכירה לקניה המחיר יעלה. איך ניתן להגן על הכסף? חשבתי לדוגמא על אופציות CALL, ככה שאם המחיר יורד האופציות מפסידות אבל התיק הרוויח, ואם המחיר עולה התיק יק...
באשכול: העברת תיק מאקסלנס לאינטראקטיב
🕒 01/03/2023 14:12
הי, יש לחברה בע"מ שלי חשבון השקעות באקסלנס ואני מנסה להעביר את הניירות ל- IB מאקסלנס סירבו וטוענים ש"מסיבות של רגולציה" הם יכולים להעביר רק לבנק או חברת השקעות בארץ אני לא רוצה להכניס את הבנק כתחנת ביניים גם בגלל עמלות נוספות וגם בגלל שזה יאריך את התהליך לפני שנתיים כשהעברתי מהם תיק פרטי ל- IB, ...
באשכול: חילוץ כספים פרטיים מחברה (אוי איך הסתבכתי)
🕒 29/03/2022 01:16
המידע שמסרתם הוסיף המון - גם בטחון שיכול לסמוך על הרו"ח למרות שלא מצא "הנחות" וגם ובעיקר ההפניה לתבחין בנושא סוחר\משקיע וזה שמדי פעם עשויים להיות מבצעים במס דיבידנד. תודה רבה!...
באשכול: חילוץ כספים פרטיים מחברה (אוי איך הסתבכתי)
🕒 27/03/2022 00:51
רקע: אני בעל שליטה בחברה קטנה, שבזמנו כמעט ולא היתה פעילה וצברה זיכוי מס עקב הפסדים, בנוסף החברה היתה חייבת לי כספים. על בסיס מידע חלקי העברתי כספים פרטיים לחברה (הלוואת בעלים) עם תכנית "גאונית" להשקיע במניות, לקזז את רווחי ההון מול זיכוי המס ואז למשוך בחזרה לפרטי. המניות עלו מהר מדי ואחרי שמשכתי...
באשכול: ליגת ההשקעות של גלובס
🕒 09/02/2022 19:11
בכתבות על משחקי השקעות תמיד יש חשבון של קוף שמנצח את כל המשקיעים. השקעתי היום בבננות, מחר יוצר קשר עם הספארי כדי שיקשרו אותי עם יועץ. מבטיח לשלוח לכם תמונות של שנינו בטסלה....
באשכול: עליית ערך מניות מוחזקות ע"י חברה נחשבת רווח?
🕒 20/12/2021 23:51
הי, לקראת הגשת דוחות של חברה בע"מ בודק את הדו"חות. לחברה יש תיק השקעות עם מניות שהשווי שלהן עלה. הרו"ח רשם את עליית הערך של המניות המוחזקות כרווח. מס יש רק על עליית הערך של מניות שנמכרו, אבל האם צריך באמת לשרשום את עליית השווי כרווח? ברור שזה לא ייעוץ, רק דעות - ובכ"ז יעזור לי. תודה...
באשכול: מסירת הצהרת הון ל- IB
🕒 04/11/2020 23:39
הי, זוגתי ואני רוצים לפתוח שני חשבונות מסחר ב- IB - חשבון פרטי (משותף לשנינו) וחשבון לחברה בע"מ של אשתי - ולהעביר אליהם את התיקים המקבילים מהארץ. בפתיחת החשבון נשאלנו מה שווי ההון הכולל שלנו עם ובלי בית, ומה השווי הנזיל. מכיוון שזה לא כמה אנחנו מתכוונים להעביר אלא השווי הכולל והנזיל שלנו - זאת למ...
באשכול: העברת תיק חברה בע"מ מברוקר ישראלי ל- IB
🕒 05/07/2020 02:49
בנראה אצטרך ללחוץ עם איום להעביר גם את החשבון הפרטי שאצלם לבית השקעות ישראלי אחר...
באשכול: העברת תיק חברה בע"מ מברוקר ישראלי ל- IB
🕒 04/07/2020 23:23
שלום, יש לי חברה בע"מ עם תיק שמכיל בעיקר ניירות אמריקאים דרך ברוקר ישראלי (אקסלנס). אני רוצה להעביר את התיק ל- IB ויעזור לי מאוד לקבל מידע התחלתי לפני שאני מתחיל בבירורים פורמליים מול החברות והרו"ח ובהתנעת התהליך האם ניתן להעביר תיק ניירות ישירות מהברוקר ל- IB, ואם כן איך הכי נוח לבצע את זה? (התיק ...
באשכול: מכירת ניירות ב IRA וקנייה בחשבון לא פטור
🕒 27/06/2020 23:12
שאלה גסה - למה למכור? אצלי כל ה- IRA מוחזק ב-3 מניות בלבד. אמנם התריעו והקפיאו לי את החשבון לפעילות, אבל מכיוון שאני ממילא משקיע ארוך טווח זה לא משנה לי. הפניתי הפקדות חדשות לקרן אחרת (כדי שלא יוקפאו בשקלים) והצבירה נשארה מושקעת כמו שמצאתי לנכון....
באשכול: מכירת ניירות אמריקאיים בין מועד המוות לירושה
🕒 27/06/2020 23:04
אני לא בטוח שהבנתי ולכן מוודא במלים שלי - אם הבנתי נכון כוונתך שמה שצריך להיות חשוב לי הוא לא כמה הדוד סם או חברת הביטוח מקבלים, אלא שהיורשים יקבלו עוגה מספיק גדולה. כלומר לתכנן ביטוחים והשקעות באופן שיאפשר את זה. לדוגמא, כשהעוגה עדיין קטנה ניתן או לא להשקיע בארה"ב, או להשקיע שם ולקחת ביטוח חיים ש...
🕒 27/06/2020 22:23
נקודה נהדרת. חייב הוסיף לרשימת ה"מה אם..." שלנו גם פעולות מקדימות! תודה! הבעיה היא שבגילאים מבוגרים יותר הביטוח מתייקר באופן מחריד. בנוסף, מגיל מסוים כבר לא ניתן לבטח גם אם רוצים. בהתחשב בזה ש(בהיעדר תאונת דרכים וכד') אני מאמין שאיה עד גיל שאם אכתוב כאן תשלחו אותי לאבחון פסיכיאטרי, זה אומר שרוב הזמ...
🕒 27/06/2020 22:12
זה דווקא מעניין... אחת הסיבות שחשבתי להעביר את החשבון הממוסהלאינטראקטיב במקום ברוקר ישראלי היא שאצל אינטראקטיב בהניירות רשומים על שמי בעוד אצל הישראלים הניירות הזרים רשומים על שמם, כשאני המוטב. אם ככה, יש סיכוי שזה הופך ליתרון בהיבט של מס ירושה - כי הניירות שייכים לברוקר הישראלי ואני רק מוטב של חברה...
🕒 27/06/2020 18:14
תרחיש תאורטי - שני בני זוג ישראלים (אחד מהם גם בעל אזרחות אירופאית) בעלי תיקי השקעות שמכילים ניירות אמריקאים. כל אחד מוגדר כמיופה כח לפעולות בחשבון של השני. אחד מבני הזוג נפטר. בן הזוג השני מתקשר מיידית לבנק\בית ההשקעות ומורה למכור את כל הניירות. כאשר התיק מועבר למוטבים\יורשים הוא אינו מכיל ניירו...