⬅ חזרה לאינדקס

קרן השתלמות IRA מול קרן השתלמות מחקה- ממש אשמח לעזרה

🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2020 17:18
שלום לכולם,

אתחיל בזה שאני מעלה את השאלה פה אחרי שאני יותר מ 3 שעות יושבת על הפורום ומנסה להבין את המספרים ולא ממש מצליחה.

קיבלתי הצעה ממיטב דש לקרן השתלמות מחקה S&P ב 0.47%

חשבתי לפתוח קרן השתלות IRA אבל אני לא מצליחה להבין כמה בדיוק אני אצליח לחסוך????

בהלמן אלדובי הציעו לי 0.25% על IRA אבל הבנתי שיש מינימום פעולה של 10$ עמלת קניה ומכירה ועוד עמלות נלוות....

ואני לא מצליחה להבין במספרים/אחוזים כמה אני חוסכת ב IRA?? כמה באמת זה עולה לי אחרי הפעולות שמבצעת??

אני ממש ממש אשמח והודה אם מישהו יוכל לענות לי, אני שואלת אחרי שבאמת לא הצלחתי למצוא תשובה בנושא.

אני מעבירה באזור ה 300,000 ש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2020 18:01
אני מניח שמדובר במינימום עמלת רכישה של ני"ע זרים, נניח 10$

אם את מבצעת את הרכישה כבר בהתחלה, תשלמי עמלה חד פעמית, כנראה אפילו יותר מ10$ כי תבצעי רכישה בהרבה כסף. זה כלום בהנחה שזו רכישה חד פעמית, אין אפילו מה לחשב את זה. תהיה גם המרת מט"ח אבל שוב, מדובר בתשלום חד פעמי.

תוכלי גם לבצע רכישה של ני"ע בבורסה בת"א שצמוד למדד סנופי (למשל הקרן של בלאקרוק או קרן מחקה).

בהמשך תוכלי לבצע רכישות נוספות, עדיף להימנע מתשלום 10$ כל חודש כמובן, אז אפשר לבצע רכישה של ני"ע בבורסה בארץ מחקה סנופי. אם ממש רוצים לקנות ני"ע זר אפשר לבצע רכישה גדולה פעם בכמה זמן (החלפה של ני"ע שנסחר בבורסה בארץ).

בהנחה שתקני ני"ע כמו VOO שדמי הניהול שלו 0.03% (לא ממליץ כמובן), תוסיפי לזה 0.25% דמי ניהול של IRA, יוצא סה"כ דמי ניהול 0.28%

קחי בחשבון שבמיטב דש מדובר בדמי ניהול 0.47%, לא כולל הוצאות ניהול השקעות (שזה עד 0.25%), בתרחיש סביר דמי הניהול יגיעו לפחות ל 0.6%

ההפרש מגיע ל 0.32% שזה בערך 10K כל שנה, לטובת מסלול IRA כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2020 18:26
960 ש''ח.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 11:37
@לומדת ללכת

וכמובן יש את איבוד התשואה (משהו כמו 0.3%) על מס דיבידנדים כפול במיטב דש עקב סוג הקרן שהם מחזיקים, לעומת קרן צוברת של בלאקרוק למשל.

בכל מקרה, לפי השאלות, אולי מעבר לIRA קצת מוקדם לך מידי בשלב זה?
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 13:33
שלום,

בעיקרון למי שמנהל תיק השקעות עצמאי כנראה ש-IRA בתיק הפטור זה רעיון מצוין.

אני יודע להגיד שלפחות על הנייר לאומי + הלמן אלדובי כבר ללא עמלת מינימום (לפי תעריף העמלות החדש שפורסם מדובר ב0.05% בלי עמלת מינימום).

אם נעשה השוואה של "תפוחים לתפוחים" (בערך):

ב-IRA בהנחה שאין עמלת מינימום ואת עם יד על הדופק (כלומר מבצעת המרה ורכישה ברגע שהכסף מועבר לחשבון):

ב-IRA תשלמי דמי ניהול של 0.25% להלמן אלדובי, 0.3%~ עמלת המרה (בהנחה שתבחרי בלאומי ותתעקשי לקנות את הגרסה הדולרית של ה-ETF על s&p 500) ואז 0.07 דמי ניהול שנתיים ב-ETF על s&p 500 (למשל CSPX).

במסלול מחקה מדד תשלמי 0.47% דמי ניהול + בערך 0.25 הוצאות ניהול השקעות.

ב-ETF אירי צובר (בהנחה הסבירה שתבחרי כזו) מצופה שתקבלי תשואה קצת גבוהה יותר מבמסלול מחקה המדד (בגלל הטבת מס דיבידנד שיש לקרנות איריות ביחס למדד אחריו עוקבות התעודות שמשתמשים בהן במסלולים מחקי מדד). מדובר בחסכון של 15% מ-1.87% (תשואת דיבידנד ממוצעת של s&p 500) אז סה"כ 0.2805%.

אם נחבר את המספרים:

מתשואת s&p 500 NTR במסלול מחקה מדד את מפסידה בערך 0.72% שנתי.

ב-IRA את צפויה להפסיד או 0.05% על רכישות או 0.3% על המרה ואז 0.05% על רכישות (או בערך 0.35%) ומצד שני להרוויח כל שנה (1 כפול (1 פחות 0.07%) כפול (1 ועוד 0.2805%)) בערך 0.21%.

כלומר ההפרש לטובת IRA הוא בערך 0.93% (בפועל פחות כי יש עלויות של קנייה / מכירה ואם מתעקשים על הגרסה הדולרית גם של המרה).

חוץ מהנ"ל ל-IRA יש את היתרון שאפשר לבחור מדדים אחרים לחקות (וממש לבחור תמהיל ולהיצמד אליו, במקום להסתמך על מנהלי המסלולים), למשל אני בחרתי מדד יותר רחב מ-s&p 500 ויש מי שמעדיף דווקא מסלול יותר אגרסיבי (נגיד מחקה מדד נאסדק או s&p 500 סקטור טכנולוגיה).
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 18:17
עוד נקודה פסיכולוגית שחשוב להסתכל עליה: את יודעת במה הכסף שלך מושקע בדיוק, כמה עמלות את משלמת ויש לך שליטה על הכסף שלך.