⬅ חזרה לאינדקס

לימודים מהבית

🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2020 12:48
אני פונה לאנשים שלומדים מקצוע ריאלי (מתמטיקה,פיזיקה,מדמח) באחת האוניברסיטאות או שיש להם ידע בנושא. מעוניין ללמוד אחד מהתחומים האלה בלי הצורך להגיע למוסד הלימודים. מכיר את האפשרות של האופ אבל לא בטוח שאפשר ללמוד שם בלי להגיע בכלל.(כמובן לא מדבר על מעבדות ודברים מהסוג הזה. )

אילו מהמוסדות, ובאילו תחומים נותנים תשתית טובה ללימודים כאלה?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2020 13:06
אם לימוד מרחוק מושך אותך לאוניברסיטה הפתוחה יש את הכלים הכי טובים לכך (לא מנסיון אישי).

בין האחרים כרגע בזמן קורונה יש יותר ופחות טובים אבל כשתגמר הקורונה הם כנראה יקחו צעד אחורה בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2020 13:36
באו"פ צריך להגיע למבחנים. חוץ מזה, אפשר ללמוד ללא מפגשי הנחיה כלל, או עם מפגשים בשיחת וידאו. יש סמינריון/ סדנא, שלא יודע מה עושים עם זה, אבל זה אחד בכל התואר, ואני מניח שגם את זה אפשר מרחוק. כעקרון אפשר גם ללמוד אצלם מחו"ל.

המלצה חמה: הנחיה מוגברת, ותגיע לכל המפגשים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2020 15:10
ברור שאפשר לא להגיע.בטח גם באוניברסיטה רגילה.

השאלה אם ההרצאות והתמיכה באופ ללימודים מרחוק טובה מספיק.

אני רוצה לחסוך את כל עניין הלוגיסטיקה סביב הלימודים
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2020 15:11
הלוואי ויקחו צעד קדימה.

כל עניין הנסיעות ושאר הנושאים שתומכים בלימודים ( מזון וכו) מבזבזים כל כך הרבה משאבים
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2020 15:27
ספרים מצויינים, והרצאות מוקלטות, והכל אפשר לעשות דרך המחשב. בגדול המערכת הלוגיסטית שלהם מדהימה.

אלא אם כן, אתה נמצא במקום בחיים שזה כבר פחות רלוונטי עבורו. הפן החברתי הוא ממש מרכזי בלימודים
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2020 15:30
ייתכן וזה תלוי פקולטה.

אני עוד רגע בוגר מדמח מהאופ.

הגעתי, פיזית, לשיעור אחד, כל התואר.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2020 15:32
אם אתה עצמאי וזה חשוב לך אפשר בהרבה מקומות כנראה לא להגיע בכלל וללמוד באופן עצמאי את החומר ממצגות/רשימות שהמרצה מעלה או משנים קודמות או מספרים בנושא.

אתה רק תצטרך להגיע למבחנים או כדי להגיש חלק מהתרגילים (לא בתקופת הקורונה).
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2020 15:42
מדהים

אפשר יהיה לשאול אותך בפרטי לגבי החוויה?
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2020 15:43
אני מדבר על הקלטות טובות של רוב ההרצאות לפחות. לא חושב שאצליח ללמוד חומר ריאלי ממצגות ואמצעים מהסוג הזה
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2020 15:53
בקשה

יכול גם כאן אם תרצה, אולי ישרת עוד אנשים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2020 17:22
גם נכון

אז רציתי לדעת אם היית מרוצה מרמת ההקלטה של השיעורים. האם כל הקורסים מוקלטים וזמינים?

ובכלל באופן כללי אם יש לך הערות והארות (בעיקר לשלילה) על האפשרות של למידת תואר מלא במדמח באופ בלי להגיע לשיעורים באופן פיזי

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2020 17:23
עיקר הלמידה היא מהספר...
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2020 17:29
מצטרף לנאמר מעלי

הספרים של הפתוחה מדהימים. כשלמדתי באריאל ורציתי ללמוד נושא מהיסוד הייתי מחפש בספריה את הספרים של הפתוחה
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2020 18:16
מחזק. אסייג ואגיד שיש קורסים בודדים בהם זה לא כך.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2020 05:01
אני לומד בעברית כרגע ולא הייתי בכלל במוסד וכנראה לא אהיה גם פרט למבחנים(הלוואי) כי אין לי מעבדה השנה.

עם ההשקעה המסיבית של האונברסיטאות ברישות חדרי תרגול ואולמות במצלמות איכותיות ותוכנות הקלטה ומעקב אני חושב שלהניח שלכל הפחות הקורסים הגדולים(שנה א) יוקלטו גם אם יחזור להיות פרונטלי.

בכל מקרה גם עכשיו יש לי חברים שלא לומדים בכלל ממה שמקליטים לנו ולומדים עם הרצאות הרבה יותר ישנות של מוסדות אחרים בכלל כדוגמת הטכניון ואביב צנזור וכדומה.

לדעתי עוד מוקדם לדעת בוודאות כמה יוקלטו כאשר לא יהיה קורונה ומה יהיו איכות המרצים בהקלטה(יש מרצים שלא יודעים להרצות טוב בהוראה אסינכרונית למרות שאצלי אישית הסמסטר כולם ממש אחלה)

רק על הפתוחה ניתן לסמוך בוודאות בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2020 07:28
מצחיק.

לא משנה לאיזו אוניברסיטה נכנסים, בסוף הרוב לומדים אצל צנזור :> ...
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2020 09:15
לגמרי, רק אני פחות לומד ממנו כי המאמץ של לחפש בכל הרצאה את ההסבר ולדלג על הוכחות מתמטיות וכדומה(די לא צריך את הרוב בקורס מתמטיקה לפיזקאים שלי) לא שווים לי את הזמן ואני מעדיף לראות את המרצה שלי(שדי אגדה בפני עצמה, רות לורנס ללא ספק אדם מבריק ביותר)

אבל החוש הומור שלו והקלילות ללא ספק טאץ מדהים ללמידת מתמטיקה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2020 11:42
זה רק כי אתם צעירים מכדי להכיר את צילג.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2020 01:10
ההרצאות של צילג(ז״ל) עדיין רצות, למדתי לינארית קצת מההרצאות ביוטיוב.

לדעתי אפשר ללמוד מהבית בכל אוניברסיטה, הקלטות של הרצאות,תרגולים ומבחנים ישנים ואתה מסודר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2020 06:14
זה לרוב נכון לקורסים של שנה שנתיים ראשונות יותר מאשר למתקדמים שם יש יותר ווריאציה (כמובן שהקורונה משפיעה)