⬅ חזרה לאינדקס

מניות דיבידנד - גם בתיקים קטנים?

🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2021 22:37
קראתי בבלוג את הפוסט על מניות דיבידנד וגם כמה שירשורים פה בפורום. קצת קשה לפעמים להבין את את נקודת המבט של הכותבים כי אין לי פרופיל בנקאי שלהם לכן אני שואל לגבי עצמי.

ברור לי שבתיק קטן (20k-50k) כמו שלי אני לא יכול לבנות על הריבית שתממן לי את הטיסה לדובאי (לא באמת) אבל האם מבחינת תכנוני מס או היבטים אחרים יש בכך הגיון? או שזה רלוונטי למי שמתכנן להוציא משכורת מהדיבדנדים ולשם כך יש לו תיק בסדרי גודל יותר גדול?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2021 22:52
אין הגיון להחזיק מניות דיבידנדים למעט במקרים סופר מיוחדים, מטעמי מס בדיוק ההפך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2021 22:54
מה הכוונה?

ראיתי דעות שאומרות שלכתחילה זאת הדרך העדיפה (לשיטתם כמובן). מה אתה מגדיר כמקרה מיוחד?
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2021 22:56
לפי מיטב הבנתי למשקיע הסולידי זאת אופציה שמגיעה *אחרי* שלב הצבירה (כאשר כבר הגעת לשלב שאתה מושך מהתיק עבור מחיה)

אחרת בשלבים המוקדמים יותר עצם חלוקת הדיבידנד כרוכה בתשלום מס רווחי הון (ודחיית מס חשובה לנו)
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2021 23:16
אתה מתכנן להשקיע חזרה את הדיבידנדים?

אם כן, אין סיבה מיוחדת להשקיע דווקא בחברות דיבידנד. הכסף גם כך חוזר לחברה, בקיזוז מס.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2021 23:27
דברים שלא רלוונטיים לבן תמותה רגיל: מקרי מס מיוחדים בהם יש יתרון בקבלת דיבידנד ולא רווח הון, צורך בהצגת הכנסה שנתית/חודשית גבוהה וכו'.

איני יכול להתווכח עם דיעות, לכולם יש כאלה, רק עם עובדות ועובדתית אין כלכלית בדרך הזו, שים לב שישנם שטוענים ובמידה רבה של צדק שיש יתרון פסיכולוגי שכזה.

גם אחרי היא כרוכה במס מלא.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2021 23:38
אז אחרי הפרישה ימכור את המדדים ויקנה מניות דיבידנד? נראה לי פחות יעיל מבחינת מס מאשר לקנות אותם מראש לא?
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2021 23:40
לא, הוא פשוט ימכור את המדדים אבל רק לפי כמה שהוא צריך, ישתמש בכמה כסף שהוא צריך וישלם הרבה פחות מס ממה שהוא היה משלם בקבלת דיבידנד.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2021 23:50
חחח

אבל הוא רוצה גם מדדים וגם "מניות דיבידנד"(לקבל משכורת,לישון טוב וכו וכו ;) ) אז האופציה הייתה להתחיל לקנות אותם בזמן הצבירה.

ומה שהציעו זה לרכוש רק מדדים ואז אחרי הפרישה למכור חלק ולקנות "מניות דיבידנד".

זה יותר יעיל? כנראה לא תלוי כמובן בהנחות תשואה ודיבידנד לכול אפיק.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2021 23:54
זה הכי לא יעיל שיש, זה כבר מטופש.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2021 23:56
נכון.

סוג של מה שהמשקיעה רשמה שהיא עשתה אם אני לא טועה. יש יתרונות אחרים בשלב זה (שווה לקרוא את הבלוג הלפני אחרון שלה על זה)

יש יתרונות וחסרונות לכאן לכאן, אבל במקרה של קנית מניות דיבידנד בשלב הצבירה צריכים להיות מודעים לאפקט אי דחית המס
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2021 00:00
זה שאלה טובה אבל לא הפורום המתאים (מבחינת התגובות שתקבל).

לא יודע אם מותר לקשר כאן לפורומים אחרים אז אוותר, אבל חפש בגוגל פורומים יעודיים למשקיעי דיבידנדים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2021 00:12
זאת הייתה כוונתי......

האמת שקראתי(ולא השתכנעתי בינתיים אבל מכבד את דעתה כמובן)אבל אין שם התייחסות לעניין הזה של מאיפה הממון לרכישת המניות מגיע בשלב הזה.

אאל"ט מתואר שם שהיא התחילה להשקיע במניות דיבידנד אז או שהיא משתמשת בכסף מהכנסות אחרות שיש לה ואז היא טכנית עדיין צוברת או שהיא מכרה חלק מהתיק.

בכול מקרה מי שרוצה גם מניות דיבידנד וגם מדדים בתיק צריך לחשוב על זה כי מבחינת מיסוי זה יהיה מאוד לא יעיל נגיד למכור חצי מתיק המדדים כדי לקנות מניות בודדות אחרי הפרישה.

אולי @המשקיעה תוכל לשתף את דעתה\כוונתה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2021 00:15
גם אם הוא לא מתכנן להשקיע חזרה, אין סיבה. היתרון היחיד שאני רואה הוא לחסוך עמלות מכירה וזה לא מעניין, או אולי מקרים מיוחדים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2021 00:32
שווה אפילו יותר לקרוא את הדיון שהתפתח בפורום בעקבות הבלוג הזה...
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2021 00:35
יותר בטוח להסתמך על דיבידנדים במקום על כל מיני כללי טריניטי וסימולציות מונטה קרלו למיניהן.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2021 00:42
למה? מה שמשנה זה כמה החברה מרוויחה, לא כמה היא בוחרת לחלק.

אתה יכול לנסות להשקיע בחברות יותר "בטוחות" אבל עדיין העניין לא סובב סביב הדיבידנדים עצמם.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2021 00:46
חחחחח
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2021 00:56
הוא לא חוזר לחברה כי אין הון שנכנס לחשבון הבנק של החברה. כשאתה קונה מניות בחזרה באמצעות דיבידנדים, אתה רוכש מניה ממחזיק אחר, לא מהחברה עצמה לכן הכסף בהחלט לא חוזר לחברה.

הכסף נשאר אצלך, בניכוי 25% מס במקרה של ישראלי, פשוט הכסף הזה עכשיו הוא בצורה אחזקה במניה.

טענה בעד השקעה במניות אשר מחלקות דיבידנד היא שעצם חלוקת הרווח מקופת החברה, מקבלי ההחלטות נוטים להיות יותר שקולים עם הכסף שכן נשאר בקופה. כשיש לך הרבה כסף בקופה שאתה לא חייב רבעון הבא לשלם חלק מסוים ממנו למשקיעים שלך, אתה נוטה להתפזר יותר, זה טבע האדם. זה שדיבידנדים הם לא יעילים מבחינת מס זה בטוח, אבל גם שג׳ון ממחלקת כספים מאשר תקציב לבריטני לגייס עוד 25 חברי צוות נוספים סתם כי בא לו לבנות צוות ענק או שלמנכ״ל נמאס מהגלובל 5000 (מטוס פרטי) והוא רוצה לשדרג עכשיו לגולף סטרים 6, אז זה גם לא בדיוק יעיל.