⬅ חזרה לאינדקס

איפה אני יכול למצוא חומר מרוכז כל העולם הזה?

🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2021 14:22
אני כרגע בן 20, משקיע בשוק ההון כבר שנתיים וצברתי הון בסך של 250 אלף.

מאד רוצה להיכנס לעולם הנדלן ולקנות לי נכס להשקעה בפריפריה. או להיפתח לעוד אפיקי השקעה חוץ משוק ההון. אני כרגע משקיע רק בקרנות סל ואולי כמה מניות בודדות (לטווח הארוך).

אני שומע כרגע רק פודקאסטים, אבל מרגיש שזה לא תורם הרבה. מרגיש שעד שאני לא אעשה את הצעד הזה ואקפוץ למים, אני לא אלמד כלום. שווה לקחת קורס בשווי כמה אלפי שקלים ללמוד את העולם הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2021 14:39
@רוני @אורי ג. @סנופי

בטח פספסתי הרבה אחרים אבל אלה הבולטים שאני מכיר

לא.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2021 14:55
לא.

מאיפה אתה וכמה כסף יש לך להשקיע בזה?
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2021 15:24
לא.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2021 15:36
אני גם נדחף לדיון,

גם אני תקופה ארוכה מתעניין מאד בנושא, לאו דווקא לשם השקעה כרגע, אלא פשוט להיות חשוף גם לצד הזה בספקטרום ההשקעות.

אשמח לעקוב אחרי הדיון הזה.

ספרים מומלצים? בלוגים מעולים כמו המשקיעה?
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2021 15:38
היי

בכל תחום של השקעה, מומלץ להתחיל הכי סולידי שניתן, להתמקצע ומשם להתקדם,

אני לא בטוח אם התקציב המוגבל שלך המאפשר לך להשיקע בנכסים בשווי מסוים במיקומים מסוימים,

זה הדרך הנכונה להתחיל.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2021 23:33
תל אביב ו-200 אלף נזילים.

ולמה לא?

אני מודע לכך שכל החומר נמצא באינטרנט, אבל קורס זה משהו שהכל שם מרוכז.

איפה אני יכול ללמוד את זה?

לא מצאתי הרבה חומר בבלוג
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 08:20
לפניי הכל, זה מדהים בעייני שבגיל 20 צברת סכום של 250 אש"ח, במידה וכל בני גילך יגיעו לחיסכון משמעותי כזה בגיל 20, החברה שלנו תראה אחרת בעוד כמה שנים.

לא פרטת על גובה ההכנסה הפנויה שלך החודשית ללא קשר לשוק ההון, וזו נקודה משמעותית ביחס ליכולת שלך לקחת משכנתא.

במידה ואתה עדיין חייל הייתי ממתינה קצת עד ליצירת הכנסה קבועה, אז תוכל להשתמש בהטבת המינוף של דירה ראשונה באופן מקסימלי ולקבל 75% משכנתא, מה שמוביל אותך לנכסים בסביבות קצת למטה ממליון, אם נכלול את הוצאות הרכישה בפנים. הסכום הוא יפה והוא לא מכוון אותך בהכרח לפריפריה. דווקא בחירה באיזור המרכז יש לה הפוטנציאל לייצר לך רווח הון עתידי משמעותי יותר, ונקודת פתיחה גבוהה יותר. ייצור תשואה בפריפריה זה נחמד, אבל בשביל זה לא עושים נדל"ן. מהלך כזה משול בעייני לתיק אג"ח בסיכון גבוה.

בחור צעיר כמוך שאני מכירה מקרוב, העלה פה לפניי כמה ימים ביומן המסע שלו את הדרך שהוא עשה לרכישת נכס ראשון. יש בנקודת הפתיחה של שניכם לא מעט קווי דמיון @קמצן מורשה

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 08:22
אני ממליץ לך לחסוך עוד, זה לא מספיק בשביל לרכוש נכס נורמאלי באיזור המרכז.

לא, החומר לא באינטרנט ולא בקורס, הוא בשטח!

משפט ששמעתי ואימצתי:

נדל"ן עושים בשטח או שלא עושים בכלל.

תתחיל באיך לחשב תשואה כמו שצריך וחפש קצת בגוגל, יש לך אינסוף חומר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 10:59
קל להגיד ״תחסוך עוד״. מתחיל אוטוטו לימודים בהנדסה.

למה לא לקנות נכס בפריפריה?

דירה נורמאלית במרכז עולה באיזור המיליון 400. משמע אני צריך עוד 200-300 אלף. ייקח לי עוד שנתיים שלוש בשביל זה אם אני נטו חוסך, אבל לא ייקרה בגלל הלימודים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 11:03
אתה רוצה להתחיל את החיים הבוגרים שלך כשאתה שקוע בחוב?

לא נשמע לי הרעיון הכי מומלץ.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 11:04
תודה רבה על התגובה. בגדול, כבר דיברתי עם הבנק ואין בעיה לקחת מימון גם של 70%. בהתחלה סיפרתי על העבודה והם לא הסכימו, ואז כבר אמרתי להם שאני מתכנן לקנות נכס להשקעה והם ענו בחיוב. גם אם אשים עכשיו 250 ואקח 600-700 משכנתא, איפה אני יכול למצוא דירה במרכז במיליון+-?
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 11:07
חוב?

כך או כך אני לא מתכנן לקחת מימון מלא במידה ואקנה. ברור שעדיף למנף את הכסף כמה שיותר ולקחת מימון מקסימלי, אבל אני לא רוצה לחנוק את עצמי עם משכנתא בגיל הזה מאחר שאני לא יודע מה יהיה (גם בגלל הלימודים).

אם אני אקנה בפריפריה, אני מתכנן לשים באיזור ה250 ולקחת עוד 250 אלף ל-10 שנים עם החזר חודשי של 2000₪+-.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 11:14
זה נקרא חוב
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 11:14
יש הרבה חסרונות בלקנות נכס שרחוק ממך, על אחת כמה וכמה אם אתה הולך להיות סטונדט.

תוסיף לזה את העובדה שאני לא צופה התפתחויות חיוביות למחירים בפריפריה, בניגוד למרכז.

קיבלת אישור עקרוני? כי אם לא אז אין משמעות להסכמה שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 13:37
אם לא הייתי מקבל, לא הייתי שואל את השאלה הזו.

אבל הוא לא תקף יותר.

בעייתי ממש לקנות במרכז...

איפה אני אביא עוד 100 אלף בכמה חודשים האלה שנשארו לי שגם ככה אין לי ככ זמן לעבוד
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 13:40
לא צריך לקנות בכוח.

אני לא יודע איפה אתה הולך ללמוד אבל בהנחה שאתה תגור קרוב לשם אולי האזור כן רלוונטי.

עוד קח בחשבון שאם אין לך הכנסה קבועה וחוקית גבוהה (פי 3 מההחזר החודשי) שלך משכנתא אתה לא תקבל.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 14:31
בזמנו עשיתי קורס נדל''ן של "הבית האקדמי" באוניברסיטת חיפה בעלות די סמלית, זה נותן בסיס לא רע. לא יודע אם זה עדיין קיים היום.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 14:54
שכונת התקווה.

זה דורש עבודת רגלים ומחקר מעמיק, אבל זה אפשרי. ממש בשבוע האחרון בחור שאני מלווה רכש נכס בתקציב דומה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 20:50
תבדוק כמה משקיעים הפסידו על נדל"ן בפריפריה. זול זה לא בהכרח הצדקה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 23:25
מחזק את מה שרבים אמרו פה - תחסוך עוד.

בתור מי שלמד הנדסה, שילם לבד על הלימודים, כלכל את עצמו לאורך כל התקופה, אני יכול להגיד לך שתצטרך קצת כסף בצד.

זה מעולה שאתה רוצה להשקיע, ומבין את החשיבות בגיל כזה צעיר (ושאפו על הסכום!), אבל אל תעשה דברים בפזיזות, בטח לא השקעות של סכומים גבוהים כמו בנדל''ן. תחשוב גם על תרחיש פסימי ותחשוב האם אתה יכול לעמוד בו - אם תשקיע היום את כל כספך, הריבית תעלה, ולא יהיה לך שוכר כמה חודשים בנכס (יכול מאוד לקרות באיזורים ללא ביקוש), ואתה בלימודים בתקופת מבחנים - האם תוכל להתמודד כלכלית? האם תוכל להתמודד מנטלית?

אתה בשלב הראשוני המשמעותי של החיים שלך - לימודים. אחרי התואר (או במהלכו), תשתלב בתחום, תמצא עבודה בשכר יפה שיעלה עם השנים, ויאפשר לך רוח גבית וביטחון כלכלי ומנטלי להשקיע.

יש כל-כך הרבה ללמוד בעולם הנדל''ן, וכמו שאורי אמר - את הרוב המוחלט לומדים בשטח.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2021 14:39
כמה אצטרך בשביל לקנות נכס נורמלי במרכז, 300?

אני מאמין שעד אוקטובר אגיע ל300+, אבל כנראה שכבר אתחיל ללמוד.

מתכנן להתחיל כבר באוקטובר הזה לימודים בהנדסת חשמל או מדמ״ח, אבל אם זה ייקרה, אני לא רואה את עצמי קונה את הנכס הראשון להשקעה. אלה תארים מאד אינטנסיביים וקשים, במיוחד באונברסיטה ואני לא רואה את עצמי מפנה זמן לדברים אחרים חוץ מהתואר, לפחות בשנה-שנתיים הראשונות.

מה שאני אומר פה, זה שאם אתחיל לימודים השנה, ככל הנראה שכל הכסף יישב בפק״מ 3-4 שנים וחבל לי.

מצד אחד, אני מאד רוצה להתחיל השנה (בגיל 21) כי אני רוצה להתחיל מוקדם ולסיים מוקדם, אבל חבל לי על זה שהכסף יישב בפקמ 3-4 שנים. מצד שני, אני אומר לעצמי שאם אתחיל שנה הבאה, כנראה שכבר אקנה את הנכס הראשון להשקעה וגם אשכיל על הדרך (על ידי קורסים וספרים), אבל זה אומר שאתחיל את הלימודים בגיל 22 וחצי ואמשוך עוד שנה בעבודות מזדמנות באזרחות שאני ככה כבר שנתיים. אין לי מושג מה לעשות במצב הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2021 21:13
לימודים כמו השקעות הם כלי להשגת המטרה/ות.

תתעדף בין השניים.

באופן אישי אני חושב שאתה צריך להתמקד כרגע בלימודים, שהם הבסיס לקריירה ולצמיחה שלך.