⬅ חזרה לאינדקס

IT לdevops

🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2021 17:03
שלום לכולם,

מזה כשנה אני עובד כאיש IT בשלוחה הייטקיסטית של חברת Low Tech מובהקת וענקית.

אני עובד עם אנשים מעולים - DS, דוקטורים למתמטיקה, דוקטורים למדמח ועוד. יותר גוף שהוא מכון מחקר מאשר חברה.

אני עובד בצמוד לראש צוות Devops של החברה.

התפקיד שלי נרחב מאוד ונע בין Help Desk פשוט לאדם שמרים קונטיינרים בדוקר ועובד עם AWS (אני בכוונה נמנע משימוש במילה דבאופס).

הייתי רוצה להתקדם ולקחת את הכישורים שצברתי בעבודה ולעבוד כDevOps קלאסי.

הבעיה היא, שאני מרגיש שDevOps הוא יותר מיינדסט ואני רק איש טכני שיודע לתפעל את הכלים, אבל לא מסוגל למלא בארגון פונקציה כdevops עצמאי.

לדעתכם, איך אדם עם סט הכישורים שלי (פייתון, דוקר, Jenkins, aws וכו) יכול להתקבל למשרת Devops בחברה?

האם הדבר אפשרי בכלל?

איך לחזק את מה שחסר - קורסים בקורסרה יספיקו?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2021 17:59
אתה עובד בצמוד לבן אדם שעובד במה שאתה רוצה לעשות. שאלת אותו?
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2021 18:07
ברור. המקרה שלו קצת אחר. הוא התחיל בתפקיד אחר בארגון ולאט לאט התקדם. אני לא מתכוון להמשיך שם לטווח ארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2021 00:12
תנסה לשלוח את הקורות חיים שלך לכמה חברות, אתה תופתע מכמות ההצעות.

יש ביקוש אדיר למקצוע ואם אתה תראה יכולת למידה עצמאית לא תיהיה לך בעיה למצוא משרה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2021 07:27
את המיינדסט מקבלים דרך העבודה בידיים. כלומר שלהכיר את הכלים כרגע זה אחלה נקודת פתיחה.

יש באמת אינסוף מידע באינטרנט בנושא הזה, והייתי פשוט ממשיך להתמקצע וללמוד עוד כלים ועוד פרדיגמות.

אני אישית אוהב ספרים ממוקדים (לדוג: O'reilly) וסרטונים כדי ללמוד.

הדרך הנוספת שהכי טוב ללמוד בה, זה עם מנטור. זה יכול להיות השכן וזה יכול להיות מישהו בעבודה. הייתי מנסה להתקדם ולחפש עבודה בתחום (עבודת ג'וניור לא דורשת יותר ממה שיש לך. לפעמים תואר בחלק מהחברות, אבל יש גם חברות שלא צריך).

עם הזמן תתמקצע ותוכל להתקדם עוד יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2021 20:40
השיטה שאני הייתי בוחר בה ניקראה באחת החברות שעבדתי בהן ״פיתוח גרילה״, בעיקרון זה אומר שאם יש משהו שמעניין אותך ואתה מעוניין להתנסות בו, אתה מתחיל לעבוד עליו בשקט, בזמנך החופשי. ברגע שיש לך תוצר או POC להראות אתה מציג את זה להנהלה ולחברה ומסביר איך מה שעשית תורם למערכת. אם זה מוצלח, תוכל לעורר עניין ולהפוך את לפרוייקט ממשי עליו אתה עובד, ראיתי את זה קורה אולי עשרות פעמים.

אם יש כיוון שאתה רוצה ללכת בו, תחום שאתה רוצה להיכנס אליו, תתחיל לעבוד עליו לבד במסגרת התפקיד הנוכחי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2021 14:57
אני איש devops כבר כמה שנים ואני מבין מה אתה אומר אבל מהכיוון שלי. מהניסיון שלי בגיוס אנשים המון אנשים מגיעים לתחום מתחומים משיקים (IT sysadmin QA וכו׳) פשוט בגלל השכר הגבוה יותר ובסוף הם מתקבלים לעבודה וממשיכים במיינדסט שהם מכירים ולרוב זה יוצר מתחים ו2 הצדדים מתוסכלים.

אני אתם לך דוגמה ספציפית - עבדתי במחלקה עם עוד מישהו שהיה בעברו שנים sysadmin וכל מה שהוא היה עושה זה לכבות שריפות במקום לבנות אוטומציה וללמד את המפתחים איך לעבוד בצורה נכונה יותר והייתי משתגע ממנו..

אם אתה רוצה לעשות הסבה זה מבורך ואין ספק שעם הכלים שכבר יש לך אתה תוכל להיכנס לתחום, אבל, וזה אבל גדול - כאיש devops אתה תצטרך ללמוד כל הזמן ולא לכולם זה מתאים. אני עד היום לומד ורואה קורסים (ראיתי יותר מ50 קורסים ב4 שנים האחרונות ועוד יש לי רשימה ארוכה מתוכננת) ובכל חברה משתמשים בכלים אחרים אז אתה תצטרך להשלים גם אותם.. זו אגב הסיבה שהתפקיד הזה כל כך מתגמל ויש לו ביקוש גבוה.

דבר איתי בפרטי אם יש לך עוד שאלות ואשמח לעזור
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2021 21:59
היי, קודם כל מאחל לך המון בהצלחה, אין ספק שאחד התפקידים המרתקים בתעשייה (בעייני) הוא DevOps.

הגדרת התפקיד היא שונה מחברה לחברה ואם תיקח עשרה אנשי DevOps באופן אקראי, ההסתברות שלכולם יש את אותו Skill Set שואפת לאפס.

חלקם באים מתשתיות (כמוך) וחלקם מגיעים מפיתוח.

כשאתה מגיע מתשתיות אתה תצטרך לעבוד קשה יותר, הסיבה, שאתה עדיין לא רואה את התמונה הגדולה כפי שמפתח רואה.

כלומר, רשמת שאתה יודע Jenkins, אך האם אתה יודע איך CI\CD Pipeline אמור להיראות?, הרעיון לשלוט בכל, החל משורת הקוד עד רמת הדילוור ללקוח.

איש DevOps טוב צריך לדעת את שני הצדדים, גם של התשתיות וגם של הפיתוח.

ללמוד קורסים זה נחמד ויפה, אך שבסופו של דבר, מה שמבדיל בין איש DevOps טוב (סופר קשה לגייס) לאיש DevOps בינוני, זה השליטה בכל הספקטרום, היכולת לממש את הידע שלך בצורה אלגנטית ולהכניס best practices בצורה אופטימלית לארגון.

בתחילת הקריירה שלי הייתי מפתח, התקדמתי ל-fullstack, נחשפתי ל-DevOps והשאר היסטוריה. הבנתי שהעולם הזה סופר מאתגר ומגוון, כל הזמן בגוב האריות, ציר מרכזי וחשוב בחברה שמלמד את המפתחים איך לעבוד נכון.

לדעתי, כדי להפוך לאיש DevOps טוב, צריך קודם כל למצוא מנטור, חשוב שהעבודה הראשונה בתפקיד DevOps קלאסי, לא תהיה תחת מנהל שהוא לא מקצועי, ושהיא לא תהיה one man show. אחרי שמוצאים מקום עם מנטור שיכול לספק את הכלים שצריך, כבר יכולים להתחיל לצבור ניסיון. כאשר מרגישים שאין למנטור יותר מה ללמד ולתרום, ממשיכים לחפשאת התפקיד הבא בשאיפה לscale כמה שיותר גדול.

לעולם לא להישאר במקום, כל הזמן לחפש את האתגר הבא, להקדיש זמן ללמידה שבועית ובעיקר ליהנות, כי זה באמת תפקיד מדהים!
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2021 22:29
מעניין, אפשר לשאול איפה אתה היום ומה השכר לתפקיד עם הניסיון שצברת? (ג"נ - מפתח פול סטאק)
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2021 23:00
מוביל תחום DevOps בחברה גלובאלית, שכר 38400.

(אני גר ועובד בצפון, במרכז השכר גבוה יותר).
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 00:10
עבודה כאיש דבאופס היא צמודה לפיתוח, הם מייצרים, אתה צריך לתת את התשתית. אפשר לומר(בערבון מוגבל) שכל מה שאתה עושה זה בשבילם, לכן חשוב מאוד לדעת איך הם עושים את זה.

אני הייתי מתחיל מלמעלה למטה ומתמקד פחות על הצד הטכני אלא יותר על ה mindset: מתודולוגיות פיתוח, טסטים, feature flags, איך מביאים את הקוד לפרודקשיין(ci/cd) מבחינת תשתיתmicro services, public cloud, infra as a code.

לאחר מכן בשביל להשיג את הפרקטיקה תנסה להתברג למשרת גוניור.

עם הזמן(וזה יבוא לבד) אתה תתחיל לריב עם הפיתוח על לעבוד נכון, תתחיל לחשוב על סקייל גבוה וכו.

אני חושב ש@rokbuto סיכם מעולה ובהחלט קשה להשיג סניור כך שהשכר בהתאם. אצלנו בחברה גדולה במרכז התקן פתוח כבר המון זמן גם כן.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 09:18
אתה יכול לפרט, כמי שבעצמו בא מעולם של פיתוח תוכנה ונגע בצורה מוגבלת ב-DevOps (יצא לי להרים pipeline CI/CD) ממש מסקרן אותי להבין מה אני מפספס מבחינת ה-scope של התפקיד. כמפתח אני מרגיש שהשמים הם הגבול מבחינת מה אפשר לבנות ולעצב. קשה לי להבין את הגיוון הזה בכובע של DevOps, תוכל לפרט?
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 11:52
מדבריך אני מניח שאתה frontend, אציין שבעייני, פיתוח בפני עצמו זו אמנות וזה תחום סופר מרתק ומהנה, כמו שאמרת השמים הם הגבול.

העניין, שב-DevOps אין גבול, אתה נמצא בנקודת מבט של orchestrator וידך למעשה בכל, בQA, בפיתוח ובלקוח, אתה ציר מרכזי שלמעשה נותן מענה לבעיות ברמת ארכיטקטורת המערכת.

צוות הפיתוח כותב שירות מסוים וקובע איך הוא יתנהג, כאן למעשה די נגמרת העבודה של המפתח (איטרציה, feature, bugfix, release וכו')

משם צריך לדאוג שהשירות יבצע אינטגרציה מלאה עם כלל המערכת.

צריך תשתית שתוכל לספק לQA סביבה אופטימלית לבדיקה של אותו שירות.

צריך לדאוג למשאבים אופטימליים עבור ריצת השירות עבור הלקוח, אם זה scale אוטומטי ו-high availability.

צריך לספק ניטור ומידע על אותו שירות ועל כל מחזור החיים שלו למעשה.

וזה לא נגמר כאן, מה קורה בעולמות של big data? פתאום ה-DevOps הוא לא בעיקר בשביל צוות הפיתוח.

יש צוותי data science וגם שם צריך לדאוג לתשתיות עבור big data, בין אם אילו קלאסטרים שעושים scale אוטומטי ודואגים לעבוד בצורה אופטימלית או scale לריצה של machine learning models שיכולה לקחת שעות וימים וגוזלת משאבים בצורה דינמית (בדקה לפעמים יש כמויות מידע של עשרות TB)

ומה קורה עם כמות הלקוחות שהולכת וגדלה? פתאום עובדים בscale שהולך וגדל וצריך לספק פתרונות יצירתיים וחסינים.

אתה יכול להבין, שבשביל לתמוך בכולם, צריך להבין מה כולם עושים, צריך להבין איך המוצר עובד ולדעת אינספור טכנולגיות, כלים פלטפורמות ושפות תכנות.

בסופו של דבר, צריך לדעת "לנצח" על כל התזמורת וליצור סינרגיה בין כל השירותים בצורה אופטימלית.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 17:42
תוסיף לזה שהכל חייב להיות מאובטח ברמה גבוהה, חלק מה״לקוחות״ הם גם אנשי אבטחת מידע בארגונים שיש להם ובמידה ולא לרוב זה באחריות הDevops. בנוסף צריך לנהל שירותים נוספים שיעזרו לך לנהל את כל האופרציה הזו כמו כלי ניטור ולוגים ומתוכם להבין איפה הבעיה נמצאת. בנוסף אם אתה עובד מול ענן ציבורי (או כמה מהם שזה הטרנד עכשיו) אז אתה צריך להכיר המון שירותים נוספים ואיך בנויה הרשת ומערכת ההרשאות שלהם והעלויות השונות.

תחום מאוד מרתק וסופר דינמי שמצריך הסתכלות מאוד מאוד רחבה.