⬅ חזרה לאינדקס

חשבון בנק נוסף

🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2021 21:22
האם יש יתרון בפתיחת חשבון בנק נוסף באותו הסניף שיש לי כבר חשבון אחד?

מתי זה כדאי ומתי לא?
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2021 21:29
מה התועלת?

אם כבר אז כדאי לפתוח חשבון בבנק אחר כי זה מקל על מיקוח בנושא תנאים ועמלות.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2021 21:39
אבל חוץ מנושא התנאים והעמלות יש איזשהו יתרון בחשבון נוסף באותו הסניף?

לדוגמא, אם אני עושה העברה בנקאית מחשבון אחד לשני אז האם יש יתרון בזה ששני החשבונות נמצאים באותו הסניף?
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2021 21:44
למיטב ידיעתי היתרון בהחזקת שני חשבונות באותו סניף הוא בהפרדה מלאה של כספים (למשל אם אתה מנהל עסק ורוצה שכל ההוצאות וההכנסות שלו יהייו נפרדות מהחשבון הפרטי).

לא הבנתי מה התועלת בהעברת כספים בין שני חשבונות באותו הסניף?

בכל מקרה העברה בין סניפים שונים של אותו בנק תיקח אותו זמן בדיוק כמו העברה באותו הסניף.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2021 21:01
זה בעיקר חיסרון. ההפרדה היא וירטואלית ורק מבחינתך.

מבחינת הבנק כל החשבונות שלך באותו הבנק מהווים ערימה אחת של כספים/חובות.

אם יהיו בעיות עם חשבון אחד, הבנק יעכב/יקזז/יקפיא לך כספים בחשבון האחר.

הסעיפים האלה קבורים עמוק בתנאים הצטרפות עליהם תחתום.

לכן הדבר הכי טוב לעשות, זה לנהל חשבונות בבנקים שונים.
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2021 17:31
בהמשך לשאלה שלי:

לאחר פתיחת חשבון חדש בבנק האם כדאי לי לקחת כרטיס אשראי בנקאי שיוצע לי ע"י הבנק או לסרב ולפנות לאחת מחברות האשראי לקבלת כרטיס אשראי חוץ בנקאי?
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 07:28
לעניות דעתי: תחזיק כרטיס אחד שמקושר ישירות לחשבון הבנק שלך. כמובן תדרוש שהוא יהיה בחינם. ייתכן ותדרש פעם בשנה לבקש שוב מהבנק שלא לגבות תשלום עליו.

אחרי שיש לך כרטיס אחד לפחות שמקושר לחשבון אתה יכול לפתוח כרטיס חוץ בנקאי (כמובן לדאוג לא לשלם עליו) ורצוי שיהיה כזה שנותן לך הטבות או יש לו תנאים טובים. למשל, איי ניד איט (1% עמלת המרת מט״ח), כרטיס של רשת סופרים שייתן לך הנחה בקניות, כרטיס שצובר טיסות/כל דבר אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 09:50
אבל גם כרטיס חוץ בנקאי מקושר לחשבון הבנק שלי. הרי זה כרטיס שאני מבקש לאותו חשבון בנק. שניהם משמשים לאותן המטרות. אז מה ההבדל בינהם? למה הדגשת שקודם כל עדיף לקבל כרטיס בנקאי?
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 10:02
אני לא רואה שום טעם בכרטיס בנקאי.

הרבה יותר קשה להפוך אותו לחינמי, וגם אם מצליחים צריך לחדש את זה כל שנה לרוב.

הרבה יותר פשוט וקל לעבוד עם כרטיס חוץ בנקאי כי יש מספיק כאלה שהם חינמיים בהגדרה.

בנוסף עם כרטיס חוץ בנקאי הרבה יותר קל לעבור בין חשבונות בנק - הכרטיס פשוט עובר איתך. בכרטיס בנקאי צריך לבטל את הכרטיס ולהנפיק חדש, וזה אומר לעדכן את כל הגופים שיש לך אצלהם הוראת קבע באשראי.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 10:37
זאת הסיבה למה עדיף כרטיס חוץ בנקאי. הוא נודד איתך מבנק לבנק בלי לשנות שום כלום רק לקשר לחשבון החדש.

בנוסף קל יותר לקבל כרטיס חינם וחוסך את הבאזר הפרסי השנתי עם הבנק על 'דמי חבר'.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 11:07
אז בתהליך פתיחת החשבון פשוט לסרב לכרטיס בנקאי בלי הסברים או דווקא עדיף להגיד לבנקאי שאני הולך להנפיק כרטיס חוץ בנקאי ולחכות לתגובה ואולי להצעה שווה מהבנק?
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 11:17
אם אין לך עדיין כרטיס אשראי אז תבקש מהבנק להנפיק ללא עלות וללא דמי חבר.

אחר כך תוכל לקבל כרטיס חוץ בנקאי ולבטל את הבנקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 11:19
תבדוק עם אתה לא יכול להתסדר רק עם debit. יותר פשוט ומונע ממך להוציא כסף שאין לך. אמור להגיע (בכל הבנקים) ללא עמלה חודשית ב default.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 11:46
במידה ואני פותח חשבון נוסף באותו הסניף שכבר יש לי שם חשבון רגיל עם כרטיס אשראי בנקאי, אז במקרה זה, איך עדיף לי להתנהל בקשר לכרטיס אשראי בשביל חשבון חדש?
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 11:53
למה אתה צריך שני כרטיסים מאותו בנק - KISS.

נתתי לך תשובה למעלה.

פרשתי.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 12:11
כמו שאמרו - ברגע שיש לך כבר כרטיס אשראי אחד כלשהו על שמך (לא משנה לאיזה חשבון בנק הוא מקושר) אתה יכול להוציא כרטיסים חוץ בנקאיים.

כלומר הסיבה היחידה להוציא כרטיס בנקאי היא אם זה הכרטיס הראשון שלך בחיים (או שירדת באיזשהו שלב ל0 כרטיסים). וגם אותו אפשר לסגור ברגע שקיבלת כרטיס חוץ בנקאי אחר.

בד"כ אני מאמין מאוד גדול בKISS. ספציפית בכרטיסי אשראי יש לי קצת יותר מ2 כרטיסים מאותו בנק, ואני דוקא מאוד מרוצה מזה :-)
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 12:33
בסדר, אין לי בעייה עם זה, כנראה שיש לך את יוכבת או רוחמה הבנקאית הפרטית/VIP שנתנו לך תנאים טובים :)
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 12:51
דוקא לא. אני בורח מבנקאים אנושיים. ובמיוחד משרותי VIP למיניהם.

מעדיף לעשות הכל אונליין מול המחשב ולמצוא את העסקאות הטובות ברחבי האינטרנט.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 13:32
תודה על התשובות