⬅ חזרה לאינדקס

סטודנט שנה א למדעי המחשב, התקבלתי לחברה אך תוהה לגבי העתיד

🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2021 16:10
התקבלתי למשרת סטודנט כtechnical support engineer, אחלה שכר ואחלה תנאים, אך מחיפושים באנגלית ובעברית מתגלה שאין יותר מדי לאן להתקדם מהתפקיד הזה. האמת שאני לא מעוניין לתכנת בלי שום קשר, אך המחשבה שהקריירה שלי תהיה מותאמת בשעות לשעות של ארה"ב (מתעסקים בחברה הזו רק בשוק הזה) קצת מרתיעה אותי, יחד עם זה שנאמר שאין אפיקי קידום משמעותיים מהמשרה הזו.

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2021 16:22
מה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2021 16:25
אתה באמת מזהה את תחום "מדעי המחשב" עם פיתוח תוכנה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2021 16:25
מעדיף אינטראקציה ולעבוד עם אנשים, לא רואה את עצמי כותב קוד 9 שעות ביום. זאת בעיה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2021 16:29
ברור שיש עוד חלקים אבל חשבתי שזה העיקר.

אם אתה למשל רוצה ללמד פיתוח תוכנה אז זה מתאים גם.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2021 16:35
ניהול מוצר זה אפשרות... ובאותו הקשר:

נשמעת לי אחלה משרה למהלך התואר, מהבחינה שאפשר לשלב אותה עם שנה א-ב. בשנה ג הייתי ממליץ לחפש משרת פיתוח. גם אם אתה לא רוצה להמשיך לפתח זה יהיה ניסיון חשוב להבין מה זה באמת אומר, ואז תוכל לבחור משהו אחר בהייטק אם תרצה.

לא יודע מה קראת על אפשרויות הקידום, אבל זה מאוד תלוי באופי ומבנה החברה. אני מכיר אנשים שהתחילו מהתפקיד הזה ועברו לניהול מוצר, שזה קידום רציני.

אתה יודע מול איזה צוותים תעבוד שם?

מתוך עניין, מה זה מבחינתך אחלה תנאים? מה השכר? אם אתה מעוניין לשתף.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2021 15:09
להתחיל לעבוד משנה א' נשמע לי קצת עמוס לא? איפה אתה לומד אם אפשר לשאול?
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2021 07:17
נשמעת לי כמו הזדמנות מצויינת. החשיפה לשעון ארה"ב תיקח ממך את אחר הצהריים והערב ותפנה את הבקרים ללמידה (כמובן תלוי איפה בארה"ב). לא בטוחה שתצליח למצוא משרה מוצלחת מזה כסטודנט. כמובן הכל תלוי באישיות שלך וביכולת שלך להשתמש באופן יעיל בזמן שלך.

זו הייתה בשבילי בגלל זה הלכתי למחקר.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2021 12:50
בפתוחה, לקחתי הרבה קורסים הסמסטר אבל אסתדר אני מאמין

כן חשבתי על זה ובעיקרון אין לי שום ספקות לגבי העבודה כרגע, אלא רק מה יהיה המשך הקריירה בעתיד
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2021 13:10
תהיה חייב לכתוב קוד בהתחלה, אולי לא 9 שעות ביום אבל תצטרך את הידע...

אתה יכול ללכת לכיוון של מחקר, תשתיות, ניהול(לא בהתחלה), מוצר, שיווק וכיוב
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2021 13:15
סטודנט שנה א למדעי המחשב, התקבל לעבודה בשכר טוב ותנאים טובים, וכבר דואג למסלול התפתחות הקריירה שלו?

וגם לא רוצה לתכנת ......

גיזס. אנשים פשוט רוצים לקבל כתב התחייבות לאקזיט בלי לעבוד יום אחד בחיים שלהם כאשר הם מתחילים ללמוד מבוא למדעי המחשב וחדו״א-1??

אף אחד לא חייב לך שום דבר. לא מרוצה מהעבודה? תתפטר. לא רוצה לתכנת? אל.

שמעתי שחסר פועלי בניין בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2021 13:52
לקחת הרבה קורסים בפתוחה בסמסטר ראשון, במיוחד תוך כדי עבודה, זה מתכון לכישלון.

תעשה לעצמך טובה, טוס ליועץ מהפקולטה, ותבקש שייעצו לך מה לעשות עם הקורסים, ותדחה קורסים.

אם אתה רוצה דברים יותר Soft, יש לך אפשרות בפתוחה לשלב ניהול, או מנהל עסקים. אתה לגמרי יכול לחתור לתפקידים של PM, Post Sale, Pre Sale וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2021 10:59
שמעתי שחסר קומיקאים טובים בארץ. אתה לא חייב להגיב כאן אם התגובה שלך לא מועילה לא לדיון ולא לפותח הנושא.

אחרי המלצה לא טובה שלהם בתחילת הלימודים הבנתי שהם חותרים לשאוב כסף וכמה שיותר ככה שאני לא סומך עליהם, מה שכן בדקתי על הקורסים האלה והם לא אמורים להיות קשים במיוחד.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2021 11:37
?!?!

מי חותר לשאוב ממך כסף? על מה אתה מדבר? לפתוחה דיי לא אכפת מה אתה לוקח, והקורסים פארש (אשנב) בעיקר מיועדים לעזור שלא תיכשל.

איזה קורסים לקחת?
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2021 11:43
הפתוחה זה עדיין גוף שצריך למכור כדי להתקיים, ועל כן הוא פועל ככה.

לקחתי קורס ביזיוני שנקרא מתמטיקה קדם אקדמית, כל קשר בינו לבין מה שאני לומד עכשיו הוא מקרי בהחלט שלא לדבר על מנחה הקורס.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2021 12:04
לא ממש. בטח שליועצים לא אכפת

זה חביב. המטרה היא שלא תיכנס להלם מאינפי וכד.

לא ענית, איזה קורסים לקחת?
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2021 17:55
אבא שלי למד מדעי המחשב בתל אביב והוא מרווייח היום 42-40 ברוטו ואין לו קשר לתכנות הוא הסביר לי ששכח ממזמן לתכנת הוא בהייטק פשוט שכחתי תתחום משהו רשתות אבטחת מידע לא סגור על זה בתפקיד ניהולי ומתחתיו יש הרבה עובדים (הוא שכיר)

אז למה אתם חושבים שרק אנשי פיתוח ומתכנתים יש בהייטק ? יש עוד אלף תפקידים אני מכיר אנשי מכירות בהייטק חברים של אבא שעושים פי 2 ממנו
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2021 17:59
אין בעיה אני לא מהתחום של מדמ"ח ולכן שאלתי. מתברר שזו לא שאלה טריוויאלית. בכל מקרה עניינה אותי גם התשובה של פות"ש לאן הוא מכוון.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2021 22:52
היי,

בדיוק מסיים תואר בפתוחה אחרי לימודים תוך כדי צבא ולימודים. לקח 6 שנים אבל זה נגמר בסוף. מיותר לחלוטין לחשוב על אפשרויות קידום בשלב זה של הקרייה שלך (תאמת שלא אמרת, בן כמה אתה?). המטרה שלך עכשיו זה להתמקצע כמה שיותר, להשיג יכולות, סקילים, שיהיו שווים בשוק העבודה שאתה בעוד שנתיים תוכל להכנס אליו, למשרה יותר מתגמלת, ויותר משיקה למה שאתה רוצה לעשות.

אמנם מדעי המחשב זה לא רק תכנות, אבל יהיה לך מאוד קשה אם לא תדע לתכנת\תדע להשתמש בקוד לטובתך, זה שער הכניסה שלך, ובלעדיו יהיה מתאגר להתקבל למקומות עבודה עם אפשרויות קידום משמעותיות.

לגבי התואר בפתוחה, אם אין לך תכנית ללמוד נושאים שייתנו לך עדיפות על מועמדים אחרים (סייבר, בינה מלאכותית, WEB וכו'), ממליץ לך להתקדם איתו כמה שיותר מהר. מניסיון, רק לאחר שמגבירים קצב בתואר אשכרה רואים את הסוף. תואר בפתוחה נוטה להמרח אם אתה לא בונה לך תכנית לימודים עמוסה עם מטרות ברורות. יש לי אינספור חברים שפשוט לקחו קורס בסמסטר עד שלאט לאט עזבו את הניסיון להוציא תואר במוסד הזה.

היועצים בפתוחה לא מנסים להוציא ממך כסף, אמרת שאתה מגיע מרקע של 3 יחידות מתמטיקה, רק הגיוני שהם ימליצו לך על קורס קדם לפני שתכנס לאינפי ולינארית.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2021 23:55
אין בעיה, קח את העבודה החדשה ותתחיל לחפש אחת אחרת שיותר מתאימה לך.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2021 01:14
קידום בתפקיד כשרק התקבלת? קודם תעבוד שם שנה שנתיים, תכיר את האנשים את התחום, תראה אם זה כיף לך בכלל.

אחכ תסתכל מסביב , יפתחו משרות בחברה שאולי יתאימו לכישורים שלך ותוכל לזוז לתפקיד אחר.

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2021 13:26
אם לא לכתוב קוד, מה כן?

מסקרנות
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2021 13:35
בגדול לתפקיד אין הרבה קשר לתואר שלך וכנראה קיבלת אותו כי יש לך ידע קודם בתמיכה.

משרות סטודנט שקשורות לתואר בד"כ זמינות החל מהשנה השנייה וגם זה לבעלי ממוצע טוב או לבעלי נסיון.

לא ברור לי למה אתה לומד מדמ"ח וממי אתה מקבל יעוץ אבל אתה בטוח שאתה במקצוע הנכון?

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2021 07:55
לדעתי זה אחלה שורה לקורות חיים שתרים אותך יותר גבוהה בחיפוש העבודה הבא שלך.

לא חייבים להתקדם באותה החברה אם זה לא מתאים.

- ג.נ : אני מהנדס תוכנה, והלוואי שהיה לי פחות שעות אינטראקציה עם אנשים ביום ויותר שעות תיכנות :) יש איזשהי מיסקונספציה לגבי התחום הזה. ברוב המקומות חצי יום זה פגישות על המוצר ומה צריך לעשות, ולעזור לאנשים אחרים וכו' וכו'. כמובן שכל זה סובב סביב התחום הטכני, אבל לרוב אני שומע טענות בפנים על אנשים שנמאס להם מהפגישות, לא מאנשים שנמאס להם לעבוד לבד
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2021 08:19
זה עניין של איזה סוג של בן אדם אתה, יש כאלה שאוהבים לעבוד עם אנשים (לרוב אני לא מבין אותם, אבל היי, שיעשו מה שעושה להם טוב) ויש כאלה שמעדיפים להתרכז בבעיה שעומדת מולם לבד וללא הפרעות.

אז סבבה, אני ואתה נמצאים בקצה אחד של הספקטרום (אוהבים לעבוד לבד ובלי כל השטויות מסביב) אבל יש מנעד רחב של אנשים עם העדפות שונות (גם אצל מתכנתים, רחמנא ליצלן, יש כאלה שנהנים מהפן הלא טכני של העבודה).

אינטראקציה אנושית היא אחד מעמודי התווך של היותנו בני אדם (זה טבוע בנו), כולנו זקוקים לה (גם אם ברמות שונות).

מעניין אם בודדו את הגן או הגנים שאחראים לתופעה הזו (העדפת הלבד/אינטראקציה מרובה עם אנשים) או שמדובר במשהו מורכב יותר שאי אפשר להסביר רק דרך גנטיקה...
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2021 08:28
מסכים עם הכל.

ניסיתי בעיקר להסביר שיש בתחום הזה גם הרבה מאוד אופציות לבצע עבודה שמערבת הרבה מאוד אינטראקציה עם אנשים אחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2021 21:38
לא התכוונתי לוותר על העבודה, אחרי שבוע של עבודה היא סבבה לי לגמרי. סתם תהיות של מה אפשר לעשות עם התחום הספציפי הזה בעתיד

לא חסר, אם אתה רושם בגוגל בעיקר באנגלית משרות בהייטק שלא מצריכות כתיבת קוד יש לא מעט תפקידים שצצים שם. בכל מקרה אחרי חקירות רבות אני לא חושב שאני בפוזיציה של לפסול תכנות על הסף, עוד לא התנסיתי מספיק בקורסים שלקחתי כדי להגיד את זה.

אין לי שום ידע קודם בתמיכה האמת, אני לומד את התחום כי אין תחום אחר שמעניין אותי אז הלכתי לתחום שיש בו כסף. יכולתי ללכת על תחום שהוא נטו אינטראקציה כמו פסיכולוגיה אבל זה גם 2 תארים וגם לא כולם מתקבלים לתואר השני וגם אז השכר הוא לא בשמיים תמיד.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2021 21:50
לא בדיוק תופעת הלבד, אבל יש עדויות על אחוז גבוה של אוטיסטים בעמק הסיליקון ומקומות דומים. לא מפתיע שאנשים פחות תקשורתיים בוחרים מקצועות יותר טכניים. (סטטיסטית כמובן).
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2021 13:26
אחרי 22 שנה בהייטק, אני יכול לומר בוודאות שמי שלא אוהב את התחום לא מחזיק מעמד.

זה יכול להיות אחרי זמן קצר או אם יש לך מזל, תחזיק מעמד ואז הבינוניות שנובעת מחוסר החשק תגרום לפיטוריך.

תשקול שוב.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2021 00:49
אומנם מדעי המחשב זה ממש לא רק לכתוב קוד, ולא חסר תחומים - מתיאוריה ואלגו׳, למקומות יותר מתמטיים או לתחומים משולבים )פיזיקה-מדמח, מתמטיקה-מדמח, ביולוגיה-מדמח/ביורפואה.. לא חסר(.

אבל עם אפס זיקה לקוד ולפיתוח יהיה לך מאוד קשה.

כסטודנט למדמח, באמצע שנה ג׳, אלו הקורסים והתחומים שמחזיקים במהלך התואר)הפרוייקטים, הקורסים התכנותיים...(.

אומנם אין לי ניסיון בהייטק למעבר משרת סטודנט, אבל אם אתה במלא מכוון לתחומים שהם לא פיתוח )ואגב, גם בעולם של פיתוח יש המון תחומים שונים( אז למה ללמוד מדעי המחשב? בשביל להיות פרודקט?

לא ברור כ״כ.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2021 14:49
דוגמאות?