⬅ חזרה לאינדקס

הסתגלות אחרי משבר בעידן האחרון

🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2021 12:59
מחשבות שעלו לי בעקבות המשבר האחרון:

אם נסתכל על הגרף של מדד סנופי, אפשר לראות שבשנים קודמות (15+) כל משבר השפיע לאורך זמן ארוך יחסית.

ולקח זמן ארוך עד שהשוק תיקן את עצמו והמשיך לעלות. לעתים מדובר בתהליך של כמה שנים טובות.

אבל במשברים האחרונים - החל מ2008, וגם קצת קודם - השוק מתקן את עצמו די מהר יחסית. ולא רק זה אלא שהעליות דרסטיות ביחס למה שהיה.

השאלה היא האם זו בועה,

או שפשוט הטכנולוגיה ויכולת התנועה של חברות לצמוח ולמצוא אפיקי הכנסה למרות המשבר השתפרו, ולכן אנחנו בעצם צפויים גם במשברים הבאים לראות צמיחה מהירה?

יתכן גם שהשינוי נובע מכך שהיום יש יותר חברות במדד, ממילא התמהיל הרבה יותר מפוזר, ומול חברה שהפסידה יש חברה שעשתה קופה. למשל חברת תעופה מול חברת תרופות..

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2021 13:02
דעתי היא שזה בהחלט מה שמשתקף בסנטימנט המשקיעים כפי שמתבטא בין השאר פה בפורום.

@עלה ירוק

עריכה: ושכחתי לציין שמכיוון שאני לא מסכים איתו זה קצת מדאיג אותי.

אם וכאשר דאגותיי יתממשו תהיה לי אנחת אווחה (למרות שאצטער על כל מי שיברח משוק ההון אם וכאשר)
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2021 13:17
החל מ-2008 הפד משתמש בכלים מוניטריים אגרסיביים יותר כמו QE, מכאן לדעתי ההבדל.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2021 13:31
הבדל מרכזי הוא שעכשיו הבנקים המרכזיים מזדעקים בכל פעם שהמניות יורדות ומדפיסים כמות אדירה של כסף, שמנפחת את המניות, מה שהיה אסור לעשות בעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2021 15:06
בדיוק. הרבה דברים היו צריכים להסתדר במהירות עבור ההתאוששות המהירה הזו: צעדים חסרי תקדים של בנקים מרכזיים. טריליונים בהעברות ישירות לאזרחים. ניסוים מוצלחים של מודרנה ופייזר.

מספיק אם הסנאט והנשיא היו ממפלגות שונות כדי להטיל ספק בחבילות סיוע נדיבה של הממשל.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2021 20:32
משווה ומעלה: ההתערבות הזו בנתה ציפיות אצל משקיעים להתערבות עתידית בכל משבר שיגיע.. ולכן אנשים רצים לקחת על עצמם סיכון גבוה בשוק כמה חודשים אחרי הקריסה הכי מהירה בהסטוריה.

אני לא יודע איך זה הרגיש ב2008-9, כי הייתי עסוק בדברים פחות מכניסים, אבל אני מקבל את ההרגשה שאנשים היו הרבה יותר מצולקים בזמנו.

להתערבות הזו מן הסתם יש את ההשלכות השליליות שלה, והשאלה מה יקרה בקריסה שבה הפד כבר לא ירצה/יוכל להתערב.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2021 00:34
לא יוכל זה הבעיה האמיתית.

2008 ו-2020 הוכיחו ש-QE זה כלי די יעיל בטווח המיידי של המשבר. הבעיה היא שזה יוצר בעיות חדשות של ניפוח נכסים שעוד לפני שהן ממש נפתרו הוכפלו עוד יותר אחרי 2020. כמה עוד טריליונים של חוב אפשר לקחת לפני שמשהו נשבר?
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2021 00:44
חושב גם שסביבת הריבית האפסית מאז 2008 לא משאירה הרבה אלטרנטיבות למשקיעים
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2021 12:04
זאת "שאלת המיליון דולר" כמו שאומרים.

מקווה שלא נאלץ להפוך את הביטוי ל"שאלת המאה טריליון דולר" בקרוב ;)
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2021 12:52
החוב של המגזר הפרטי מאוד גבוה ובמשבר הבא תהיה הקטנת מינוף משמעותית, טריליונים רבים ייעלמו במהירות.

אם הכלים של הפד כבר לא יעזרו, ונראה שכבר עכשיו הם מודאגים מכך ומברכים על חבילות התמרוץ החדשות, תהיה התערבות פיסקלית משמעותית כדי לעצור את הלחצים הדפלציונים.