🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2021 21:31
היי,שמי דניאל ואני בן 23 , במהלך רוב שירותי הסדיר לא חשבתי על עתידי הכלכלי . אך, לקראת סוף השירות הצבאי עניין זה התחיל להעסיק אותי מאוד. בסופו של דבר הגעתי למסקנה שאם אני לא אדאג לעתיד הכלכלי שלי אף אחד לא ידאג. מאז, התחלתי לחקור לאט לאט את הנושא, בגדול השאיפה שלי היא כמו של כל שאר חברי הפורום, להגיע כמה שיותר מוקדם לנוחות כלכלית דרך צמצום הוצאות, חיסכון והשקעת החיסכון.
אני שואף להגיע לתחום ההשקעות המקצועי בעתיד, כרגע אני עוד לומד וקורא ומשכיל כמה שאפשר.
אז ככה, התחלתי את דרכי כמישהו שמשקיע בעצמו בשפל השיא של מרץ, לאחר כמה חודשים מימשתי מכוון שהרגשתי שאני ממהר מדי, עכשיו המצב הנוכחי הוא כמו שהוא.
הכנסה מהעבודה : בין 7.5k - ל8.5k , משתכר שעתי
עכשיו לבשר:
תיק השקעות ממוסה: 53,821.07 ש"ח
אני חוקר וקונה חברות באופן קבוע כל חודש עם שאיפה להשקיע כל חודש 1000 דולר
קופ"ג להשקעה מחקה מדד סנופי: 951 ש"ח
כרגע עם הוראת קבע של 200 ש"ח בחודש, בעתיד ארצה להגדיל ככל שיתאפשר לי.
קרן פנסיה באלטשולר שחם: (נכון לינואר) 41,626 ש"ח
בודק כרגע אופציות לקרן פנסיה מחקה סנופי זולה יותר.
קה"ש אלטשור שחם מנייתי: 7951 ש"ח
אולי בעתיד ארצה להעביר לira שיהיה לי מספיק בשר בה, לא מתכנן לגעת בקרן להרבה זמן.
עו"ש נכון לתאריך של היום : 21,579.39 ש"ח
( את הפיקדון הצבאי שלי אני לא אכליל מכיוון שהוא ישומש בלימודים בכל אופן) הוא עומד על אזור ה23k מכיוון שעשיתי איתי את הרישיון לאחר השחרור.
הלוואות עמית לעמית : 3496.14 ש"ח
כרגע לא משקיע אגרסיבי בתחום כי אין לו יותר מדי רגולציות אז אני שואף להשקיע כמה מאות שקלים כל חודש חודשיים עד שהתחום יעבור תיחום, כרגע לא מאוכזב, בעתיד ישומש כגידור כנגד שוק ההון ואינפלציה.
סך ההון העצמי שלי כרגע עם הקרן פנסיה הוא 129,424.60 ש"ח
ללא הפנסיה הוא 87,798.60 ש"ח
ההוצאות שלי נעות בין 1300 - 2000
לרוב אלו הוצאות כגון שכ"ד של 1000 שקל
דלק (90% מהזמן רק לעבודה וגם אז מכוסה ברובו)
ספוטיפיי, חשבון פלאפון , ח"דכ גם מכוסה לי(שיחזור כבר )
השנה עשיתי פיצול תשלומים לביטוח הרכב אבל שנה הבאה אשלם בתשלום אחד... לא מת על זה.
כמובן שמידי פעם גם אוכל וכו
והרבה מההוצאות שלי זה הזמנת ספרים מאמאזון אני לרוב מחשיב את זה כהשקעה עצמית.
בכל אופן אני תמיד מחפש עם מי לשוחח ולחלוק את המסע הזה, רוב החברה שסביבי או מאוד מובכים מלדבר על כסף או לא מספיק מתעניינים בזה משום מה.
חיפשתי מקום לשיח ולתעד את המסע שלי, תודה על ההזדמנות.
המטרה הבאה שלי היא ליצור חשבון ל"שעת צרה"
ששוויו יהיה לפחות 4 משכורות, כרגע עוד לא סגור איפה לעשות זאת מכיוון שאני ממש לא מעוניין לנעול את הכסף בפיקדון כלשהוא (נזילות היא שם המשחק אצלי)
אשמח לדעות אם מישהו כבר בעל קופה שכזו.
אני שואף להגיע לתחום ההשקעות המקצועי בעתיד, כרגע אני עוד לומד וקורא ומשכיל כמה שאפשר.
אז ככה, התחלתי את דרכי כמישהו שמשקיע בעצמו בשפל השיא של מרץ, לאחר כמה חודשים מימשתי מכוון שהרגשתי שאני ממהר מדי, עכשיו המצב הנוכחי הוא כמו שהוא.
הכנסה מהעבודה : בין 7.5k - ל8.5k , משתכר שעתי
עכשיו לבשר:
תיק השקעות ממוסה: 53,821.07 ש"ח
אני חוקר וקונה חברות באופן קבוע כל חודש עם שאיפה להשקיע כל חודש 1000 דולר
קופ"ג להשקעה מחקה מדד סנופי: 951 ש"ח
כרגע עם הוראת קבע של 200 ש"ח בחודש, בעתיד ארצה להגדיל ככל שיתאפשר לי.
קרן פנסיה באלטשולר שחם: (נכון לינואר) 41,626 ש"ח
בודק כרגע אופציות לקרן פנסיה מחקה סנופי זולה יותר.
קה"ש אלטשור שחם מנייתי: 7951 ש"ח
אולי בעתיד ארצה להעביר לira שיהיה לי מספיק בשר בה, לא מתכנן לגעת בקרן להרבה זמן.
עו"ש נכון לתאריך של היום : 21,579.39 ש"ח
( את הפיקדון הצבאי שלי אני לא אכליל מכיוון שהוא ישומש בלימודים בכל אופן) הוא עומד על אזור ה23k מכיוון שעשיתי איתי את הרישיון לאחר השחרור.
הלוואות עמית לעמית : 3496.14 ש"ח
כרגע לא משקיע אגרסיבי בתחום כי אין לו יותר מדי רגולציות אז אני שואף להשקיע כמה מאות שקלים כל חודש חודשיים עד שהתחום יעבור תיחום, כרגע לא מאוכזב, בעתיד ישומש כגידור כנגד שוק ההון ואינפלציה.
סך ההון העצמי שלי כרגע עם הקרן פנסיה הוא 129,424.60 ש"ח
ללא הפנסיה הוא 87,798.60 ש"ח
ההוצאות שלי נעות בין 1300 - 2000
לרוב אלו הוצאות כגון שכ"ד של 1000 שקל
דלק (90% מהזמן רק לעבודה וגם אז מכוסה ברובו)
ספוטיפיי, חשבון פלאפון , ח"דכ גם מכוסה לי(שיחזור כבר )
השנה עשיתי פיצול תשלומים לביטוח הרכב אבל שנה הבאה אשלם בתשלום אחד... לא מת על זה.
כמובן שמידי פעם גם אוכל וכו
והרבה מההוצאות שלי זה הזמנת ספרים מאמאזון אני לרוב מחשיב את זה כהשקעה עצמית.
בכל אופן אני תמיד מחפש עם מי לשוחח ולחלוק את המסע הזה, רוב החברה שסביבי או מאוד מובכים מלדבר על כסף או לא מספיק מתעניינים בזה משום מה.
חיפשתי מקום לשיח ולתעד את המסע שלי, תודה על ההזדמנות.
המטרה הבאה שלי היא ליצור חשבון ל"שעת צרה"
ששוויו יהיה לפחות 4 משכורות, כרגע עוד לא סגור איפה לעשות זאת מכיוון שאני ממש לא מעוניין לנעול את הכסף בפיקדון כלשהוא (נזילות היא שם המשחק אצלי)
אשמח לדעות אם מישהו כבר בעל קופה שכזו.