⬅ חזרה לאינדקס

חדש בשכונה הנפלאה הזו

🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2021 21:31
היי,שמי דניאל ואני בן 23 , במהלך רוב שירותי הסדיר לא חשבתי על עתידי הכלכלי . אך, לקראת סוף השירות הצבאי עניין זה התחיל להעסיק אותי מאוד. בסופו של דבר הגעתי למסקנה שאם אני לא אדאג לעתיד הכלכלי שלי אף אחד לא ידאג. מאז, התחלתי לחקור לאט לאט את הנושא, בגדול השאיפה שלי היא כמו של כל שאר חברי הפורום, להגיע כמה שיותר מוקדם לנוחות כלכלית דרך צמצום הוצאות, חיסכון והשקעת החיסכון.

אני שואף להגיע לתחום ההשקעות המקצועי בעתיד, כרגע אני עוד לומד וקורא ומשכיל כמה שאפשר.

אז ככה, התחלתי את דרכי כמישהו שמשקיע בעצמו בשפל השיא של מרץ, לאחר כמה חודשים מימשתי מכוון שהרגשתי שאני ממהר מדי, עכשיו המצב הנוכחי הוא כמו שהוא.

הכנסה מהעבודה : בין 7.5k - ל8.5k , משתכר שעתי

עכשיו לבשר:

תיק השקעות ממוסה: 53,821.07 ש"ח

אני חוקר וקונה חברות באופן קבוע כל חודש עם שאיפה להשקיע כל חודש 1000 דולר

קופ"ג להשקעה מחקה מדד סנופי: 951 ש"ח

כרגע עם הוראת קבע של 200 ש"ח בחודש, בעתיד ארצה להגדיל ככל שיתאפשר לי.

קרן פנסיה באלטשולר שחם: (נכון לינואר) 41,626 ש"ח

בודק כרגע אופציות לקרן פנסיה מחקה סנופי זולה יותר.

קה"ש אלטשור שחם מנייתי: 7951 ש"ח

אולי בעתיד ארצה להעביר לira שיהיה לי מספיק בשר בה, לא מתכנן לגעת בקרן להרבה זמן.

עו"ש נכון לתאריך של היום : 21,579.39 ש"ח

( את הפיקדון הצבאי שלי אני לא אכליל מכיוון שהוא ישומש בלימודים בכל אופן) הוא עומד על אזור ה23k מכיוון שעשיתי איתי את הרישיון לאחר השחרור.

הלוואות עמית לעמית : 3496.14 ש"ח

כרגע לא משקיע אגרסיבי בתחום כי אין לו יותר מדי רגולציות אז אני שואף להשקיע כמה מאות שקלים כל חודש חודשיים עד שהתחום יעבור תיחום, כרגע לא מאוכזב, בעתיד ישומש כגידור כנגד שוק ההון ואינפלציה.

סך ההון העצמי שלי כרגע עם הקרן פנסיה הוא 129,424.60 ש"ח

ללא הפנסיה הוא 87,798.60 ש"ח

ההוצאות שלי נעות בין 1300 - 2000

לרוב אלו הוצאות כגון שכ"ד של 1000 שקל

דלק (90% מהזמן רק לעבודה וגם אז מכוסה ברובו)

ספוטיפיי, חשבון פלאפון , ח"דכ גם מכוסה לי(שיחזור כבר )

השנה עשיתי פיצול תשלומים לביטוח הרכב אבל שנה הבאה אשלם בתשלום אחד... לא מת על זה.

כמובן שמידי פעם גם אוכל וכו

והרבה מההוצאות שלי זה הזמנת ספרים מאמאזון אני לרוב מחשיב את זה כהשקעה עצמית.

בכל אופן אני תמיד מחפש עם מי לשוחח ולחלוק את המסע הזה, רוב החברה שסביבי או מאוד מובכים מלדבר על כסף או לא מספיק מתעניינים בזה משום מה.

חיפשתי מקום לשיח ולתעד את המסע שלי, תודה על ההזדמנות.

המטרה הבאה שלי היא ליצור חשבון ל"שעת צרה"

ששוויו יהיה לפחות 4 משכורות, כרגע עוד לא סגור איפה לעשות זאת מכיוון שאני ממש לא מעוניין לנעול את הכסף בפיקדון כלשהוא (נזילות היא שם המשחק אצלי)

אשמח לדעות אם מישהו כבר בעל קופה שכזו.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2021 21:36
אהלן דניאל! ברוך הבא. עלה והצלח...
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2021 21:49
+1
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2021 21:57
אתה חמוד!

נהנתי לקרוא. תמציתי. ברור.

תודה ששיתפת :)

מה עם קרן חירום?

פיספסתי?

סתם מתוך סקרנות ועניין - איפה? מי הברוקר?

משקיע ערך?... o_o

רחמנא לצלופן.

שמטרתה?

כי? כדי?

יפה ומכובד מאוד לגילך ולשלב שבו אתה נמצא בחיים.

מה המסלול?

מה דמי הניהול?

אם אני לא טועה - יש בקרנות הפנסיה ברירת מחדל שזכו במכרז V2 של משרד האוצר.

הלמן אלדובי ומיטב דש.

אם שכר דירה 1K...אז אתה חי מ- 300 ש"ח בחודש "זול" לפי הטווח שנתת? o_o

מה זה אומר?... אני לא מבין.

לאכול זה לחלשים! :lol:

אני חי על נס קפה עלית, טבק מגולגל, פרוזאק, רסיטל, וואליום, קונצרטה וכמוסות רסרברטרול.

(טיפ אם לא ידעת ואם כן אז לא נורא - כדי לצטט הודעה ולהגיב לה כמו שעשיתי הרגע, פשוט תסמן את המשפט שאתה רוצה לצטט עם העכבר ותלחץ על "צטט הודעה", זה יזרוק אותך למטה לתיבת התגובות ושם יופיע המשפט שרצית לצטט ותוכל לכתוב בתגובה אליו - אחרי ה- [] ).
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2021 22:13
היי ותודה רבה (: , אני מאוד נהנה לדבר על כל הנושא ובדר"כ מנסה לעזור לאנשים סביבי להשכיל בתחום!

האמת שחצי דקה לפני ששלחת את ההודעה עשיתי עריכה לגבי נושא זה (:

מודה באשמה , מאוד אוהב לחקור חברות, לקרוא ספרים בנושא וכל זה.

להיחשף למדד ללא צורך לקנות מניות של הקרנות המחקות הגדולות כגון VOO, יכול להיחשף למדד גם עם כמה מאות שקלים.

מסלולים : מסלול מניות , מסלול בני 50 ומטה , דמי ניהול מחיסכון 0.10% דמי ניהול מהפקדה 1.49%

אני מאמין שיש אופציות זולות יותר, עוד אחת הסיבות שאני רוצה לעבור לקרן פאסיבית ולא אקטיבית , למרות שאלטשולר עושים עבודה לא רעה.

וכן , אני עובד מרגע השחרור אז הקרן נצברה לא רע (:

בגדול השכ"ד הוא סמלי מכיוון שאני גר עם המשפחה של הבת זוג, ככה שזה לא באמת שכ"ד, בשלב שנרצה לקדם את החיים (חתונה/ בית וכו) זה יחזור אלינו ככה שאני בסדר עם זה.

וכן הדלק חדכ וכו מכוסה לי ככה שאין לי יותר מדי הוצאות חוץ מהספרים שאני רוכש וכל מיני שטויות שמישהו בזוגויות בגילי יכול לבזבז. בכל זאת עד כמה שאני בעד להיות חסכן ולהשקיע כמה שיותר אני לא רוצה לוותר על הכל בחיים.

כן היו לי כמה פספוסים בכתיבה, אני עוד לא מנוסה בכתיבה שכזו, התכוונתי לרשום תשלומי ביטוח הרכב (:

לגבי תיק ההשקעות שלי, הוא נמצא במיטב דש טרייד.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2021 22:24
תעשה להם הכרות עם הפורום והבלוג. זה יכול להציל את החיים שלהם. אין מה להיות מובך מכסף, צריך להבין איך הוא עובד ומה עושים איתו.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2021 22:29
אעשה זאת, ואני מסכים איתך
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2021 23:44
יש דעה שאומרת שיש דברים וביטוח לרכב בניהם, שכן כדאי לשלם דווקא בתשלומיםאם חברת הביטוח תפשוט רגל, עדיף שרק חלק מהכסף ילך ולא כל הכסף
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2021 00:16
תודה על השיתוף!

כפי שאני מבין התיק הממוסה שלך לא פסיבי, אלא אתה חוקר על חברות ומשקיע בהן, זה די נוגד את הגישה של הפורום, לכן לא אתייחס לחלק זה במיוחד בגלל שלא פירטת בדיוק מה חלק זה מכיל.

מה שכן אני יכול להציע לך בשביל להגיע לעצמאות כלכלית מהר יותר(ופה יש לך פור על הרבה אנשים בגלל גילך הצעיר) זה להגדיל הכנסה כמה שיותר, בין אם זה דרך רכישת מיומנויות כלשהם(לימודים אקדמאיים לדוגמא)/מקור הכנסה נוסף.

גם אם צעד זה יגרום לך להרוויח קצת פחות בטווח הקרוב, לטווח הרחוק זה ישתלם.

הפקדה של 200 של בחודש לגמל להשקעה נראה לי בזבוז, על אחת כמה וכמה שאין לך סכום משמעותי שם, אתה הולך לשמור את הקופה הזו עם הדמי ניהול הגבוהים האלה לקצבה בפרישה?
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2021 00:49
אהלן חבר.. ברוך הבא לפורום :)

שהיה המון בהצלחה בדרכך, שתדע שאני חווה את אותו הדבר שאתה חווה. הפורום והבלוג הוא המקום היחידי בו אני יכול לקרוא ולדון על התנהלות כלכלית..לאחרונה, אני גורר את כל חברי לעבודה לבלוג.אני חושב שאני יודע מה אתה מרגיש, להיות בקרבת קרוביך שלא חושבים בכלל באותו ראש כמונו, אני רואה את ההתנהלות של משפחתי וחבריי, ואני פשוט משתגע מבפנים..

שיהיה המון בהצלחה אחי!
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2021 14:40
היי , מכיוון שאני מגוון ומשקיע במגוון חברות, זה יאריך את הפוסט מאוד, כמובן שאני מוכן לחשוף את התיק , זה לא שאני מובך בגלל שהקונסנסוס בפורום הוא השקעה במדד ופרט בכלל השוק, אני ממש לא מתנגד לזה, ההפך הוא הנכון, כמו שגראהם אמר וכמו שוורן באפט התערב עם קרנות הגידור למשך 10 שנים, השקעה פאסיבית במדד תנצח, אבל ואבל גדול הוא כאשר אתה משקיע מספיק זמן בללמוד את התחום אפשרי לנצח את המדד, לא שאני בא לומר שאני יכול לנצח אותו תמיד, גם לא מעוניין לנסות (:

כמובן שארכוש השכלה , בגדול אני לא זקוק לתואר בשביל לעסוק בתחום ניהול וייעוץ ההשקעות אבל אני מאמין שתואר בכלכלה ומשהו בנוסף שיעניין אותי ייתו לי נקודות נוספות וייעזור לי להתפתח, בכל אופן אצטרך להוציא רישיונות וכו' , לגבי מקור הכנסה נוסף , לצערי אין לי תחביב או משהו בסגנון שאני יכול להפוך למקור הכנסה נוסף, הציעו לי כבר להיות חלק מקורס השקעות אבל אני לא חושב שיש לי מספיק ידע כרגע בשביל לדרוש על זה כסף... כמובן שאני מעוניין להגדיל את ההכנסה ( מן הסתם בגלל זה אני משקיע )

אני לא רואה בזה כבזבוז, כמוכם אני גם מעוניין להשקיע במדד אבל לא באלי לקנות מניות של הקרנות הגדולות כמו VOO או SPY, מעוניין לקבל את התשואה של המדד גם עם כמה מאות שקלים בחודש, וכן מייחס את הקופה הזאת בתור קופת שיכחון לפרישה, 200 שקל לא ישנו כלום בשום מקום אחר אצלי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2021 15:01
בהצלחה :) מעניין בטווח הרחוק לראות אם באמת תצליח.

למה לא? גם ככה אתה משלם על ברוקר...

אתה משלם בערך 0.5 דמי ניהול על הקופג(תקן אותי אם אני טועה), בזמן שאתה יכול לרכוש קרן סל שנותנת לך את אותו הדבר בדמי ניהול נמוכים פי כמה.

שוב בסכומים שאתה מנהל שם זה באמת להתעסק בזוטות, אבל עדיין...
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2021 15:10
כי לרכוש כל פעם מניה בשווי אלף שקל זה לא בתכנון שלי, לעומת זאת יש לי את האופציה הנוכחית שכן עונה לי על הצרכים.