⬅ חזרה לאינדקס

מייקל בורי - בועת השקעות האינדקס

🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2021 11:54
היי,

מישהו פה יודע במקרה להסביר למה מייקל בורי טוען שיש בועה סביב השקעות בקרנות מנוהלות ומחקות מדד?

בגדול, הבחור מבין ברמות עמוקות את השוק ופועל מתוך הבנה אמיתית. הוא קצת נביא זעם לאחרונה אבל מרגיש שאולי שווה להקשיב לו בהתחשב ברקרורד שלו. ועם זאת, לי אין בכלל הבנה של השוק... אז מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2021 12:04
ונניח שיש בועה, מה תעשה?

רמז: חפש "תזמון שוק"
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2021 12:11
הבחור מנחש דברים בדיוק כמוך, והיכולת שלו לחזות את העתיד שקולה לזו שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2021 12:48
זה לא מדוייק. יש לו השכלה והבנת שוק שלצערי לי אין.

הידע שלי חובבני במקרה הטוב ומונע על ידי המדיה החברתית.

ברור שבורי לא יכול לצפות את העתיד, אבל במשבר הדיור של 2008 הוא בסהכ עשה 1+1 בהתבסס על ההבנה שלו של המערכת הכלכלית.

אני מודה שהאמרה שלו קצת מפחידה אותי, כי באמת הדבר הראשון שכל חובבן לומד זה שכדאי להשקיע במדד סנופי ושלא צריך להיבהל מירידות שוק אלא לראות אותן כהזדמנויות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2021 13:06
אוקי יש בועה ו..?

היא תתפוצץ ו..?

יהיו ירידות חזקות ו..?

יעבור פרק זמן לא ידוע וימשיך לעלות לשיא חדש עד הבועה הבאה.

הכל לפי התוכנית
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2021 13:10
יש קבוצה מסויימת של יכולות שדרושות לאדם כדי להיות משקיע מוצלח.

השכלה בתחום איננה אחת מאותן יכולות.

אשמח ללינק
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2021 13:28
בגדול הטענה היא שהפופולריות של השקעה באינדקסים מעוותת את מנגנון המחירים, כי הקרנות חייבות לקנות את כל החברות באינדקס ללא קשר למידע חדש או לנתונים הפונדמנטליים שלהן. ככל שהשקעות אינדקס משתלטות על השוק כך הוא הופך להיות פחות ופחות "משוכלל".

ברי טועה משום שגם אם הקרנות הללו מחזיקות את רוב המניות בשוק (והן לא), נפח המסחר שלהן קטן מאוד.

מחיר המניה בכל רגע נתון הוא נקודת המפגש בין הביקוש וההיצע של מי שסוחר במניה, גם אם הסוחרים האקטיביים מחזיקים בחלק קטן מהמניות המונפקות.