⬅ חזרה לאינדקס

איך לנהל את הפיננסים שלי בארץ כשגרים בחו״ל?

🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2016 22:40
כרגע אני גרה ועובדת בגרמניה, מדינה עם אמנת מס עם ישראל, כלומר אני משלמת בערך 100 ש״ח לחודש בארץ כי את המס אני משלמת מהמשכורת הגרמנית. יש אנשים במצב דומה?

איך אתם מנהלים את הפיננסים שלכם בארץ - משלמים את המס הזה וזהו?

אולי עדיף להרשם כפרילאנסרית ולעשות עבודות קטנות מדי פעם?

אני לא בטוחה מה השאלות הנכונות לגגל, אשמח לטיפים ממי שכבר חקר.

תודה!

מקווה שזה הפורום הנכון.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2016 00:12
אני לא מומחה גדול בנושאים הללו אבל למיטב הבנתי אם את לא מתגוררת בישראל בפועל אז את לא צריכה לשלם מס בישראל בכלל בלי קשר לאמנת המס.

אני חושב שכדאי שתבדקי את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2016 00:36
מה שדעת כתב. אם אינך מתגוררת בישראל אינך חייבת בתשלום מס הכנסה על המשכורת הגרמנית שלך בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2016 00:57
בניגוד למשיבים מעלי אני חושב שלא ניתן לענות בפסקנות שכזו, וגם לא נכון לענות כך בנושאים סבוכים כמו מיסוי בינלאומי.

יש כאן משתנים שונים בגינם יתכן ומי שמתגורר בחו״ל כן יהיה חיב בתשלום בארץ: תלוי מה התושבות שלך לפי מס הכנסה, מה בדיוק כתוב באותה אמנה בין המדינות, האם את מפיקה הכנסה גם בישראל, ועוד. לא ניתן לענות לשאלתך ללא פרטים נוספים וגם אז יש להתייעץ עם רו״ח שמבין במיסוי בינלאומי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2016 01:19
מצטרף לאורי, הנושא של הגדרת התושבות גם משנה בזכויות עתדיות בביטוח בריאות ממלכתי(רק תושבים מבוטחים לא כול אזרח)

ועוד נושאים, הקביעה של תושבות גם לא קשיחה ויש עורכי דין שמתמכים בתחום.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2016 02:23
אני אקלל אותך כמו שנהוג לקלל אותי -

שתשלמי 100,000 שח בחודש מס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2016 06:49
מציעה שתשאלי רוא"ח מומחה לעניין הזה. ברגע שיש אמנת מס, הכללים טיפה משתנים.לפי דעתי שלא מלומדת, יש ל אפשרות לקבל exemption מתשלום מס בישראל אם את מצהירה על מקום מגורים קבוע שעולה על X ימים בשנה מחוץ לגבולותיה. שוב, זו שאלה חוקית ועדיף להייעץ עם מישהו שיש לו הסמכה לענות לך.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2016 00:37
כיוון שיש אמנת מס את משלמת את המס על פרנסתך בגרמניה ולא בישראל, במידה ויש לך הכנסה בארץ את חייבת במס בארץ, במידה ולא אז את פטורה. ה100 ש"ח שאת משלמת בארץ זה כנראה ביטוח לאומי וזה המינימום, במידה ותותרי על התושבות בארץ אז גם לא תשלמי את זה, אבל, קחי בחשבון שאם תחזרי לארץ פחות מחמש שנים בחו"ל את תאלצי לשלם כופר על מנת לקבל את זכויותך בארץ, כל הנושא מוסבר יפה באתר של ביטוח לאומי. בכל מקרה עדיף להתייעץ עם מומחה