⬅ חזרה לאינדקס

מסעו של צעיר תל אביבי

🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2021 01:46
אהלן,

עוקב אחרי הבלוג כבר שנים ומשוטט בפורום לא מעט ב2-3 שנים האחרונות וכבר הרבה זמן להתחיל פה יומן מסע, בעיקר מתוך הבנה שעצם הכתיבה תעודד עיסוק בזה :)

אז קצת עליי:

בן 27K גר עם בת זוג כבר כמה שנים בלב תל אביב בשכירות ולגמרי מנצלים את החיים בתל אביב. רואים את עצמנו פה לעוד כמה שנים לפחות (הייתי מעריך לא פחות מ5 שנים).

אני עובד בסטארטאפ קצת יותר מ3 שנים כשהתחלתי שנים בלי נסיון קודם עם שכר של 13K. אחרי שנה וחצי בערך התחלתי ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה וירדתי ל50-60% משרה. לאחרונה עברתי לתפקיד מתכנת וכרגע השכר שלי בערך 12K ב60% משרה (כלומר באזור 21K עבור 100% משרה). מאמין כי בחודשים הקרובים תהיה עליה משמעותית.

למזלי הספקנו גם להימכר בדרך, והרווחתי ממכירת האופציות באזור ה300K נטו.

בת הזוג גם עובדת בחברת הייטק מצליחה :)

קצת מספרים יבשים:

* קרן פנסיה: 157K שקלים במסלול מנייתי בדמי ניהול של קרן ברירת מחדל (1.49%, 0.1%). צפוי לעבור בקרוב לקרן מחקה S&P500 של מיטב ד״ש (0.96%, 0.05%).

* קופת גמל: 40K שקלים במסלול מחקה S&P500 בהלמן אלדובי (0.3% מצבירה). בדיעבד הבנתי שאין סיבה להחזיק בקופת גמל והפסקתי להפקיד. מתלבט מה כדאי לעשות איתה.

* קרן השתלמות: 60K שקלים במסלול מחקה S&P500 בהלמן אלדובי (0.3% מצבירה).

* חשבון מסחר בבנק: 98K במניה ספציפית לדעתי מאזור 2015, כרגע עשתה בערך 300% מאז. מתלבט מה לעשות איתה.

* חשבון מט״ח דולרי בבנק: יש לי שם באזור ה9K כבר כמה שנים שאני מתעצל/לא יודע מה לעשות איתם.

* חשבון מסחר IB (Mexem): סך הכל 570K מחולקים:

- 20% QQQ

- 55% VOO

- 25% ספקולציות

- בנוסף 70K שקלים שהעברתי לחשבון מסחר וטרם השקעתי (התפתתי לחכות לתזמון טוב וכמובן שבסוף לא תיזמתי כלום :) )

* השקעות נדל״ן בברלין: נכנסתי לפני כמה שנים לקבוצת רכישה של בניין בברלין, ולאחר שעשה תשואה טובה מאוד בשנתיים החלטתי להשקיע ב3 פרויקטים חדשים. השקעתי סך הכל 380K, אבל לאור חוקים חדשים בברלין שקשורים להגבלת שכר דירה, נראה שהפרויקטים האלו לא מתרוממים וכרגע בעיקר מקווה לקבל את מלוא הכסף חזרה לכל הפחות. בהמרה לשער היורו היום ההשקעה שווה כ360K שקלים.

* מזומן בחשבון בנק: 55K.

סך הכל: 1.35M שקלים

סך הון נזיל (שוק ההון, מט״ח ועו״ש): 730K

סך השקעות לא נזילות: 360K

חיסכון פנסיוני לא נזיל: 257K

- לא כלול בשום חישוב: אופציות נוספות בסטארטאפ, אני מעריך באזור ה300K$ ברוטו כמובן, אבל אין לדעת באמת מה שווין ומה עתידן.

* קשה לי כרגע לחשב את הוצאה חודשית ממוצעת כי היו שינויים בחודשים האחרונים, להערכתי באזור 5-7K בחודש.

נקודות נוספות:

- בעל אזרחות אמריקאית

- צפוי לסיים את התואר בעוד כשנה וחצי ומאמין שאז אעבוד במשרה מלאה באזור ה30K+-

- מאוד רוצה למקסם את ההון שלי כמה שיותר מוקדם - עקרונית מוכן לקחת סיכונים בשביל תשואה גבוהה פוטנציאלית

- שוקלים רילוקיישן בשנים הקרובות (ארה״ב או אירופה)

- תוהה איך לשמר את רמת החיים במרכז תל אביב תוך צימצום הוצאות ככול שניתן

- תהיות גם לגבי נדל״ן ודירות להשקעה. עד כה נמנעתי מזה והייתי חסיד של שוק ההון והשקעות פשוטות אבל מתחיל לחשוב על זה בעיקר לצורך גיוון התיק. אציין שכנראה נקבל דירה במרכז בשנה-שנתיים הקרובות. עקרונית נראה שמייעדים לנו אותה למגורים אבל כמו שאמרתי אנחנו כרגע בראש של להישאר בתל אביב, אז כרגע לא ברור מה יהיה.

יצא ארוך מאוד! מקווה ללמוד הרבה ובעיקר להצליח להתמיד לכתוב כדי להבין ולקדם את המטרות שלי :)

תודה! :)
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2021 10:03
בהצלחה.

לא כל כך ברור לי מאיפה כל הכסף עם משכורת כזאת* (אפילו עם מכירת האופציות) אבל בכל מקרה נקודת פתיחה חזקה.

* מניח שאתה בן 27 ולא 27K כמו שכתוב, אחרת דווקא הייתי מצפה שיהיה לך הרבה יותר עד עכשיו.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2021 10:33
לגמרי מקווה שלא אגיע ל27K לעולם :) לא רואה אפשרות לערוך.

לגבי מאיפה הכסף - אני חושב שזה שילוב של זה שתמיד הייתי מחושב כלכלית ונוטה לחיסכון, וגם קיבלתי סכום מכובד לפני כמה שנים.

בגדול אם אני מוריד את החסכונות הפנסיוניים (250K), בחשבון מסחר בבנק השקעתי 25K מתוך ה98K והשאר זו תשואה, השקעות נדל״ן השקעתי בערך 230K והשאר תשואה. זה שם אותי על 800K, מתוכן 300 זה מהאקזיט.

השתדלתי תמיד לחסוך באזור ה4-5K גם בתור קצין בקבע בזמן ששירתתי בבסיס סגור - כלומר בטוטאל באזור ה5 שנים נטו של חסכון כזה.

הכסף הזה תמיד היה מושקע והיו מימושי רווחים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2021 20:22
אם הסטארטרפ נמכר איך זה שיש עדיין אופציות שלא ידוע עתידן ? חשבתי שהכל הופך למזומן/מניות
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2021 05:54
החברה שרכשה אותנו היא חברת השקעות פרטית, ולכן למעשה קיבלתי מזומן על כל האופציות שהבשילו (במקרה שלי בערך 40%), והאופציות שטרם הבשילו כרגע ממשיכות להבשיל, כאשר המטרה הבאה היא הנפקה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2021 08:26
היי

הבן הצעיר שלי הוא בגילך, ביחד עם אחיו הם רוכשים נכסים מניבים כרגע בחו"ל,

אשר מגדרים כרגע חלק מעלויות השכרת דירה בתל אביב,

לכן זה מאפשר להם להמשיך לחסוך ולהשקיע.

לחיות את תל אביב וליהנות ממה שהיא מציעה זה מאתגר :)
🕒 פורסם בתאריך: 25/09/2021 22:23
באיזו תצורה הם רוכשים?

אני מצד אחד מאוד מפחד מכל הכרוך בניהול של נדל״ן והתעסקות עם משכירים/תקלות וכו׳, ומצד שני מרגיש שנדל״ן מנוהל כבר כנראה נוגס הרבה בתשואה ולכן בהכרח שווה את זה.

אם תוכל לשתף אני אשמח :)
🕒 פורסם בתאריך: 25/09/2021 22:56
לא השתנה המון, אבל החלטתי שכנראה רוב הזמן זה מה שיקרה ועדיף לכתוב כדי לשמור על כושר :)

מבחינת עבודה - אז אני כבר חצי שנה בתפקיד פיתוח בסטראטאפ ונראה שהולך דיי טוב. לפני הכניסה לתפקיד החדש ביקשתי לקבל חבילה נוספת של אופציות לאור המעבר הצפוי (וכי ידעתי שיש לי לפחות עוד שנתיים בחברה), ונענתי בשלילה. לאחרונה ביקשתי העלאת שכר לאור הפידבק החיובי שקיבלתי ומחכה לתשובה, ומתכנן לבקש שוב פעם חבילת אופציות נוספת. אני מעריך שאם אקבל, יחד עם החבילה הנוכחית הסכום יכול להגיע לאיזור מיליון שקל נטו בכמה שנים הקרובות.

מבחינה פיננסית -

- קרן הפנסיה הועברה לקרן מחקה S&P500 של מיטב ד״ש (0.96%, 0.05%)

- עדיין תוהה מה לעשות עם קופת הגמל ועם המניה שנשארה בבנק (ובינתיים ממשיכה לתת ביצועים מדהימים)

- עדיין מתקשה להעריך מה ההוצאה החודשית הממוצעת שלי, אשמח לשמוע על פתרונות שלא כוללים תיעוד ידני יומיומי של ההוצאות

- סך השווי גדל ל1.42M שקלים, סך הכל בשנה נראה שהשווי הכולל גדל בממוצע ב2% בחודש בממוצע

כנראה שאציע נישואין בקרוב, אז מתחיל להסתכל גם על ההיבטים הכלכליים של זה.

תודה !
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2021 06:59
אבל יש לך ניסיון (לא כל כך טוב) ואתה מושקע בנדל״ן (בחו״ל).

בנוסף כתבת

אז למה בעצם אתה מחפש ״לגוון את התיק״ בעוד נדל״ן?

בהצלחה ומזל טוב!
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2021 10:21
מזל טוב, מקווה שהאישה לא גולשת גם בפורום :) שמור את אלמנט ההפתעה :)
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2021 11:32
היי

הבנים רוכשים דירות בצורה ישירה כמו שמקובל בארץ, חברות הניהול הם היתרון הגדול של אסטרטגיה זו.

הן מאפשרות למשקיע לרכוש במדינות שונות במחירים נגישים יותר מאשר בישראל,

הן מאפשרות למשקיע הישראלי לנצל את השקל החזק ולהשקיע בחו"ל,

הן הופכות את ההשקעה לפסיבית,

חברות הניהול אומנם גובות שכר טרחה, ולמרות זאת התשואה "נטו" משכירות כיום כפולה מהתשואה של נכס דומה בישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2021 13:05
קח הוצאות של השנה האחרונה ותחלק ב-12. אם משהו דרסטי השתנה אז אפשר תקופה אחרת אבל צריך לזכור שיש הוצאות שנתיות באופיין (בעיקר רכב - רישוי טיפול וביטוח)
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2021 22:43
וכיצד יודעים לאיזה חברות ניהול לפנות?

האם מעורב גם עו״ד מטעמם מול חברת הניהול?

תוכל להרחיב מעט על התהליך?