⬅ חזרה לאינדקס

הזמנתי כ"א חדש, ובשליחות מבקשים צילום של הת.ז עם תאריך הנפקה - יש מה לחשוש?

🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2021 22:14
אוריאל שלום, משלוח מישראכרט נקבע ל 18/06/2021 בין השעות 12:00-14:00.

המסירה לבעל הכרטיס בהצגת ת.ז. מקורית עם תאריך הנפקה הרשום במרשם האוכלוסין.

לצורך המסירה, השליח יצלם את תעודת הזהות שברשותך. תודה, בר כל הארץ

אני קצת חושש, אבל זוגתי אומרת שכך היה גם בכרטיס שהיא הזמינה, ושהכל בסדר.

לא יודע אם יש לי באמת סיבה לחשוש.

מה דעתכם?

מה התרחיש הכי גרוע שיכול לקרות אם הצילום הזה יגיע מהשליח לידיים הלא נכונות?

שאני אבין אם זה באמת כזה גרוע, או זה סתם בראש שלי. אני יכול להירגע ולהגיד לעצמי שאי אפשר באמת לעשות עם זה משהו?
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2021 22:22
יכול להיות גרוע מאוד. לדוגמה, כאשר שיניתי מוטבים של החסכונות שלי (במקרה מוות) הספיק להם צילום של ת"ז.

עכשיו אתה יכול לדמיין שכל החסכונות שלך עוברים למישהו אחר במקום למשפחה.

אני מניח שאפשר די בקלות לנתק אותך מחשמל, מים וגז ע"י פנייה עם ת.ז.

כמובן שהתחזות זו עבירה פלילית אז כנראה לא יעשו דברים כאלה רק בשביל הצחוקים.

לשליח לא אכפת, תראה לו את התעודה כשהיא מטושטשת ועם חלקים מוסתרים, זה מספיק טוב מבחינתו.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2021 22:25
זה שככה

זה שהרבה חברות דורשות את הדברים האלה לא אומר שזה בהכרח בסדר ושלא יכול לקרות כלום.

מצד שני, לנו כאנשים פשוטים הרבה פעמים אין יותר מידי ברירה.

זה מאוד תלוי בחברה המנפיקה. יש חברות שמספיק להן שהשליח אמר שהוא ראה תעודה מזהה כלשהי. יש חברות אחרות שממש מתעקשות על ת"ז, וממש מתעקשות על צילום מלא שלה כולל תאריך הנפקה וכו'.

מבחינתן זה חלק בסיסי ב"אבטחה" כדי לוודא שהכרטיס לא מגיע למישהו אחר. העובדה שהצילום יכול להגיע לגורמים אחרים כנראה פחות מתריד אותן...

בשביל זה ממש לא צריך צילום של התעודה, ובטח שלא תאריך הנפקה.

במקרה הקיצוני צריך את מספר תעודת הזהות שלך (שאותו אפשר להשיג ממש בקלות), ובמקרים שהפקיד מגדיל ראש אולי תצטרך גם 4 ספרות של כרטיס אשראי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2021 22:36
אתה יכול לנסות ככה: תציג לו תז אבל תסרב לאפשר לו לצלם. אם הוא מתעקש, אז תציג לו צילום מוכן מראש שעליו כיתוב ״לשימוש בר כל הארץ לטובת חברת ישראכרט בלבד״ באופן שנמצא מעל חלק מהתעודה אבל לא מסתיר חלקים חיוניים שלה, ותבקש ממנו לצלם את זה המקום את התעודה עצמה. ו/או תכין פתקית קטנה שזה רשום עליה ותוודא שהיא מסתירה חלק מהתעודה כאשר הוא מצלם אותה.

זה בתאוריה ימנע שימוש בצילום למטרות אחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2021 22:51
בעיקר בתאוריה.

מהנסיון שלי עם פקידים שונים בארץ, רובם פשוט מתעלמים מדברים כאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2021 23:16
תודה על התגובות, אבל אני מבולבל. כל אחד מציע משהו אחר.

אני אשאל אחרת:

מי בזמן האחרון קיבל כ"א עם שליח ונתן לו לצלם את תעודת הזהות שלו?

ומה שיותר חשוב לי - הכל בסדר? לא קרה לחשבונות שלכם שום דבר? לא ראיתם משהו חריג?

אני כנראה אתן לו לצלם אבל זה ממש לא בסדר לבקש דבר כזה. לדעתי האישית.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2021 23:20
אני.

בינתיים כן. זה לא אומר שלא יקרה משהו כזה בעתיד.

מסכים איתך שזה ממש לא בסדר.

אבל לצערינו אין ברירה בארץ. רמת המודעות פה לאבטחת מידע ופרטיות היא פשוט לא קיימת. אם אתה רוצה שרות כנראה שתאלץ לוותר קצת על אבטחה/פרטיות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2021 23:22
אני. פעמים רבות.

מוזמנים לכסות את המינוסים שלי, בכיף אפילו.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2021 23:23
אני אתן לו רק מהסיבה שאני לא בן אדם שאוהב להתחיל עכשיו אינטרקציות לא נעימות. בגלל זה.

אם היה לי הכוח הזמן והאנרגיה, הייתי מנסה לחנך אם זו המילה הנכונה.

אבל הוא רק השליח, ואת ההודעה הזאת ניסח מישהו שקבע את הנהלים - אולי אפילו חברת האשראי דורשת את זה או חברת השליחויות מכסתחת עצמה ככה.

אני רוצה להאמין שלא ייעשו כלום עם המידע הזה, ולפחות שיפסיקו כבר במדינה לתת שירותים רק על סמך מס' ת.ז. ותאריך הנפקה ו 4 ספרות אחרונות.

תוסיפו קוד אישי לנייד - הנייד איתנו כל היום, אבל הפרטים (תאריך הנפקה וכו') לא (הנה, שליח יכול להניח עליהם את היד, אבל לא על קוד אישי שיתקבל אצלי בנייד שלי).

מקווה שיחזקו את האבטחה פה. ואז לא יהיה לי מה לדאוג מדברים כאלה.

אני בכלל לא יודע למה אני דואג ולמה שאלתי פה את השאלה, כנראה איפשהו השתילו לי שתאריך הנפקה זה פרט אישי ומסוכן לתת אותו.

צילום ת.ז. נתתי מאז ומעולם למשל בכל חידוש ביטוח רכב, לדוגמא. וגם שם זה יכול לזלוג המידע הזה אצל פקידה או סוכנת לא הכי הכי בדרך כשהפרטים נשלחים ממיל למייל.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2021 23:47
זו דרישה של כל חברות האשראי, מבחינתן זו ההוכחה שהכרטיס נמסר לך ולא לאדם זר שטוען שהוא אתה.

צילום ת"ז בידיים הלא נכונות עלול לגרום לך נזק. אבל אין ממש ברירה וכל החברות הפיננסיות דורשות זאת כדי לקבל מהן שירות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2021 23:49
לא של כולן. יש מספר חברות שמסתפקות ברשיון נהיגה (וצילום שלו), לעומת אחרות שדורשות ספציפית תעודת זהות, ויש גם כאלה שממש מתעקשות שבצילום התעודה יופיע תאריך ההנפקה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2021 23:52
יש רק 3 מנפיקות בארץ, אתה טוען שמבין שלושתן אחת מאפשרת רישיון, אחת דורשת ת"ז אבל לא מתעקשת על תאריך והשלישית דורשת גם וגם? או שהתייחסת לגופים פיננסיים שאינן מנפיקות כרטיסי אשראי?
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2021 00:17
אתה מניח שאין חפיפה בין הקבוצה השניה לשלישית, למרות שלא אמרתי את זה :-)

אישית נתקלתי במקרים שמסתפקים ברשיון וגם במקרים שמבקשים ת"ז עם תאריך. לא בטוח מה החברה השלישית בדיוק מבקשת :)
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2021 10:55
ב 99.9% מהמקרים לא יקרה שום דבר אבל זה תמיד ה 0.1% שבעייתי. כבר תפסו מלצרים וקופאים שגנבו פרטי כ"א ויש פה סיכון מיותר. אין סיבה שפרטים כ"כ אישיים (כ"א + צילום ת"ז) יטיילו בארץ ויגיעו מי יודע לאן (מספיק שהשליח מאבד את המסמכים בלי כוונה).

פתרון פשוט: תבקש שישלחו את זה לסניף הבנק הקרוב ותאסוף משם.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2021 11:06
אי אפשר לשלוח כרטיס חוץ בנקאי לסניף בנק.

חוץ מזה שכבר דיברנו פעם על הטרייד אוף בין נוחות לאבטחה. אישית גם במקרה הזה אני מעדיף את הנוחות
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2021 11:08
איפה רשום שזה חוץ-בנקאי?.

אישית גם במקרה הזה אני מעדיף את האבטחה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2021 11:25
איפה רשום שזה בנקאי? :-)

ממה שאני מכיר לא שולחים כרטיסים בנקאיים עם שליח. מצד שני פעם אחרונה שראיתי כרטיס בנקאי היה לפני המון שנים (לא מבין בכלל למה להחזיק כזה), אז אולי דברים השתנו מאז.

גם לפי תוכן ההודעה שפות"ש קיבל נראה שזה כרטיס חוץ בנקאי, כי הוא נשלח מחברת האשראי ולא מהבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2021 11:37
אוקיי אז אתה לא מכיר מספיק.

לדוגמא, לאומי שולחים כרטיס בנקאי עם שליח לבית או מאפשרי קבלה בסניף. אין קשר המשלוח לבנקאי\ חוץ בנקאי .
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2021 11:56
במקרה הקודם הסיכון מאוד ממוקד (שימוש בכ.א.) ויותר מתייחס לטרדה וההתעסקות סביב זה (הכחשת עסקה, העברת חיובים וכו)

כאן כבר מדובר על סיכון רוחבי, השליח מקבל מידע שבאמצעותו יוכל להזדהות ולפעול בשמך מול שלל גופים.

לא מבין למה כרטיס שחודש לאחר פג תוקף אפשר לשלוח בדואר רגיל (גם במקומות שתיבת הדואר חשופה וכל עובר אורח יכול לשלוף את המעטפה) ואילו כרטיס חדש מתעקשים לשלוח עם שליח וכאלה דרישות דרקוניות.

אם חברת האשראי רוצה להבטיח שהכרטיס לא יגיע לידיים זרות למה בחידוש כרטיס היא מתפשרת ?
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2021 12:37
נכון.

מצד שני, כאן זאת דרישה חד משמעית של החברה שמנפיקה את הכרטיס. זה לא משהו שאתה כאדם פרטי יכול לשנות (לפחות כל עוד אתה רוצה להיות לקוח של אותה חברה).

ההסבר נורא פשוט - לכל מוצר אשראי חדש צריך לזהות את הלקוח.

מאחר ולא זיהו אותך כשהנפיקו את הכרטיס (כי עשית את זה בטלפון/אינטרנט וכו) הם עושים את זה במשלוח הראשון של הכרטיס.

כלומר הזיהוי הוא לא לצורך מסירת הכרטיס הפיסי, אלא לצורך פתיחת החשבון.

שליחת הכרטיס עצמו לא דורשת זיהוי, ולכן חידוש כרטיס לא דורש זיהוי (כי החשבון כבר פעיל ואתה זוהית כלקוח שפתח אותו).
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2021 12:37
אבל אז הם ירשמו בהודעה "בנק לאומי" ולא "חברת ישראכרט" כמו שרשמו לפות"ש
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2021 13:16
אני, הוצאתי כרטיס אשראי ישרכרט של רמי לוי. דרשו צילום תעודת זהות ולא קרה כלום.

מה שכן קרה, זה שהם התרשלו בהעברת הצילום לישרכרט, ואחרי שישרכרט פנו אלי שיש חוסר, ולכן לא יכולים לקבוע מסגרת והוא יבוטל, פניתי לחברת בשליחויות. הפקידה אמרה שמטפלת ואז אחרי שבוע שפניתי שוב, פתאום טענו שכל עוד ישרכרט לא מידעת אותם שחסר משהו הם לא יוצאים איתם שוב קשר. בקיצור שירות ״פח״.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2021 15:29
1. הכרטיס חוץ בנקאי הוזמן ע"י באמצעות האתר. מדובר על שיוך למועדון ספציפי.

2. זיהו אותי בשיחת וידאו צ'אט בסיום התהליך בשביל הזיהוי. כולל החתמה קולית כשאני מציג לנציגה את הת.ז. מול המצלמה ומוציא אותה מהנרתיק שלה (התעודה הישנה, עם הנרתיק הכחול). לבקשתה.

לכן אחרי כל זה הדרישה של תציג ת.ז. לשליח כולל תאריך הנפקה ותן לו לצלם אותה - מוזרה. אבל כמו שאמרתי, אזרום. מאמין שיהיה בסדר.

הכרטיס אשראי - מבוטח.

ועם הת.ז. מאמין שלא יהיה בעיות. כמוני בטח יש עוד עשרות לקוחות ביום שאפילו לא חשבו להרהר לרגע על לתת לשליח לצלם את הת.ז. שלהם.

ההודעה שנשלחה אלי הרי לא נשלחה ספציפית רק אלי עם המשפט תאריך הנפקה ולתת לשליח לצלם - אלא זה נשלח לכולם, הודעה גנרית. כלומר אולי אפילו רק אני משקיע על זה זמן ואנרגיה מיותרת - לשווא.

החברה היא ישראכרט.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2021 15:41
אף פעם לא קרה לי.

אני תמיד עם ויזה חוץ בנקאי, מגיע לתיבת הדואר ומבצע אקטיבציה באתר/טלפון.

כל פעולות ההזדהות נעשות באתר לפני המשלוח.

אני לא מבין למה צריך לתת צילום ת"ז עם ספח לצד ג' [חברת המשלוח].
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2021 16:16
אני מנחש שאתה מדבר על חידוש כרטיס קיים ולא על הוצאה של חדש.

יש הבדל גדול בדרישות הרגולטוריות בשני המקרים
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2021 19:06
על פי הנחיות בנק ישראל צילום ת״ז הכרחי רק אם מדובר במסגרת מעל 50 אלף, אם מדובר בפחות אפשר להתעקש על צילום רשיון.

אפשרות נוספת למי שחושש - אפשר לבקש לשלוח את צילום ת.ז ישירות לחברת האשראי ו/או להזדהות בשיחת וידאו כתחליף לצילום ע״י השליח.

ג״נ - עובד בחברת אשראי
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2021 19:16
מהנסיון שלי, רוב הפקידים לא מכירים את ההנחיות מספיק לעומק, ובטח שהשליח שבכלל עובד של חברת שליחויות לא מכיר את ההנחיות בכלל.

הוא רק יודע מה שאמרו לו "צריך צילום ת"ז".

עכשיו אתה יכול לנסות להתווכח איתו ועם הפקיד של חברת האשראי, אבל מהנסיון שלי זה לרוב לא הכי פשוט.

תלוי כמובן בחברת האשראי, כמו שאמרתי חלקן מראש לא מבקשות ת"ז ומסתפקות ברשיון נהיגה, אבל אלו שכן מבקשות ת"ז די מתעקשות על העניין.

גם זה לא בטוח שהשליח יסכים. בסופו של דבר הוא עובד זוטר שקיבל הנחיות, אין לו סמכות או רצון להתווכח עם ההנחיות שניתנו לו.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2021 19:18
ברור שבמקרה הזה הויכוח לא צריך להתנהל מול השליח אלא מול חברת האשראי, מהיכרות עם הגורמים הרלוונטיים בחברות האשראי - יש פתרונות ללקוחות החוששים
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2021 12:41
לא נכון.

הגוף שמנפיק כרטיסים לבנק לאומי הוא לאומי קארד והם גם אלו ששולחים את הכרטיסים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2021 12:50
א. לאומי קארד לא קיים יותר. הם שינו את השם למקס.

ב. כל שלושת חברות האשראי מנפיקות כרטיסים לבנק לאומי. לפי התקנות החדשות אסור להם לעבוד עם ספק יחיד.

כלומר אם תוציא היום כרטיס בנקאי חדש של לאומי יש סיכוי טוב שזה יהיה כרטיס של ישראכרט או כאל.

בכל מקרה הכרטיס הוא בנקאי ומי ששולח לך אותו הוא הבנק. לכן הדיפולט עד לא מזמן היה לקבל את הכרטיס בסניף הבנק שלך ולא במשרדי חברת האשראי שמנפיקה עבור הבנק.

באותו אופן ששינוי תנאים, מסגרת אשראי וכו' מתבצעים מול הבנק ולא מול חברת האשראי (בניגוד לכרטיס חוץ בנקאי)