⬅ חזרה לאינדקס

אני פרנואיד? הזמנתי כ"א חדש, קיבלתי עם שליח - משהו לא מריח לי טוב

🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 12:49
אז זו השאלה השניה שלי באותו נושא. אתמול שאלתי לגבי מסירת צילום ת.ז. לשליח עם תאריך הנפקה, אחרי שבחברת האשראי ביצעו איתי לפני שיחת וידאו צ'אט.

לא חשבתי שחברת ישראכרט תבזבז לי כ"כ הרבה זמן.

מודה - עם MAX / לאומי הכל פשוט קל ומקצוע יותר.

ככה, הזמנתי כרטיס עם שיוך למועדון ספציפי ממקום עבודתי.

אני רוב הזמן בבית, במיוחד בתקופה האחרונה - אז בחרתי לקבל הכרטיס בבית.

היום אני מקבל את הכרטיס במעטפה לבנה (לרוחב, כזאת שאפשר לרכוש בכל סניף דואר, לא מעטפה מלבנית גדולה או משהו רשמי).

כן יש לוגו קטן של ישראכרט, אבל שוב - מעטפה כמו בדואר.

בתוך המעטפה הכרטיס, זה הכל.

כרטיס חדש שמעולם לא היה לי. מועדון חדש.

אין מסמכים אין כלום. רק כרטיס.

למעטפה היה מהודק דף עם 2-3 שורות (בחיי לא משהו שמרגיע אותי או משדר לי שזה ישראכרט) ועוד דף תעודת משלוח.

זה תקין?

זה בסדר?

מאיפה לי שלא כל אחד יכול לקחת 10 מעטפות כאלה מבית ישראכרט להכניס לי כרטיס ולהביא לי אותו אל ביתי?

למה לא מסודר כמו חברת MAX/לאומי? מעטפה גדולה, מנויילנת שמשדרת לך שזה לא נפתח בדרך - מולחם עד לפתיחה הראשונה שלך.

זה ממש מרגיש זלזול. כרטיס בתוך מעטפה - בחיי עוד רגע חשבתי שאני הוזה. דמיינו לכם את פותחים מעטפה פשוטה רגילה מהדואר של 2 שקל שם יש לכם כרטיס אשראי שלכם.

מניין לי שלא צילמו אותו מלפנים ומאחור לפני שהכניסו לי אותו למעטפה?

פשוט לא מאמין שחברה כמו ישראכרט מנפיקה כרטיסים ככה, ועוד יותר קשה לי להאמין שהמועדון נותן לכך יד.

מדובר במועדון "הוט". פשוט זלזול.

אין לי ביטחון להשתמש עכשיו בכרטיס שהיה נמצא ככה בתוך מעטפה חשוף ופתוח, והמתנתי לו שבועיים כולל המתנה לשליח (חוויה לא נעימה בפני עצמה).

אמתין כמה ימים ואתקשר לדווח על אובן על מנת שישלחו לי חדש - נראה שאין עוד ברירה אחרת. רק מי מבטיח לי שהחדש לא יגיע ככה ואז כל מה שאעשה יהיה מיותר. לשווא.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 22:06
אם מישהו כן צילם וישתמש בכרטיס, לא ישפיע במאומה על השימוש שלך ובטח אם תשתמש בו זה לא יחמיר את המצב.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 22:16
למה שפשוט לא תסע אליהם לקחת אותו?

אני מניח שזה ירגיע אותך.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 22:39
זה מאוד נפוץ, במיוחד בכרטיסים אמריקאים.

אומנם שם הם שולחים את זה בדואר רגיל, והמטרה היא לא לעורר התעניינות לא רצויה של גורמים שלישיים. אבל בתאכלס זה לא באמת משנה.

חבל על הכסף.

אתה סתם תשלם עמלה על הנפקת כרטיס חדש ורוב הסיכויים שהוא יגיע באותה צורה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 22:46
לדעתי הם רוצים שהמעטפה לא תמשוך תשומת לב ולכן זה לא נראה מרשים.

בכל מקרה אתה חייב להתקשר להפעיל את הכרטיס, לדעתי אין מה לחשוש.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2021 00:09
החשש הוא שמישהו צילם את הכרטיס, ומחכה שהוא יפעיל אותו.

עד כמה שאני סימפטי לפרנויה מסוג זה, לדעתי לא צריך להתרגש מזה. יש כל כך הרבה דרכים שבהן המידע על הכרטיס שלך יכול להגנב.

פשוט תוודא שיש לך הודעות סמס על כל גיהוץ, ואם אתה רואה משהו חשוד תדווח לחברת האשראי. זה נכון לכל כרטיס לכל זמן. הפרנויה לא נגמרת במועד קבלת הכרטיס. הכוונה הרי היא להשתמש בו, וככל שתשתמש בו כך יותר גורמים ידעו את פרטי הכרטיס. הכרטיס הראשי שלי, משער שמשהו כמו 30 גורמים אונליין גיהצו אותו ומאות עסקים פיזיים. אם אני אחשוש מכל אחד מהם אני לא אוכל להשתמש בכרטיס בכלל.

מה שכן, פעם ראשונה בחיי העברתי אפל-פיי לא מזמן, חוויה תענוג.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2021 01:18
אתה מסיק מנראות של המטעפה על התדמית של החברה.

חייב להגיד שהרושם שלך מוטעה לחלוטין בעיני.

מהיכרות אישית הם (ולא רק הם) לוקחים ברצינות רבה נושאים של אבטחת הכרטיסים, החזות החיצונית של המעטפה באמת שהיא מעידה על שום וכלום כפי שכבר הסבירו לפני, הסיכון שמישהו יפתח את המעטפה הוא כמעט הכי זניח ביחס להונאות אחרות נפוצות יותר שאתה עשוי לחוות עם הכרטיס אשראי.

רק כאנקדוטה, פתחתי לא מזמן שרשור על שימוש בלתי מורשה שנעשה בכרטיס אשראי, מבין כל החברות שאישרו חריגות תמוהות כשנורות אדומות מהבהבות, ישראכרט התקשרו באופן יזום ללקוחות לברר האם ביצעו את העסקאות ובכך חסכו מהם עוגמת נפש מיותרת של הכחשת עסקה וביצוע החזרים בדיעבד.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2021 08:45
זה קורה וזה מעולה.

הם מפרידים את הנתונים. כרטיס אשראי לבד יותר בטוח מכרטיס אשראי שצמוד אליו מספר הזהות שלך.

וכמו שכבר נאמר מעטפה פשוטה לא מושכת תשומת לב כמו מעטפה מהודרת שכתוב עליה בגדול , כרטיס אשראי עבור מר ישראלי.

אני קיבלתי כרטיס בדואר רגיל לתיבת הדואר במעטפה כמו שאתה מתאר.