⬅ חזרה לאינדקס

מה עושים כשכמה קונים פוטנציאלים מוכנים לשלם את המחיר הנקוב ?

🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2021 19:20
מה עושים בסיטואציה כשמפרסמים מגרש ( מינהל ) למכירה ומסתבר שבין המתעניינים הרבים יש כמה שמוכנים לשלם את המחיר המבוקש שהוא כבר גבוה משמעותית ביחס למכירות ( הבודדות ) שבוצעו עד היום ?

איך מנהלים את זה ? איך מתנהלים במקביל מול כולם ?

אחרי שהמחיר פורסם פתאום אומרים שיש מספר פונים עושים מכרז בין המציעים והמחיר הגבוה זוכה ? זה מקובל ? זה לא נתפס גרידי מדי ?

או אולי לפנות ל-בא כוח שיעשה את העבודה או למתווך ?

האם מישהו מהמתעניינים יכול לפנות למינהל ולהתלונן על אופן המכירה ?

אשמח לתובנות מחכימות בעניין .
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2021 19:42
אם הרבה אנשים רוצים את הנכס במחיר שבעינך הוא "לא זול", כנראה יש נתון מסויים שאתה לא יודע עליו, אתה חייב להבין מהו לפני שאתה מקבל החלטה למכור.
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2021 20:13
אני מניח שכשאתה כותב "המחיר המבוקש" אתה מתכוון למחיר המינימום של המכרז וכדי לזכות צריך לפי תיאורך להציע הצעה גבוהה ממנו (כי ציינת שיש מספר מתמודדים מעוניינים). במקרה כזה בדרך כלל נותנים לכל אחד להציע הצעה ומי שמציע יותר זוכה. מה קורה אם שניים מציעים את ההצעה הגבוהה ביותר? לא יודע בוודאות, כנראה שמבקשים משניהם הצעה גבוהה יותר...
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2021 20:19
מי מפרסם?

אם זה המנהל אז מה ש- @HHH אמר.

אם אתה פרסמת, אז למיטב ידיעתי, אם מישהו הביע נכונות לרכוש במחיר שנקבת, אסור לך להמשיך להציע אותו. אני מניח שיש לך עו"ד אז בקש ממנו הסבר על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2021 22:04
אתה קנית את המגרש או חכרת אותו? אולי דברים השתנו מאז שלי היה מגרש מהמינהל, אבל לא זכור לי שיכולתי למכור את המגרש אלא בתור חלק מהבית (כלומר, צריך לבנות אותו לפני המכירה).

למה זה צריך להיות אכפת למינהל אם הכל חוקי וכשר? על מה יכולה להיות התלונה? אם קנית - זה שלך בטאבו ולא עניינם יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2021 22:12
שיציעו הצעה גבוהה יותר

אם אף אחד לא מוכן

אז זה שהציע ראשון
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2021 22:17
כנראה שלא הצגתי טוב את התמונה אז אני אחדד קצת

זכיתי במכרז של המינהל על מגרש ובגלל בעיות מסויימות אני נאלץ למכור אותו

מאחר ואין מגרשים למכירה בישוב הביקוש מאוד גבוה

למרות שפירסמתי מחיר גבוה יש לא מעט מתעניינים ויש כמה שכנראה יהיו מוכנים לשלם אותו ( אני מקווה )

לכן אני מבקש לדעת מראש כיצד עליי לנהוג במקרה הזה

האם לדבר עם כולם ולומר להם מראש שיש עוד מתעניינים שמוכנים לשלם את המחיר שביקשתי ואני אעשה הגרלה ביניהם ? או שאני אעשה מכרז ביניהם ? או שאולי עדיף להעביר את הטיפול לעו"ד בא כוח שהוא יטפל בעניין והוא יעשה התמחרות ? ואין לי מושג מה תהיה התגובה שלהם אם פתאום עו"ד יטפל במכירה ויעשה התמחרות .

אין לי כוח להתעסק עם העניין הזה ועכשיו כשיש כמה מתעניינים זה מסבך את העניין עוד יותר ( חלק יגידו צרות של עשירים )

מה אתם אומרים ?
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2021 22:19
זה ממש לא שלי בטאבו . במגרש חכור והייתי חייב לבנות עליו לפני מכירה אבל באופן חריג קיבלתי אישור למכור אותו
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2021 01:00
קיבלת אישור מהמינהל? ואם כן - היו לו תנאים למכירה? לא הבנתי למה אתה חושש מתלונה למינהל אם הכל חוקי.

אם יש כמה מתעניינים שמוכנים לשלם את אותו המחיר, נהוג למכור לראשון שהציע.

אפשרות נוספת היא לעשות התמחרות ביניהם.

האם הקונה צריך לעבור ועדת קבלה בישוב?
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2021 08:06
1. כן - יש ועדת קבלה

2. לעשות התמחרות . זה בעצם לפנות לעו"ד בא כוח שינהל את המכירה . לא ?
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2021 10:38
אוי, זה הופך את זה למורכב הרבה יותר (מניסיון לצערי). הקונים מודעים לזה?

זה אומר שהקונה צריך לעבור שתי משוכות, גם אותך וגם את הישוב.

ועדת הקבלה היא של הישוב עצמו או שילוב של נציג הישוב+המועצה+הסוכנות היהודית/מינהל?

אתה מבין, גם אם תעשה התמחרות ויהיה זוכה אחד - אולי הוא לא יתקבל לחברות. ומה אז? תפתח עוד פעם למכירה? ושוב ושוב?

אני מציעה לך דבר ראשון לגשת לדבר עם יו"ר הועד של הישוב/מזכיר ולברר אם אפשר להעביר במקביל כמה מהקונים את מסלול הקבלה עוד לפני המכירה (ולציין שזה על תנאי שהם זוכים במגרש). כך לפחות יהיה לך סינון ראשוני מי לא רלוונטי מבחינת הישוב.
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2021 09:05
אני לא מצליח להבין איפה אתה רואה בעיה.

הצעת מחיר ויש כמה קונים שמוכנים לשלם אותו? תבחר את אחד מהם ותתקדם איתו.

וכן, לעשות בינהם "מכרז" נתפס כגרידי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 13:51
נתפס ע"י מי?

אם אני הייתי קונה פוטנציאלי שמעוניין בנכס במחיר X שעוד כמה חבר'ה מעוניינים לרכוש באותו המחיר,

והיה ידוע לי שזה המצב, והייתה ניתנת לי ההזדמנות - במקום שהראשון "יזכה" (או שתיערך הגרלה שרירותית), לשפר את ההצעה שלי ובכך להבטיח את הנכס -

הייתי שמח מאוד על כך (כל זאת בהנחה שאני חושב שהתוספת מצדיקה זאת, ועדיין משתלמת).

שיעשה מכרז מחיר-שני (כלומר - בעל ההצעה הגבוהה ביותר זוכה במכרז אך משלם את הסכום שהציע הבא אחריו - בתוספת דלטא קטנה)

אם ההצעה הגבוה ביותר שלי לא מספיקה אז ממילא אין לי עניין בנכס כנראה

מה פה גרידי?

אם רוצים להתגונן כנגד מצב "אבסורדי" שבו ההצעות מאוד קרובות (ואז המכרז מפלה בגלל הבדל של 1%, נניח) אפשר לקבוע סף מינימום (נניח תוספת של 5%) שאם לא תושג בהצעות - תיערך הגרלה שוויונית.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2021 11:40
שאלת תם.

אם יש לך כמה קונים, ובמילא חייבים לעבור וועדת קבלה,

מה הבעיה להגיד להם "מי שעובר ראשון את הוועדת קבלה, יזכה."

כי אם תמשיך עם אחד מהם והוא לא יעבור את וועדת הקבלה, סתם בזבזת זמן. עד שתתקשר לשני, אולי הוא כבר ימצא נכס אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2021 11:53
הייתי פונה לעורך דין ולוא רק בגלל המורכבות