⬅ חזרה לאינדקס

פלטפורמה מועדפת ira - מיטב / מזרחי / פועלים

🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 18:52
אשמח לחוות דעת לגבי עדיפות הפלטפורמות הבאות עבור חשבון ira (דרך מיטב דש):

1. ישירות דרך מיטב דש

2. באמצעות בנק מזרחי

3. באמצעות בנק הפועלים

העמלות די דומות, השאלה נטו על מה יותר נוח / פוקנציונלי בהינתן שלוש האפשרויות לפלטפורמות הנ"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 19:37
בנק מזרחי - ממשק גרוע, המחירים בבורסת ארה"ב מעודכנים לאתמול כך שאתה חייב לבדוק בגוגל מה השער העדכני. בורסת לונדון מצריכה טלפון.

לטעמי האתר שלהם ממש גרוע.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 19:50
אשמח גם לתגובה, אם יש, לגבי הפועלים.

כמו כן, לוודא: כשמיטב דש אומרים שאפשר להחזיק ira ישירות דרכם, מה זה בעצם אומר? שאין בנק מתווך, אלא משתמשים בפלטפורמה שלהם (כמו במסחר בתיק ממוסה)?

לכאורה נשמע יותר נוח מאשר לעבוד דרך עוד גוף (בנק מתווך), לא?
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 20:01
החזקתי בעבר IRA במיטב. בזמנו היה לי אורדרנט / viewtrade כמו בתיק עצמאי. לי זה היה נוח.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 20:01
חסרה לי שם האופציה של לאומי.

פעם אחרונה שבדקתי הם היו הכי זולים ונוחים למסחר באירופה

זה אומר שמיטב דש גמל (חטיבת הגמל/קה"ש) פותחים לך חשבון מסחר ב"מיטב דש טרייד" (חטיבת בית ההשקעות).

מאחר ו"מיטב דש טרייד" הם בית השקעות (והם מופרדים ברמה מסויימת מחברת הגמל), זה בדיוק כמו שחטיבת הגמל תפתח לך תיק השקעות בבית השקעות אחר או באחד הבנקים שציינת.

לא בהכרח.

בסוף אלו חטיבות נפרדות אז כמות הבירוקרטיה לא בהכרח תיהיה קטנה יותר. ומבחינת עמלות/ממשק וכו' לא בטוח שמיטב דש הם הפיתרון האופטימלי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 20:16
הטענה היא שהם פותחים רק בסכום של חצי מיליון.

יש משהו מיוחד במסחר באירופה?

מאמין שפחות יצא לי לסחור באירופה. לרוב, מחקי מדד המקובלים שאנשים קונים הם בארה"ב או בישראל (על הבורסה האמריקאית, אבל ניירות ישראלים כמו בלאקרוק), לא?

יש משהו מיוחד בבורסות אירופה שאני מפספס?
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 20:27
אולי לא ניסחתי טוב, אחדד את הניסוח

מהבנתי של הלך הרוחות בפורום, ומקריאה של פוסט מייק, הדעה הרווחת היא אחזקה של מחקי מדד בארץ (הגרסה השקלית של בלאקרוק) או של ונגרד האמריקאית.

לא נתקלתי במשהו מיוחד לגבי בורסות אירופה (וספציפית לונדון).

עם זאת, במחשבה לאחור, זו לא פעם ראשונה שאני רואה שמתייחסים כאן בכובד ראש לתנאי המסחר בבורסת לונדון.

מה אני מפספס שם? מה מיוחד?
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 20:39
קרנות איריות (חפש בפורום, יש על זה המון מידע)

נכון שיש עכשיו כמה איריות של בלקרוק שנסחרות בארץ, אבל אם אתה רוצה קרן של ואנגרד למשל או אחת הקרנות שבלקורק לא הביאו לארץ אין לך ברירה אלא לקנות באירופה.

לגבי קרנות אמריקאיות, בגדול זה פחות משתלם בתיקים פטורים (אלא אם אתה אמריקאי)
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 20:43
באופן כללי בחשבון בפטור לרוב עדיפה קרן אירית. בחשבון ממוסה זה פחות חד משמעי.

יש אנשים שמעדיפים את הגרסה האירית של ונגארד (או אפילו של סטייט סטריט) על פני הגרסה האירית של בלקרוק. חוץ מזה שלא כל הקרנות האיריות של בלקרוק זמינות בארץ.

אין שום דבר מיוחד דוקא בלונדון. את הקרנות האיריות אפשר לקנות במספר רב של בורסות אירופאיות
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 22:26
תוספת: חייבים להתייצב פיזית בסניף של מזרחי לפתיחת חשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2021 23:43
מסתבר שגם בפועלים ובמיטב..
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2021 23:50
רוצה לחדד - התייצבתי לפני מספר שנים בסניף לפתיחת חשבון עבור קה"ש וקופ"ג במעמד עצמאי. ניידתי לאחר מספר שנים גם קופ"ג במעמד שכיר ועדיין אולצתי להתייצב שוב בסניף (!) בגל הראשון של הקורונה (!!).

יש לציין עוד שלמרות שהנציגה שתיאמה את הפגישה היתה ממש נחמדה ומבינת עניין בסניף עצמו כשהגעתי לא הבינו מה אני רוצה מהם ונשארתי שם יותר מחצי שעה עד שהם התאפסו על עצמם (בעזרת אותה נציגה שאני השגתי בטלפון).
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2021 20:40
כשפתחתי IRA עם חשבון בלאומי המליצו לי לפתוח בסניף ראשי בתל אביב שמבין בזה. היה צורך בהתייצבות לזיהוי אבל איפשרו לי להגיע לסניף לאומי קרוב וטלפונית מולם ביצעו את הזיהוי. הגמישות היתה מבורכת.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2021 20:55
לדעתי בכולם.

גם בIBI כשפתחתי בזמנו היה צריך להגיע אליהם פיסית.

במיטב הם שלחו בעבר נציג בשביל הזיהוי הפרונטלי (לפחות ככה היה לחבר לפני כמה שנים - הגיע במיוחד מישהו אליו לעבודה רק כדי לזהות אותו ולהחתים אותו).

בלאומי לא צריך להגיע פיסית אם כבר יש לך חשבון אצלהם. מניח שבפועלים ובמזרחי זה דומה (כלומר צריך להגיע רק אם הם עדיין לא מכירים אותך).
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2021 21:22
בIRA מ2010, פעם היה לי חשוב נוחות מסחר באירופה. הודות לזה שבלאקרוק עכשיו בארץ אז ממש לא אכפת לי דרך מי לעבוד.

כעת דרך מזרחי, בחיים לא אפתח חשבון פרטי אצלהם, אתר חרא וחסר 2FA שזה דיי בסיסי היום.

אבל ... מספיק לקניה של ISAC שמאז שדמי ניהול שלה ירדו הרבה יותר עדיפה על הצמד של IWDA וEIMI ונסחרת בישראל.

מקווה שעזרתי.

ג"נ: בלונג על הקללות שציינתי, לא ממליץ ולא נעליים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2021 21:55
אגב לגבי העניין הזה...

מסתבר שהעמלות די מטורפות, ברמה שאני חושב שלא משתלם לממש את הרעיון האירופאי שהצעת אולי (עבור שלוש האופציות הפתוחות בפניי).

במזרחי זה אולי סביר (באירופה 0.06%, מינימום של 10 דולר, פלוס עמלת קורוספונדנט, פלוס הוצאות סליקה, פלוס עמלות מדינה).

(אגב, אין לי מושג מה ערך העמלות הנוספות האלה)

במיטב דש 0.1%, מינימום 25 במטבע העסקה, פלוס עמלת סוכן.

בפועלים גם 0.1%, מינימום 25 דולר, פלוס עמלת סוכן של מינימום 5 במטבע העסקה. כלומר בערך 30 דולר לקניה.

נשמעים לי מספרים מטורפים.

לעומת קניה של ניירות בארץ,

או בארה"ב.

אגב, בארה"ב אלו המספרים:

מזרחי: 0.06% מהעסקה, 10 דולר מינימום, פלוס עמלת קורוספונדנט, פלוס הוצאות סליקה, פלוס עמלות מדינה

פועלים: 0.1% מהעסקה, 10 דולר מינימום, פלוס עמלת סוכן של חצי סנט למניה עם מינימום 3 דולר.

מיטב: סנט למניה, מינימום 10 דולר.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2021 22:04
נשמע אכן מטורף.

בלאומי זה 0.05% בלי מינימום.

בלאומי המחירים זהים בארץ ובאירופה (0.05% בלי מינימום).

לא יודע איך זה בארה"ב, אבל מניח שלא שונה בהרבה.

כנראה שהגיע הזמן לעבור ברוקר :-)
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2021 22:10
לצערי כרגע אין אלטרנטיבות. לאומי פתוחים מחצי מיליון...

להבנתי כרגע יש 3 אופציות ל-ira: מיטב, מגדל, קל גמל.

נראה שבינתיים אאלץ להסתפק ברע במיעוטו (מיטב, ומסחר דרכם)
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2021 22:15
אתה מתבלבל בין חברות גמל/השתלמות לבין ברוקרים.

ושכחת שם ברשימה את הפניקס. ואולי הלמן עדיין מוסיפים לקחות (לא יודע אם המכירה כבר הושלמה או לא).

אתה בטוח?

בזמנו הלמן הסכימו לפתוח לי בלאומי עם מינימום של 100 או 200 אש"ח.

גם בקל גמל הדרישות היו דומות ללאומי.

דוקא לפועלים אני זוכר שהיו את הדרישות הכי גבוהות, בפער די גדול.

מיטב הגמל אולי סבבה, אבל לא הייתי משתמש בברוקר של מיטב.

מכיר כמה אנשים שבמיטב הגמל ועברו מהברוקר מיטב ללאומי (כלומר הגמל מיטב והברוקר לאומי). הבנתי שמערכת המסחר של מיטב (הברוקר) לא משהו, בלשון המעטה.

אגב, גם במיטב אני לא זוכר שהיה מינימום כזה גבוה לעבודה דרך לאומי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2021 22:41
אלה המספרים שמסרה נציגת ira שלהם
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2021 22:53
של מי?

אני לא חושב שאתה יכול לדבר ישירות עם נציג גמל של לאומי (הם לא עובדים מול לקוחות פרטיים אלא רק מול חברות גמל).

לאומי עובדים עם כמעט כל חברות הגמל. לכל אחת מהם יכול להיות שהם נותנים תנאים שונים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2021 22:59
נציגת ira של מיטב.

מסלייס אני מתרחק בעקבות האזהרות כאן

מגדל מתעקשים על צבירה פרטנית בכל מוצר (גמל והשתלמות), ולא בטוטאל

ובהפניקס אבדוק, לא ידעתי שיש

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2021 23:04
לא הייתי פוסל כלכך מהר. בסוף כל החברות קצת בעייתיות.

תבדוק גם אם הלמן, אולי הם עדיין מצרפים אנשים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2021 13:41
כבר אין להם ira
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2021 14:22
יש להם. פשוט תחת השם "אקסלנס".

ובקרוב מעבירים אליהם גם את הלמן.
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2021 15:46
הנציג של אקסלנס הסביר שיש IRA ללקוחות קיימים, אבל לא פותחים יותר IRA ללקוחות חדשים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2021 13:37
על מה אתה כן ממליץ?
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2021 13:57
אם אתה משקיע פאסיבי שמסתפק בקרנות בארץ זה בסדר.

לצערי אין לי המלצה על ברוקר אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2021 14:45
מהנסיון שלי, הברוקר עם המערכת הכי נורמלית בארץ זה לאומי.

גם על פועלים שמעתי דברים סבירים, אבל אין לי נסיון איתם.

מזרחי עדיף על בתי ההשקעות, אבל כנראה פחות טוב מהבנקים הגדולים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2021 22:04
אני במיטב עם לאומי. פתחו לי חשבון בלי בעיה, ואפילו שלחו אלי שליח הביתה לזיהוי במקום שאני אגיע אליהם.

החוויה עם הממשק של לאומי טובה. היה קצת קשה כל התהליך מבחינת ביורוקרטיה, אבל סך הכל אין לי תלונות
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2022 21:47
גם במיטב טרייד עושים את זה

ה-"בעיה" היא שכופים מינימום של חצי מליון. אז השאלה היא האם אכפו את זה עליך או לא

אני מתכנן לעוף ללאומי ברגע שאוכל - במיוחד עכשיו כשהבנתי שבמיטב טרייד אי אפשר לסחור באירופה....

לא חסר לי הרבה כדי להגיע לשם :)
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2022 22:37
הבעיה לא קיימת אצלי, אז אין מה לאכוף.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2022 22:43
אבל על זה הרי דובר פה.

הסיבה היחידה ללכת לברוקר אחר (ממה שאני מבין) היא רק בלית ברירה, ללאומי יש את העמלות הכי נמוכות, לכאורה.

אז זו אולי לא הבעיה שלך, אבל זו הבעיה :)
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2022 22:46
כן, פספסתי את הקטע של מינימום, סליחה. אתה בטוח שאין איך לעקוף את זה? שמעתי משהו על זה שלאומי גמישים יותר אם יש לך כבר חשבון אצלם, אבל אין לי איך לאמת את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2022 22:48
לא עניין של גמישות - זה התנאי החלופי שהם דורשים אם אתה לא עומד ב-500K

העניין הוא שאין לי שם חשבון ואני גם לא מתכוון לפתוח אחד (בטח לא בשביל לחסוך כמה דולרים פה ושם)
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2022 05:38
מאמת לך את זה, נכון ללפני כחצי שנה.