⬅ חזרה לאינדקס

חסכון זמין - כיצד מנהלים לצד תיק השקעות? (ועוד כמה שאלות)

🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2021 16:38
כמה שאלות ברשותכם:

אם יש לי תיק השקעות (עצמאי / מנוהל), ויש לי קרן חירום בפקדון זמין (בערך 3 משכורות), איך אני מנהל חסכון להוצאות קטנות - בינוניות?

כלומר האם כשאני מגיע להחלטה שאני רוצה לצאת לחופשה / לשדרג את הרכב / להוציא כמה עשרות א״שח מכל סיבה שהיא, האם אני מבצע מכירה מהתיק השקעות שלי (אירוע מס וכו׳),

או שעדיף שלצד התיק השקעות והקרן חירום (והפנסיה והגמל והלא משנה מה עוד), להחזיק גם חסכון זמין כדי להמנע מביצוע אירועי מס בתיק השקעות?

כמובן שזה מגיע ע״ח פגיעה בהפקדה החודשית לתיק השקעות אם זה בנפרד (נניח מתוך הפקדה חודשית של 5000 שח, 4000 ילכו לתיק ועוד 1000 לחסכון המהיר)

איפה חסכון כזה יושב? סתם בפקדון בחשבון בנק? תוכנית חסכון של הבנק?

שאלה נוספת, אולי מעט טכנית או מצחיקה, אבל מטרידה אותי - כיצד מתנהלת הפקדה חודשית לתיק השקעות עצמאי? כלומר כל חודש צריך להחליט איזה מוצר לקנות? או שבהפקדה חודשית באופן אוט׳ נקנים עוד מניות / מוצרים אחרים ע״פ הרכב התיק?

שאלה אחרונה - האם יש אפשרות לעבוד עם יועץ השקעות מקצועי רק בשלבים הראשונים? ממש ברמה של ׳להחזיק את היד׳ ולתת ביטחון עד שמצליחים לעוף לבד? זה נהוג?

(אני יודע שהבלוג, הפורום וכל הרשת מלאים במידע איכותי ואפשר ללמוד גם פיזיקה גרעינית לבד, ועדיין, קצת רועד כשאני לוקח את כל ההון שלי ושל זוגתי והייתי שמח שיהיה לצידי מישהו מנוסה)
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2021 16:55
לדעתי, אין צורך בחיסכון כזה

עדיף להשתמש לצורך כך בקרן החירום ואז לבנות אותה מחדש ואחרי שאלה מושך מקרן החירום, להמנע מהפקדות לתיק ההשקעות עד שקרן החירום חוזרת לגודל הרצוי.

אתה מפקיד כסף לחשבון ההשקעות, אם זה בבית השקעוץ אז מבצע העברה בנקאית ואם זה בחשבון הבנק אז אין צורך בביצוע העברה.

אחרי שאתה מעביר את הכסף לחשבון ההשקעות, אתה קונה לפי ההקצאה הרצויה. אם מדובר בסכום נמוך בכל פעם, כדאי לשקול בכל פעימה לקנות מוצר אחד כדי להמנע מריבוי תשלומי עמלת מימינום וגם כדי שתוכל לקנות ברציף

אם אתה מתכוון להשקיע ברוח הבלוג, אז היועץ הכי טוב זה הבלוג וחברי הפורום (כמובן כלום לא ייעוץ או המלצה)

בכל מקרה, אני חושב שכל בנק שתנהל אצלו תיק השקעות יוכל לתת לך שירותי ייעוץ(בחינם?) ובבתי השקעות, מסכום מסויים תוכל גם לקבל ייעוץ דומה

שים לב שייתכן והיועצים בבנק הם לא נייטרלים ומטרתם לשווק את המכשירים שמשלמים לבנק עמלות הפצה גבוהות ולא בהכרח מה שמתאים לך לכן, גם אם בוחרים להעזר בייעוץ כזה או אחר, כדאי לגבש עמדה עצמאית.
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2021 17:01
בטח שיש אפשרות, רק אני די בטוחה שהוא ינסה לגרום לך לא להרגיש מספיק בטוח בעצמך אף פעם כדי לעוף לבד. ככלות הכל, זאת פרנסתו.
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2021 21:39
לא!

עדיף

אם החלטת כמה אחוזים אתה מקצה לכל נכס בתיק, פשוט תקנה לפי ההקצאה. לא למכור בשביל לתקן, אלא לקנות. גם אם התיקון יתבצע פעמיים.מקווה שענה לשאלתך.

(אם אתה מחפש פשטות. יש ניירות שמחקות מדדים עולמיים. נייר ערך בודד. לא ממליץ ולא מייעץ)

חושב שכן. פשוט יקח נתח מהרווחים ממשהו שיכולת להבין לבד. יכול להיות שהוא רק יצטרך לתת טפיחה על השכם.

+1

+1

בהצלחה! :)
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2021 23:52
גם משיחה בלתי מחייבת עם יועץ השקעות בבנק אפשר ללמוד הרבה ולרכוש ביטחון לעשות לבד. תשאל אותו למשל במה הוא משקיע בתיק האישי שלו, כשאלה אחרונה בשיחה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2021 10:26
כמו לשאול את המלצר על איזו מנה הוא ממליץ.

כמו לשאול בחנות לחיות באיזה אוכל המוכר מאכיל את הכלב שלו.

ובכל מקרה, תיק השקעות אמור להיבנות על סמך נתונים אישיים. מה זה רלוונטי במה משקיע היועץ?
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2021 10:57
לא בטוח שיועץ השקעות ישמח (או שבכלל מותר לו) לענות על השאלה הזו. הייעוץ שלו צריך להיצמד למדיניות הייעוץ של המעסיק שלו, והתיק האישי שלו עלול לסבך אותו במתן המלצה על דברים שלא במסגרת מדיניות המעסיק.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2021 11:39
אם מי שפתח את הפוסט מחפש דמות תומכת לביצוע פקודות, ומגלה שהיועץ ממליץ בחום על x ומשקיע ב y זה נותן חומר למחשבה לגבי הדמות שסומכים עליה, זה הכל.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2021 11:42
גם כשהתייעצתי עם סוכן פנסיוני לגבי ניוד והוא המליץ על קופת גמל אצל xxx ואז שאלתי אותו היכן נמצאות קופות הגמל שלו (אצל yyy() זה נתן לי חומר למחשבה ושיחה כי הוא הסביר לי את השיקולים —> הרגשתי יותר בנוח בבחירה שעשיתי