⬅ חזרה לאינדקס

מיסוי לנוודים תמידיים?

🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2016 07:41
אולי מישהו פה במקרה יודע מה קורה למס רווחי הון כאשר אתה נווד תמידי?

אין תושבות בארץ ישראל, ולצורך העניין גם לא במדינות אחרות.

רוב הזמן במים בינלאומיים, למשל :-)
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2016 08:11
הברוקר בארה"ב מנכה את המס במקור ומגיש לי כל שנה דוח להגיש למס הכנסה להתחשבן.

הוא רק דורש פעם ב... מכתב של "האם תושב ארהב, איפה גר".
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2016 09:30
@הדס דברה על מס רווחי הון. אני חושב שאתה מתייחס למס דיבידנדים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2016 09:58
גם כשאמכור מניה ויהיו בה רווחי הון, המס ינוכה במקור.

אם כתוצאה מאמנה זו או אחרת, מגיע לי קיזוז - זה ביני לבין מס הכנסה במקום מגורי.

רשות המיסים האמריקאית לוקחת את שלה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2016 10:07
רק אם הפעולה מתבצעת בחשבון ישראלי או שהצהרת שאתה חייב במס במדינה שבה נמצא החשבון.

אם יש לך חשבון באינטראקטיב למשל ואתה לא אזרח אמריקאי אז אין חיוב מס במקור למעט מס דיבידנדים של חברות אמריקאיות בלבד!
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2016 11:08
אחרי שראיתי את התגובות נזכרתי שלמרות שהדיון התאורטי מעניין אנחנו בעצם תחת הדוד סם לא משנה איפה אנחנו נמצאים... אלא אם נוותר על אזרחות. תודה לעונים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2016 13:09
לא מבינה בזה הרבה- האם מה שמשנה זה התושבות או האזרחות?
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2016 13:30
אזרח ארה"ב - לא חייב להיות תושב. יש לך דרכון אמריקאי - חייב לדווח לרשויות המס האמריקאי.

אזרח ישראלי שמבקר הרבה ימים בשנה בארץ - עכשיו נחקק שחייב להגיש דוח שנתי, גם אם הוא טוען "לחזקת ימים" (נמצא יותר מ-חצי שנה מחוץ לארץ), רשויות המס יחליטו.

אני מכיר גמלאים שחיים חצי שנה בתאילנד בשביל להמנע מתשלום מיסים/פנסיה ישראלית בתאילנד = מלך, מצד שני חוזרים כל חצי שנה לארץ, כדי לא לאבד את הביטוח הלאומי.

אז...

כל אחד עושה את החישוב שלו.

אם נגיע ליום ונקבל פנסיה של X, אפשר למשוך עוד Y מהחשבונות, Z ו-W - צריך להחליט מה עושים ואיך חיים, מספיק למה שאני רוצה או לא?
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2016 14:56
להרבה אזרחים אמריקאים אין דרכון אמריקאי. חובת הדיווח קשורה לאזרחות, לא להחזקת דרכון (שאותו יש רק למי שטורח להוציא אותו).
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2016 15:14
יש תושבים בארה"ב שאין להם דרכון, כי הם לא טסים לשום מקום.

קשה לי לראות תושב אמריקאי שממריא לישראל בלי דרכון. או שיש מסמך אחר שצריך להוציא בארה"ב בשביל לעלות על מטוס?

איך מזהים "אזרח אמריקאי" בישראל בלי דרכון? תעודת לידה?

אני מתייחס ל-CITIZEN לעומת RESIDENT/DWELLER
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2016 15:46
לא יודע איך נכנס העניין של אזרחים אמרקאים לדיון הוא לא מופיע בשאלה המקורית.

לשאלתך המקורית, יש אנשים(לא אזרחים אמריקאים) שעושים בדיוק את זה ולא משלמים מס רווחי הון ישיר למדינה מסוימת.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2016 16:34
רבים מהם נולדים בארץ/ברשות או שהם מגיעים לארץ עם דרכון אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2016 17:56
@nicepo1 נכון, לא היה בשאלה המקורית.

אבל כן רלוונטי למצב שלי ספציפית :-)
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2016 11:35
זה עיניין של תכנון מס דיי פשוט. בעיקרון אם אתה מוותר על התשובות הישראלית שלך ומן הסתם לא תגור פה, אז בארץ לא תשלם מיסים.

אתה צריך לשלם מס איפה שהוא בתור נווד בכל מקרה, כי זה פשוט לא נראה טוב אזרח שלא משלם מיסים שום מקום לכן עדיף לבחור להיות תושב של מקום שהמיסים בו נוחים ליחיד כמו סינגפור למשל (בה אין חובה להיות הרבה זמן בשנה כדי להחשב תושב) אז בעצם לשלם מיסים שם ולטייל בעולם. לגבי מס אמריקאי על ניירות אמריקאים, תלוי באמנת מס בין המדינה שבה החשבון שלך נמצא (נגיד סינגפור) לבין האמריקאים. במקרה של סינגפור לפי דעתי ינכו לך במקור באמריקה 30 אחוז.

לא יעוץ, אני לא רו"ח ולא עורך דין.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2016 13:26
כן אז את תצטרכי לוותר על האזרחות האמריקאית לצורך העניין.

נראה טוב למי? הסיבה שאנשים עוברים למקומות כאלה לצורך הקלות מס היא כי אם רוצים לגור איפשהו,לא כי אחרת זה נראה פחות טוב(לדעתי זה "נראה פחות טוב" לעבור לגור במדינה מסוימת רק כדי לא לשלם מס מאשר להיות נווד)להיות נווד לא מתאים לרוב האנשים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2016 13:40
נראה טוב למי? הסיבה שאנשים עוברים למקומות כאלה לצורך הקלות מס היא כי אם רוצים לגור איפשהו,לא כי אחרת זה נראה פחות טוב(לדעתי זה "נראה פחות טוב" לעבור לגור במדינה מסוימת רק כדי לא לשלם מס מאשר להיות נווד)להיות נווד לא מתאים לרוב האנשים.[/QUOTE]

הכוונה היא שאם החלטת להיות אזרח של העולם ולא לגור במדינה אחת ספציפית, עדיף לך לשלם מס במקום בו המיסוי נמוך, משמע להשתייך למדינה כזאת, כמו לדוגמא סינגפור. אבל לא לגור בשום מקום וגם לא לשלם מס בשום מה על ההכנסות שלך יכול לגרום למדינות שאתה נמצא בהן באופן זמני לנסות לחייב אותך אבל ברגע שאתה מראה להם שאתה כבר משלם מס איפה שהוא אז הם אמורים לעזוב אותך לנפשך. זה קצת יותר מסובך מזה ומה שכתבתי זה על קצה המזלג.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2016 15:12
[/QUOTE]הכוונה היא שאם החלטת להיות אזרח של העולם ולא לגור במדינה אחת ספציפית, עדיף לך לשלם מס במקום בו המיסוי נמוך, משמע להשתייך למדינה כזאת, כמו לדוגמא סינגפור. אבל לא לגור בשום מקום וגם לא לשלם מס בשום מה על ההכנסות שלך יכול לגרום למדינות שאתה נמצא בהן באופן זמני לנסות לחייב אותך אבל ברגע שאתה מראה להם שאתה כבר משלם מס איפה שהוא אז הם אמורים לעזוב אותך לנפשך. זה קצת יותר מסובך מזה ומה שכתבתי זה על קצה המזלג.[/QUOTE]

תאוריה מעניינת אבל אני לא בטוח בכלל שהיא נכונה.יש לי חבר צרפתי שקונה יאכטה ומתכנן לעשות בדיוק את זה (להיות נווד ובין השאר לא לשלם מס לשום מדינה)

יש לך איזה סימוכין לזה שהוא לא משלם מס בשום מדינה, יגרום למדינות שהוא מבקר בהן על וויזת תייר "לנסות" למסות אותו יותר מאשר במקרה שהוא משלם מס במדינה מסויימת?
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2016 08:15
תאוריה מעניינת אבל אני לא בטוח בכלל שהיא נכונה.יש לי חבר צרפתי שקונה יאכטה ומתכנן לעשות בדיוק את זה (להיות נווד ובין השאר לא לשלם מס לשום מדינה)

יש לך איזה סימוכין לזה שהוא לא משלם מס בשום מדינה, יגרום למדינות שהוא מבקר בהן על וויזת תייר "לנסות" למסות אותו יותר מאשר במקרה שהוא משלם מס במדינה מסויימת?[/QUOTE]

אין לי סימוכין, קראתי את זה באיזה שהוא בלוג. באופן עקרוני, אם ביצעת את עסקייך במדינה מסויימת, אז המדינה הזאת לפי החוקים שלה בדרך כלל תיהיה רשאית למסות אותך כי הפקת את רווחיך על שטחה. אם לדוגמא יש לך חברה בהולנד וכל הכסף נכנס לאותה חברה, אבל ניהלת אותה מישראל, לישראל תיהיה זכות למסות אותך על פי שיקולה בגלל שביצעת את עסקייך בישראל והשתמשת בתשתיות שלה וכוליי.

אבל פה אנחנו נכנסים לתחום מאד מאד אפור, אם ייצרת את הרווחים שלך בחופשה במדינה מסויימת, האם לאותה מדינה יש זכות למסות אותך? לכן אני מניח שאם דבר כזה יצוץ, תמיד תוכל להציג את זה שאתה משלם כבר מיסים במדינה אחרת. אבל תחשוב שאין לך כזו אסמכתא? אז תיהיה להם מוטיבציה למסות אותך יותר, הרי אתה לא משלם בשום מקום מס. זה אף פעם לא בריא להיות Outlaw כזה ולהתחמק מתשלום מיסים לפי דעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2016 10:13
אז יש לי שאלה מהותית:

נניח כל חיי השקעתי ב-ETF כל שהוא, למשל VT. צברתי הון רב ומן הסתם אני חייב הרבה מס רווח הון (אם אמכור).

בגיל 65, אני לוקח יכטה ועושה סיבוב סביב העולם. במהלך השנה הזאת אני מוכר את כל ההון שלי (ETF). מכיוון שאני לא שייך לשום מדינה, אני לא צריך לשלם מס רווח הון. מייד לאחר הטיול הארוך, אני חוזר לארץ, קונה מחדש את ה-ETF, וקיבלתי פטור נחמד ממס רווח הון על שנים רבות. הרבה כסף.

האם זה כ"כ פשוט? משהו פה לא מסתדר לי...
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2016 10:45
קראתי איפשהו שאם בזמן צבירת ההון היית תושב ישראל אז אתה חייב במס רווח הון על הרווח הנ"ל, ויש שתי אפשרויות: או לשלם בסמוך לאחר העזיבה/הפסקת התושבות/משהו כזה, או לשלם בעת שתמכור לבסוף, על החלק היחסי, לפי חישוב ליניארי, אאל"ט.

* אני לא איש מקצוע. רק קראתי משהו כזה איפשהו.
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2016 11:03
1. אם יש לך חשבון בארץ אז יגבו ממך מס במקור גם אם אתה על היאכטה שלך.

2. אם אתה חוזר לארץ תוך מספר שנים (5 אם אני לא טועה) אז אתה תשלם מס רטרואקטיבית.

3. יכול להיות שמס הכנסה ירצו את המס שלהם לפני שתחלוף התקופה של ה-5 שנים על יאכטה כך שלא באמת נמנעת מהמס (לא בטוח לגבי נקודה זו).