🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2016 08:15
תאוריה מעניינת אבל אני לא בטוח בכלל שהיא נכונה.יש לי חבר צרפתי שקונה יאכטה ומתכנן לעשות בדיוק את זה (להיות נווד ובין השאר לא לשלם מס לשום מדינה)
יש לך איזה סימוכין לזה שהוא לא משלם מס בשום מדינה, יגרום למדינות שהוא מבקר בהן על וויזת תייר "לנסות" למסות אותו יותר מאשר במקרה שהוא משלם מס במדינה מסויימת?[/QUOTE]
אין לי סימוכין, קראתי את זה באיזה שהוא בלוג. באופן עקרוני, אם ביצעת את עסקייך במדינה מסויימת, אז המדינה הזאת לפי החוקים שלה בדרך כלל תיהיה רשאית למסות אותך כי הפקת את רווחיך על שטחה. אם לדוגמא יש לך חברה בהולנד וכל הכסף נכנס לאותה חברה, אבל ניהלת אותה מישראל, לישראל תיהיה זכות למסות אותך על פי שיקולה בגלל שביצעת את עסקייך בישראל והשתמשת בתשתיות שלה וכוליי.
אבל פה אנחנו נכנסים לתחום מאד מאד אפור, אם ייצרת את הרווחים שלך בחופשה במדינה מסויימת, האם לאותה מדינה יש זכות למסות אותך? לכן אני מניח שאם דבר כזה יצוץ, תמיד תוכל להציג את זה שאתה משלם כבר מיסים במדינה אחרת. אבל תחשוב שאין לך כזו אסמכתא? אז תיהיה להם מוטיבציה למסות אותך יותר, הרי אתה לא משלם בשום מקום מס. זה אף פעם לא בריא להיות Outlaw כזה ולהתחמק מתשלום מיסים לפי דעתי.