⬅ חזרה לאינדקס

אפליקציה למעקב אחר הוצאות ועידכון קופת גמל

🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2021 18:13
היי

יש לי קופת גמל להשקעה וכל חודש אני מפרישה אליה כסף מהמשכורת שלי.

איך ואיפה אתם מעדכנים את הכסף שיוצא באפליקציית ניהול הוצאות?

האם יש טעם לעדכן את הרווחים שיש כל חודש תחת סעיף ההכנסות באפליקציה?

אני משתמשת ב expence manager
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2021 16:28
אני פשוט נכנס לאפליקציה של האשראי שלי ורואה את כל ההוצאות המשמעותיות שהוצאתי כל חודש
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2021 19:30
שלום

ברכותיי :)

אני אישית מנהל את התנועות של הכסף שלי באמצעות "אקסל" (בפועל, google sheets).

אני עובד בשיטה שקצת דומה ל-double entry bookkeeping, כסף ש"יוצא" מחשבון הבנק שלי ועובר, למשל במקרה שלך, לקופת גמל להשקעה נרשם בדיוק ככה ב"אקסל".

אפשר לחשוב על זה כ"ארנקים" שונים שכולם בבעלותך (הקופה שלך אמנם "מנוהלת" על ידי חברה כלשהי, אבל הכסף בקופה שלך אמור להיות שלך).

הרווחים גם שייכים לך, אז נראה לי שיש טעם לעדכן. לגבי התדירות, במקומות בהם אפשר לעדכן "אוטומטית" (למשל, אם אני מחזיק קרן מחקה, האקסל שלי יודע לעדכן את המחיר של היחידות של הקרן באופן אוטומטי) אין צורך לעדכן ידנית. במקרים בהם יש חובה לעדכן ידנית (למשל בקרן השתלמות מנוהלת / קופת גמל להשקעה שאי אפשר לתרגם את היחידות שלה בצורה ישירה ליחידות של ETF כזה או אחר), התדירות היא לבחירתך.

לי ספציפית יש קרן השתלמות מנוהלת ישנה שלא טרחתי להזיז ל-IRA ולכן עבורה אני מעדכן ידנית מדי פעם, אם היו רווחים זה נרשם ככסף שמגיע "משום מקום" לקרן ההשתלמות, ואם היו הפסדים זה נרשם ככסף שהלך מקרן ההשתלמות "לשום מקום".
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2021 20:06
למה חשוב לעדכן את רווחי קופת גמל?

ובחודש שירד?

לדעתי - סעיף "השקעה" בהוצאות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2021 19:37
חשוב לעדכן,כדי להיות במעקב..

אולי לא פעם בחודש על מנת לא להפוך את זה לאובססיה..

אולי פעם ברבעון?
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2021 17:22
הכוונה בלמה לעקוב אחר רווחים והפסדים בקופת גמל - כי הכסף ישוחרר רק בפנסיה.

במרץ כשהקורונה התפרצה היה מי שראה הפסדים ושינה מסלול כדי אולי לחזור למסלול שהיה בו אחרי שהמסלול תיקן ב-20%
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2021 20:21
זו קופת גמל להשקעה, ניתן לשחרר אותה בכל עת.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2021 23:15
כל חודש אחרי אמצע החודש מתעדכנים הנתונים בקופג להשקעה, את יכולה להסתכל שם, לרשום סכום מדויק בגליון ההשקעות שלך, נראה לי פעם בשנה מספיק. אפשר גם לפני ראש השנה ופסח, כסוג של נקיון פיננסי
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2021 05:14
אז כשהבורסה נופלת לברוח החוצה ואחרי חצי שנה של עליות להחליט שעכשיו בטוח להכנס?
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2021 08:40
יש עוד כמה סיבות לצאת מהשקעה במשהו מסוים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2021 12:32
נכון.

אני מביט על ה"נפילה האחרונה" בתקופת הקורונה.

כמות הכסף שלא חזר בגלל עדכון מסלולים לא מצדיקה את הטענה שכולם החליטו לרכוש 4 קירות ו/או/ לפנות לניתוח חירום פרטי.