⬅ חזרה לאינדקס

איך לעבור דירה מבלי להתרושש?

🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2021 14:32
שוכרים דירה ומתחילים מ-0, הדירה ריקה בלי מקרר, תנור ודברים בסיסיים. רק ארונות

איך מתחילים לחפש דברים בסיסיים מבלי להתרושש ולמה כדאי לשים לב?

איפה הכי משתלם לקנות כל דבר?

כל המלצה על כל פריט להלן (או דברים שכדאי לבדוק) תבורך!

דברים שצריך:

- מקרר

- שולחנות וכסאות

- כלי נקיון

- הובלות: איך עושים את זה ממקום למקום, אם קונים ביד 2 ממקומות שונים ובזמנים שונים זה בהיה ויכול לעלות הרבה

- שטיחים

- תנור

- מיקרוגל

- ספות
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2021 14:38
קודם כל, קנה דברים בסיסיים שיהיה לך ולא תהיה לחוץ. מקרר למשל, נסה למצוא יד שנייה אבל אם אין פשוט תקנה כדי שיהיה.

עכשיו, כשיש זמן, חפש בעיקר באזור. יד2, פייסבוק מרקטפלייס, קבוצות פייסבוק ווצאפ איזוריות, יש שם מלא דברים. זה שזה לידך יעזור להוריד את העלות של ההובלות ולפעמים אפילו לא תצטרך בכלל.

חוץ מזה אם יש לך משפחה או חברים בעיקר כאלה שעוברים דירה הם יכולים להיות מקור שימושי, שווה לבדוק.

כלי ניקיון ספציפית קנה איזה מטאטא ומגב, זה גרושים. עדיף להתמקד בהשגת מיקרוגל נניח, או שולחן שעליהם אפשר לחסוך לא מעט
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2021 15:48
כבר מצאת דירה? כי אם לא יש דירות בהן מוכרים את הריהוט, זה מה שאני עשיתי כשנכנסתי לדירתי הראשונה וחסך לי הרבה זמן וכסף.

מעבר לזה אתה יכול להתחיל מלרכוש יד שניה/חדש דברים שהם בגדר חובה ואי אפשר להסתדר בלעדיהם, ולהשלים בלי לחץ מציאות לכשתראה כאלו (שטיח, פינת אוכל, וילונות וכו')
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2021 18:09
תסתכל ביד 2 יש קטגוריה שם "תכולת דירה מלאה" ולפעמים יש מציאות, מעבר לזה תכנס לפשפשוק אגורה וכד'.

לי אישית מסרו סלון שלם בחינם ודלמתי רק על ההובלה. תתחיל לברר ולגשש אצל החברים וקרובי המשפחה שלך
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2021 12:09
העצה שלי מהנסיון המועט של שני מעברים:

אני ממש בעד לקנות יד 2 או להכנס לקבוצת הפייסבוק של השכונה אליה אני עובר ולרוב יש שם מודעות מסירה ומכירה (אפשר אפילו לכתוב מודעת מחפש).

אבל מקרר זה הדבר היחיד שהייתי קונה חדש עם אחריות לא משנה מה, זה מוצר מאוד רגיש והישנים במיוחד פשוט לא שורדים הובלות.

אתה תשלם על המקרר, על ההובלה, בסוף סיכוי לא קטן שהכסף ירד לטמיון ויכל לשמש לרכישת מקרר חדש.

אחרי שאכלתי על מקרר יד 2 שהתפגר והובלה הפסד שהיה שווה למקרר החדש שקניתי אחרי, קיבלתי מקרר חדש תקול (טפטוף) ולאחר שבוע כשהטכנאי לא הצליח לתקן במקום פשוט הוחלף במלואו במסגרת האחריות, כל עוד היבואן סביר זה שקט נפשי.
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2021 12:23
יש דירות רבןת להשכרה מרוהטות חלקית (הריהוט שייך לבעל הדירה) ויש דירות רבות בהם השוכרים הקודמים ישמכו לתת או למכור חלק מהדברים. תמורים וכיריים לרוב נשארים, בטח אם הם אינטגרליים.

לגבי הובלות: הובלה בתוך גוש דן של תנור או מקרר עולה כ150-200 ש"ח. אתה יכול בתור התחלה למצוא מקרר ותנור יד 2 בכמה מאות שקלים.

אופציה אחרת היא לקנות מקרר קטן, בטח אם אתה רווק ולא מבשל הרבה. אתה יכול למצוא חדש בכ1000 שקל.

הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת הוא לא לקנות הכל מראש אלא לחכות למציאות יד שנייה. אתה לא תאמין מה אנשים זורקים או מוכרים בגרושים רק כי שידרגו את הטלוויזיה/מקרר/תנור...
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2021 12:51
Not sure how representative my personal experience is, but I bought a fridge second hand (from this place near the central bus station in Tel-Aviv), and after the repairs I had to do since then it would have been better to just buy a new one.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2022 19:35
ע"מ לחסוך פתיחת דיון חדש, אני מעדיף להגיב כאן, כי זה הדיון הכי קרוב שמצאתי לשאלה שלי:

מישהו יודע מאיפה מביאים ארגזים טובים להובלה בזול?

בפעמים קודמות תמיד גירדתי ארגזים סבירים מינוס מכל מיני מקומות, אבל לא נראה לי שזה שווה הפעם את הזמן שלי ואת ההתעסקות בלאבטח אותם, אז אשמח אם מישהו מכיר אתר/חנות פיזית שמוכרים ארגזי קרטון בזול ויכול לשתף.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2022 20:24
יש פחים למחזור קרטון לך לפח שנמצא ליד איזור עסקים, יהיו שם הרבה קרטונים קח את הטובים מבינהם ותרכיב אותם בחזרה וסגור עם נייר מסקינגטייפ.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2022 20:32
בעבר ראיתי בהום סנטר ארגזי קרטון למכירה.