⬅ חזרה לאינדקס

שליחת כסף לתושב חוץ

🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2021 14:27
היי אני רוצה להעביר מהחשבון של ההורים שלי מליון וחצי שח לחשבון בקנדה. אני אזרחית ישראל אבל תושבת קנדה - הכסף הוא מתנה מההורים - האם יש צורך באיזשהו תשלום מס ? ומהי הדרך הבטוחה והיעילה ביותר לעשות זאת מבחינת העברה למט״ח ושליחה ?
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2021 14:50
מציעה לך לברר עם הבנק המקומי בקנדה מה נחוץ להם על מנת לאשר את ההפקדה. כך גם בנוגע למיסוי המקומי בקנדה כי ייתכן וזה מעבר לרף פטור. בסכומים כאלה הייתי מעדיפה לבצע דרך המערכת הבנקאית הסטנדרטית על אף העמלות שבדרך. גם רצוי לשאול את שני הבנקים לגבי העמלות מראש כדי שתדעי באיזה צד עדיף לשלם (זה חלק מהוראת ההעברה).
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2021 14:51
נקודה נוספת לבדיקה היא האם עדיף להעביר את הסכום לחשבון בישראל על שמך ואז תבצעי העברה בין שני חשבונות על שמך. זה עשוי להפחית בירוקרטיה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2021 14:53
א. האם יש חשבון על שמך בארץ?

ב. בתור עובד בנק לשעבר... כזה סכום גם בין בני משפחה - ישאלו למקור וייתכן שיבקשו לחתום.

ג. אם יש חשבון על שמך בארץ, הכי זול בהתחשב שאני לא רואה למה צריך 1.5 שח בשקלים בקנדה, יהיה לפתוח חשבון IB בישראל על שמך. להעביר שקלים לחשבון להמיר ב-5$ אאל"ט לדולר קנדי ולמשוך בחשבון בקנדה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2021 08:21
כן יש לי פה חשבון, והתכוונתי מה הדרך הטובה ביותר להמיר את הכסף לפני שאשלח אותו לקנדה - דרך הבנק ? עוד דרכים ?
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2021 08:41
זה יהיה הכי זול
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2021 09:29
לדעתי באמת הדרך הזולה ביותר היא דרך IB:

1. להעביר את הכסף מהחשבון של ההורים לחשבון על שמך בארץ.

2. להעביר את הכסף מהחשבון על שמך בארץ לחשבון על שמך ב-IB.

3. לבצע המרה (עלות של דולרים בודדים).

4. למשוך את הכסף מ-IB לחשבון על שמך בקנדה.

רק לשים לב שיש להם כל מיני הגבלות על משיכת הכסף - למשל אם את מעבירה אליהם כסף מחשבון אחד ומושכת לחשבון אחר צריך להמתין X ימים לפני שניתן לבצע את המשיכה (אאל"ט X=90, אבל לא בטוח וכדאי לבדוק איזה עוד מגבלות יש).
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 18:48
יכול להיות שיהיה בעיות עם COMPLIANCE של IB. ברגע שפותחים חשבון ב-IB צריך גם להצהיר הל תושבות.

כשעושים העברה בנקאית לחו''ל בנק בישראל יכול לבקש להצהיר תושבות? אם כן יהיה שאלות בצד של קנדה.

מה דעתך?

מה בסוף עשית?