⬅ חזרה לאינדקס

האם ישאר לי כסף בקרן הפנסיה?

🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2021 15:23
אני כל הזמן רואה שמדברים על זה שלאנשים כבר לא ישאר כסף בקרנות הפנסיה ושהן פושטות את הרגל. אני בן 24, מה הסיכוי שבאמת ישאר לי כסף בקרן הפנסיה שלי? יש דרך להבטיח שאוכל לקבל את הכסף שאני חוסך בפנסיה?
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2021 15:38
מי שאומר את זה מדבר או מבורות או מאינטרס כלכלי.

הכסף בקרנות הפנסיה בטוח והסיכוי שהן יפשטו רגל (איך זה יקרה בדיוק?) שואף לאפס.
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2021 15:40
כדור הבדולח מקולקל. אני מסכים עם גרהם.

כמה עקרונות כללים:

1. תנהל את הפנסיה שלך לבד, למשל בקופת גמל ira. זה מבטיח שהכסף שלך ישאר שלך, במחיר של ויתור על ביטוחים זולים כמו אובדן כושר עבודה ואג"ח מיועדות.

2. תשקיע בתיק הממוסה כך שהפנסיה מבחינתך תהיה בונוס נחמד

3. תבין טוב מאוד במה קרן הפנסיה שלך משקיעה, ואם אתה מעוניין להשאר בה, תוודא שאתה במסלול פסיבי, ושהאיזון האקטוארי בה לא נורא.
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2021 15:57
מה שאתם אומרים די מרגיע אבל עדיין יש לי כמה שאלות

1. זה יוצא משתלם? הבנתי שגם הדמי ניהול בקופת הגמל יותר גבוהים. בנוסף לזה לא הולכים לבטל את האג"ח מיועדות בכל מקרה?

2. ברור והגיוני וזה מה שאני גם עושה :)

3. הקרן שלי כרגע במסלול מחקה מדד s&p500 אבל אני לא יודע איך מבררים מה האיזון האקטוארי ואיך לדעת אם הוא בסדר או לא
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2021 16:09
כל הכבוד שאתה מתעמק בנושאים האלו בגיל 24.

ההבדלים העיקריים בין קופ"ג לקרן פנסיה הם הביטוחים והאגח המיועדות שבינתיים קיימות וגם אם ייפסקו, יוחלפו במנגנון דומה מבחינתך.

מומלץ ללמוד על הנושאים האלו בבלוג של נדב, "פנסיוני".
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2021 16:14
יש גם אנשים שאומרים שכדור הארץ שטוח ועוד מליון שטויות אחרות.

אז מה?

מה גורם לך לחשוב שלא ישאר?

זה כסף שלך, הוא לא יכול להיעלם ככה סתם. בדיוק כמו שכסף שלך בבנק לא יכול להיעלם ככה סתם.

יש שני דברים בטוחים בחיים - מיסים ומוות.

אבל בוא נגיד ככה, הכסף שם הרבה יותר בטוח מאשר בחשבון הבנק
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2021 16:18
הטענות שאני ראיתי שזה יקרה הם שכרגע משלמים לאנשים מעבר למה שהם חסכו ובסוף לא ישאר כסף אבל יכול להיות שאני עושה גם סלט עם ביטוח לאומי ועוד דברים, יש הרבה בלאגן ברשת קשה לסדר את כל המידע בראש חחח
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2021 16:52
אין מצב כזה בפנסיות החדשות.

לא יכול לקרות מצב כזה.

הכסף שלך הוא שלך והוא רשום על שמך.

יש סיכוי הרבה יותר גדול שלבנק יגמר הכסף והכסף שלך "יעלם" מאשר שמשהו כזה יקרה לקרן פנסיה חדשה.

זה לא אתה, הרבה אנשים עושים סלט וכותבים שטויות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2021 18:39
במידה ורוצים לנהל את הפנסיה בקופת גמל בצורה עצמאית, האם קיים בעל מקצוע בלתי תלוי להתייעץ איתו כדי להבין את ההשלכות והתהליך של מהלך כזה?

אני יכול לקרוא ולחקור לבד אבל עד גבול מסוים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2021 01:51
כן, אתה יכול ללכת ליועץ פנסיה ולשלם לו.