⬅ חזרה לאינדקס

הברוקר הכי עדיף להשקעה פאסיבית

🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2021 08:04
מעוניין להשקיע בין 400 ל600 אלף ש"ח, אני מניח שב-ETFים .

האם עדיף להשקיע דרך IB או TD Amertitrade? האם יש ברוקר מומלץ אחר?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2021 08:17
הדרך לדעת איזה ברוקר מתאים לך היא על ידי חיפוש בפורום, שיחות טלפון עם בתי ההשקעות, קביעת מטרות כמו אופק השקעה ורמת סיכון.

ממליץ לך להתחיל עם הפוסט בבלוג שלפירמידת הצרכים.

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2021 08:21
תודה,

חיפשתי בפורום ולצערי לא מצאתי תשובה, אני מעוניין בברוקר זר כדי לחסוך עמלות ומשום שאיני מתכוון להתעסק יותר מדי עם הברוקר אלא רק להפקיד פעם בחודש - חודשיים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2021 11:23
קח בחשבון שברוקר זר ידרוש ממך התעסקות עם דוחות מס בסוף שנה. אם אתה מתכוון לשכור שירותיו של רו'ח, זה כנראה יהיה פחות משתלם מלפתוח חשבון אצל ברוקר ישראלי (בהנחה ואתה מבצע מספר פעולות לא גדול בשנה)
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2021 11:25
עד כמה שאני יודע באמריטרייד אפשר להפקיד רק דולרים - אם ההכנסה שלך בשקלים זה עשוי להיות גם שיקול חשוב.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2021 11:30
אני עוסק מורשה אז כבר יש לי רואה חשבון וממה שהבנתי ממנו זה לא סיפור (פעם בחצי שנה / שנה להוציא לו דוח מהברוקר)

האמת שכל ההכנסות שלי הן בדולרים (מתכנן להשקיע כ150 אלף דולר בתור התחלה)

תודה רבה על התשובות!

האם לדעתכם יש יתרון לברוקר ישראלי על פני ברוקר זר חוץ מהשפה ואולי השעות שזה פחות רלוונטי לי
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2021 11:40
הדבר היחיד הנוסף שצריך לקחת בחשבון לדעתי זה שדרך ברוקר זר אי אפשר לרכוש ניירות ישראלים אם זה משהו שמעניין אותך.

לגבי IB מול אמריטרייד - למיטב ידיעתי באמריטרייד לא תוכל לקנות קרנות איריות אלא רק אמריקאיות. הרבה אנשים מעדיפים משיקולי מס קרנות איריות. על זה בהחלט תחפש באינטרנט, בבלוג ובפורום להבין מה עדיף לך.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2021 19:36
אם גם ככה אתה מגיש דו"ח כל שנה אז באמת שאין שום יתרון מבחינתך לברוקר ישראלי.

זאת גם סיבה טובה לעבוד עם IB - זה יתן לך דרך קלה וזולה להעביר דולרים לש"ח לצורך צריכה פה בארץ.