⬅ חזרה לאינדקס

האם לדבר על מקום העבודה החדש

🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 08:18
יש איזשהו קונצנזוס שאם מחליפים מקום עבודה אז גם אחרי הודעה על התפטרות, לא מגלים לאנשים במקום העבודה הישן לאן עוברים.

הייתי שמח לשמוע על סיבות בעד ונגד אם קיימות כאלו. למה לשמור בסוד את שם מקום העבודה החדש ממש עד התחלת העבודה?

אולי זאת בכלל קונספירציה כמו ששמירה בסוד על השכר? שידוע שזה סוד שמיטיב עם המעסיק ולא עם העובדים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 08:23
אף אחד עוד לא הצטער על זה שהוא לא סיפר.

מצד שני...
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 08:26
אם קורה שמקום העבודה החדש חוזר בו מהסכם ההעסקה, או מתברר שהמשרה החדשה לא תואמת את ציפיות העובד, הוא כנראה יחשוד שמישהו חיבל לו, וחבל.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 08:41
לא מומלץ. זה אמנם לא נפוץ במיוחד, אבל יש מעסיקים שינסו לשים לך רגלים אם הם ידעו לאן אתה הולך, לא נתקלתי, אבל מכיר סיפורים כאלה. אני אישית הייתי נוהג לספר רק לקולגות שאני מכיר טוב גם ממקומות אחרים, כאלה שגם הייתי משתף איתם את השכר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 08:45
אני לא חושב שצריך לרוץ לספר לחבר'ה עד שיש חוזה חתום ממקום העבודה החדש.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 08:49
אני חושב שהוא התכוון לתקופה מאז שהוא הודיע על התפטרות, וחתם במקום חדש. כבר אז יש חוזה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 09:29
הייטק זה עולם קטן. תמיד יש סיכוי שמישהו מכיר מישהו ומספיק שאחד מהם לא אוהב אותך אז אפשר לזרוק מילה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 09:33
תלוי מאוד במצב, אבל המעסיק הנוכחי יכול לא לראות את זה בעין יפה.

כשאתה עובר תפקיד אז בדרך כלל זה אומר שאתה לא מרוצה ממשהו במקום הנוכחי ושבמקום החדש הציעו לך את זה, יכול להיות שזה שכר ויכול להיות שזה עניין או גמישות או כל תנאי תעסוקה אחר.

כשאתה אומר לאן אתה עובר, אתה מזמין אנשים להתעניין בסיבות לעזיבתך מה שבקלות רבה יכול לגלוש לשיחות מרמור על מקום העבודה הנוכחי. גם ככה עזיבה של עובד טוב מייצרת מורל נמוך, הדבר האחרון שהמעסיק רוצה או צריך זה שהעובד יתנהל באס"ק ויחלוק את דעותיו על יתרונות המקום החדש שלו לעומת הנוכחי לאוזני שאר העובדים.

כמובן שזה ממש לא תקף את אתה יוצא לפרישה או מחליף עיסוק או עוזב עקב אילוץ גיאוגרפי או כל סיבה דומה.

ועדיין, עדיף לשמור את המידע לעצמך, בסופו של דבר אתה כן תספר לאדם או שניים ותוך שבוע-שבועיים כולם יידעו בכל מקרה, אז הסקרנות של אף אחד לא תקופח בסופו של דבר ומי שירצה לפטפט איתך על המקום החדש שלך יוכל לעשות זאת גם אחרי שתעזוב.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 09:38
באמת מדובר על הסיטואציה שכבר יש חוזה חתום אבל ממשיכים לעבוד חודש אחרון במעסיק הקודם. אז קשה לי לראות מצב שהמעסיק החדש יחזור בו מהחוזה. אני לא רואה איך מעסיק נוכחי יכול לשים מקלות בגלגלים בשלב הזה.

אני מסכים שזה יגביר את הדיונים בנושא העזיבה וכך גם המורל יירד יותר ותחושת האסק תגבר.

האם לדעתכם יש הבדל אם מדובר בחברות גדולות מול חברות קטנות?
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 10:13
אני חושב שהכל תלוי איך מציגים את הדברים ובכמות.

אם אתה תרוץ "לספר לחבר'ה" על איך "דפקת חתיכת עליית שכר" ו"סוף סוף אני עף מהמקום המעאפן הזה" (ההגזמה במקור) ותייצר מרמור במקום העבודה או חובר שביעות רצון - big no no

אם אתה אומר שעברת "בלב כבד ואחרי הרבה לבטים" ו"זה בעיקר בגלל שרצית שינוי" או "סיבות אישיות והיה לי ממש קשה לעבוד את החברה המדהימה ואת המנהלים התומכים" זה משהו אחר.

הרי לכולם ברור שזו רק עבודה ועבודות עוזבים משלל סיבות, הכל שאלה של איך מציגים את הדברים ואיך לא פוגעים בחברה שעזבת ובמורל של שאר העובדים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 10:31
מכיר שני מקרים שהמנהל גילה לאן העובד עובר, וליכלך עליו במקום החדש.

לא נראה לי שזה דפק את המעבר או משהו, אבל לא ככה היית רוצה להתחיל במקום חדש.

חוץ מרגשות ותחושות, אין סיבה ממשית לספר. הם יתעדכנו בלינקדאין חודש אחרי. אל תיכנע לרגשות אקראיים ולא רציונליים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 19:07
מכיר מקרה שתבעו את העובד בקשר לסעיף אי תחרות.

לא יודע אם זה קשור לזה שסיפר או לא סיפר לאן הוא עובר ומתי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 19:10
מלחיץ. מעניין מה היה הסיפור
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 19:22
לא מכיר את הפרטים לעומק וגם לא אחשוף כל מה שאני מכיר.

בגדול ראש קבוצה/מנהל פרויקט בחברה של כמה מאות עובדים עבר לתפקיד דומה בחברה מתחרה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 20:00
מוזר, למיטב ידיעתי, למעט במקרים חריגים מאוד כמו משרות בכירות, בית הדין לעבודה פוסק לפי חופש העיסוק, עם או בלי סעיפים רלוונטיים בחוזה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 20:03
לא כתבתי מה הפסיקה.

אאלט היתה פשרה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 20:25
כנראה זה תלוי בחברה שבה אתה עובד כרגע ובתרבות הניהולית שלה.

בחברה שבה אני עובד, כמעט כל מי שעוזב מספר לאן הוא עובר וזוכה לפירגון מהחברים לצוות ומהמנהלים.

אבל יצא לי להיתקל במקרים שבהם פחות אוהבים את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 22:47
לא קונספירציה, סתם פתח לבעיות. רוב הסיכויים שהבוס הנוכחי שלך ועמייתיך אנשים נורמלים שיפרגנו והכל יהיה בסדר. אבל צריך לזכור שהחודש הזה אחרי שהתפטרת ועדיין לא ביססת שורשים במקום חדש הוא תקופה פחות יציבה בחיים ואני לא רואה שום סיבה לקחת סיכונים (גם אם בסיכון נמוך)
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2021 13:54
אם תספר לאן אתה עובר אז לא תרוויח שום דבר מזה. לא ייגרם נזק אם חבריך ידעו את שם החברה בעוד חודש.

אם אתה עובר לחברה קטנה אז יש סיכוי גבוה יותר לחבלה כי בחברה קטנה ניתן לעגל פינות. לעומת זאת בחברה גדולה גם אם איזה מנהל יקבל "עצה" מהמנהל הנוכחי שלך או מישהו מהחברה הנוכחית, אז לא בטוח שניתן להשפיע בקלות על תהליך הקבלה לעבודה ולגרום לחברה לא לקיים את החוזה בתאריך שנקבע לתחילת העבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2021 02:11
ביקשת דעות בעד/נגד.

כנגד קיבלת מספיק דעות מגוונות, ניסיתי לחפש את הבעד(מבחינתי) והיה לי נורא קשה…

כנראה באמת עדיף לא לרוץ לספר לחבר׳ה :)
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2021 23:28
אם זה מחברה גדולה אחת לשניה אין שום בעיה לספר את שם החברה. בצורה עניינית, בלי סיפורים עם כמה רע כאן וכמה טוב שם.

יש חברות שמבקשות מהעובד שעוזב שלא יספר.