⬅ חזרה לאינדקס

כיצד אתם משלבים את הפן האומנותי שבכם לצד הקריירה ?

🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2021 12:16
לפני כ-5 שנים התחלתי לעסוק במקצוע שלמדתי ואפשר להגיד שאני במסלול ״הקריירה״.

לפני כן, היו לי הרבה עיסוקים ותחביבים הקשורים ליצירה ועולמי סבב סביב אומנות ומוזיקה, מגיל צעיר מאד.

ידעתי שבמהלך הלימודים (4 שנים) אקדיש את מירב זמני ללימודים והתכווננתי לכך שלא יהיה לי הרבה פנאי ליצור.

אומנם השינוי היה לא פשוט אבל אני מרגיש ויודע שבחרתי נכון.

אמרתי לעצמי שכשאתחיל לעבוד לאט לאט אמצא את האיזון המתאים ואצליח לחזור ולשלב יצירה בחיי לצד העבודה.

במבט לאחור (5 השנים האחרונות), מלבד תקופות מאד קצרות של מספר שבועות לסירוגין אני בקושי רב מצליח לחזור ליצור ולעסוק במוזיקה.

הנושא מכביד עליי ומעורר תסכול ואכזבה מעצמי על כך שאני ״נבלע״ לתוך העבודה. על כך שאני לא מפנה זמן לחזור לעשות דברים שאני אוהב ושעושים לי טוב.

הגורמים העיקריים שאני מודע אליהם ומנסה לשפר:

-עייפות - שינוי איטי והדרגתי אבל אני כן מרגיש שאני פועל לצמצם ככל האפשר את נזקי העייפות.

-להרגיש בנוח להגיד ״לא״ בעבודה. פעם היה קשה יותר, גם כי יש לי אופי כזה וגם כי יש פוליטיקה פנימית שצריך להתחשב בה.

-העבודה שלי היא במשמרות והדגשתי/ממשיך להדגיש את החשיבות הרבה שלי לכך שאני זקוק ל״שגרה״.

עם זאת, גם בימים הפנויים שלי אני מתקשה לשבת ולהתמקד ביצירה.

לוקח לי זמן רב יותר להתאושש. לוקח לי זמן רב יותר להתפנות מחשבתית, לקבל השראה ולהתחיל להניע את התהליך של היצירה.

אז אני פונה לכולכם,

Share with me your wisdom

מה אתם עושים?

איך אתם מצליחים לשלב בין הקריירה לתחביבים שלכם?

מה אתם מציעים לי לעשות?
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2021 13:08
As a 2D artist at an animation studio, I went for a career that allowed me to develop my skills in that area, though there's also the downside that when I get home and try to work on my own projects if feels like more work, but I do occasionally make progress.

Other than that, I used to go to life-drawing meetups after work and on weekends.

A bunch of people from work are into music, so they sometimes play together on breaks, or perform at company events, some left and focused on their music full time.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2021 15:48
So how did you managed to separate between the two eventuality ?
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2021 15:51
אני גם עובדת במשמרות ומבקשת בסידור עבודה את משמרות הערב, כדי שבבוקר אהיה פנויה לעשות את מה שרוצה לעשות, כי אלה השעות היותר טובות שלי (מבחינת ריכוז וכו').

אין סיבה לתת למישהוא אחר (המעסיק) את השעות הטובות יותר של היום, אם אפשר להשאיר אותן לעצמך.

נסה לסדר עד כמה שאפשר את המשמרות שלך כך שתוכל להקדיש את השעות הטובות יותר למה שמעניין אותך ואת השעות הפחות טובות-תן למעסיק.

זה אמנם לא 100% כי זה לא ''משמרות כבקשתך'' אבל עובדים עם מה שיש...

נסה לישון מס' שעות קבוע וליצור הרגל ללכת לישון בשעה קבועה או כל דבר אחר שישפר את איכות השינה שלך.

תשקיע בכרית טובה אם אתה ישן עם כרית. ממליצה על כרית אורטופדית.

פוליטיקה פנימית תמיד תהיה. גם אחרים אומרים ''לא'' בעבודה אבל בטח באים אליך לבקש החלפת משמרת...

מתאים לך? תחליף. לא מתאים? תסרב בנימוס. מאמינה שלא יגרם נזק משמעותי.

כדי להתניע את תהליך היצירה, חלק את מה שאתה רוצה לעשות לחלקים קטנים מאוד ותתחיל בראשון (''מסע של אלף צעדים מתחיל בצעד אחד'').

אל תחכה להשראה כי היא לא תמיד מגיעה. פשוט תתחיל וההשראה בדרך כלל תבוא מעצמה...

אולי הטיפ הכי חשוב: שים את מה שאתה רוצה לעשות-בעדיפות ראשונה. השאר כבר יסתדר מעצמו פחות או יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2021 15:54
Well, I'm retiring at the end of the year, so the separation will be quite complete. ;)

But mostly, the beginning part doesn't feel like work, but the further in I get, the more it feels like work, so I often don't finish anything.

But with stuff like going to sketch meetups it's a self-contained thing.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2021 16:01
- מאוד מסכים לדברים הנ''ל.

- יש הרבה אנשים שהם לא אנשים של בוקר (כמוני), ולוקח להם שעה+ להתעורר על עצמם אחרי השעון מעורר. אני כזה, ובצורה פסיבית הייתי מתעורר בשעה הכי מאוחרת שיכולתי כדי להגיע לעבודה בצורה סבירה.

תקופה מאוד ארוכה ניסיתי ללכת לישון מוקדם יותר, ולקום שעתיים-שלוד לפני שאני צריך לצאת, וזה פשוט השעות הכי טובות שיש לי ביום. גם חצי ישן אני מצליח ליצור ולהינות בצורה יותר טובה מאשר חצי ער בשעות הערב אחרי יום עבודה.

תשובות אחרות:

- אולי העבודה שלך לא טובה בשביל הדבר הזה שחשוב לך (זמן פנוי ושיגרה). אפשר למצוא אחת אחרת שתתאים יותר אולי.

- ספק אם תגיע אי פעם לרמה שהצלחת כשהיית נער. כדאי לקבל את זה ולחשוב איך אתה מתאים את החיים עכשיו לרצונות שלך, ולא איך להחזיר את הזמן אחורה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2021 16:16
תבין שמדובר בטרייד-אוף. עיסוק באחד מהדברים בהכרח יפגע בשני.

עכשיו תגדיר לעצמך סדרי עדיפויות. מה חשוב לך יותר ומה פחות?

שים יעד ברור לאן אתה רוצה להגיע בקריירה שלך וכמה אתה מוכן להשקיע בה מתוך הבנה שזה פוגע בתחביבים שלך,

תיזהר לא ליפול לחמדנות וחרדת מעמד וככה לא "תיבלע" לתוך העבודה.