⬅ חזרה לאינדקס

אם הייתם יכולים להשקיע עד 40k ללא מס אבל מחפשים סיכון נמוך

🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2021 21:40
אם יש לי אופציה להשקיע כ 40k ש"ח בלי לשלם מס כולל דיבידנדים, אבל הסבילוץ שלי לסיכון דיי נמוכה מכיוון שאני מתכנן לקצץ משכנתא בשנים הבאות,

אבל לא רוצה שהכסף סתם ישב, חשבתי להשקיע ב reit בשביל דיבידנדים והסיכון דיי נמוך לדעתי עם מה שקורה עם הנדלן בעשור האחרון. האם לדעתכם ההצהרה הזו נכונה ואם כן אילו מדדים כמו ishare, Vanguard,

או ישירות בחברות reit?

עריכה: מוכן לסיכון נמוך עד בינוני, אני מנסה למצוא את הנקודה שיש בה רווח אבל הסיכון עדיין **יחסית** נמוך.. יחסית למניות בודדות לדוגמא או מדד סאפ500 שנחשבים סיכון גבוהה
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2021 21:45
מדדי מניות או מדדי ריט הן מניות, והסיכון בהן אינו נמוך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2021 21:49
אתה מערבב בין הטפל (מס) לעיקר (השקעה בהתאם לסיבולת הסיכון).
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2021 01:05
כן ברור שהן מניות אך התנודתיות שונה בהרבה אם תקח מניה של נבידיה ומניה של ריט מגורים לדוגמא, ברור לי שצריך סיכון כלשהו להרוויח, אני מנסה למצוא את הנקודה שהסיכון יותר נמוך מהרגיל אבל עדיין רואה רווח
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2021 01:07
כן יכול להיות, אבל קשה לי לחשוב שאני מבזבז הזמנות כזאת.. אני בטוח שאפשר לעשות משהו עם זה רק למצוא את הנקודה שהסיכון יותר סביל.. זה מה האני מחפש
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2021 07:53
תרחיש 1: אתה משקיע 40 אשח עם תשואה של 4% שנתי (הרי אמרת סיבולת סיכון נמוכה נכון?). אחרי שלוש שנים עשית 5000 רווח עם ריבית דריבית, ובלי מס.

תרחיש 2: אתה משתמש ב-40 אשח היום בשביל לקצץ את המשכנתא. נגיד שהריבית עליה היא 4%. אתה חוסך 1600 בשנה מריבית המשכנתא. אחרי שלוש שנים זה 4800 שח.

מה בדיוק הרווחת מכל הסיפור הזה?

וזה לפני ההבדל התהומי שהשקעה היא לא חסרת סיכון. בטח לא עם תשואה של 4%. ואילו לכסות את המשכנתא נותן לך 4% *חסר סיכון לחלוטין*, זה חסכון של ריבית שהוא 100% וודאי. אתה מנסה לקחת על עצמך סיכון בשביל לעשות סיבוב של 200 שח? או 1000 שח? אתה תתחרט על זה בשניה שההשקעה שלך תלך אפילו טיפה נגדך.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2021 08:06
כמו שאמרת בעצמך, הסכום שיש לך מיועד לקצץ את המשכנתא בעתיד הקרוב. אין סיבה טובה נראית לעין להכניסו לאפיק מנייתי כלשהו.

שים בצד, תפריש מדי חודש מהחסכון לקופה זו וככה ״תצבור תשואה״.