⬅ חזרה לאינדקס

מה עושים עם מליון וחצי שקלים בפרישה

🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2021 12:02
מקווה שזה המקום הנכון לשרשור.

ההורים שלי בני 66 עובדים במשרות חלקיות למדי ולמעשה די פרשו, אבל אני חושב שההכנסות שלהם ממנות כמעט לחלוטין את ההוצאות השוטפות

ב-5 עד 7 שנים הקרובות אמורים לקבל סכומי כסף מעבר למה שיוכלו לבזבז. אז כרגע הדאגה היא ל-7 השנים הקרובות.

אבא שלי גם חולה סרטן, מה שמכניס חוסר ודאות לסיטואציה.

לאחרונה מימשו השקעה והם יושבים על מזומן בסך 1,500,000 ש"ח.

הכוונה שלהם כרגע זה להינות מהכסף, תוך ההבנה שהוא צריך להספיק לפחות ל5 שנים.

חשבתי בינתיים להפקיד את רוב הסכום בפיקדון של בנק ירושלים 1% ריבית לשנה,

תוהה אם יש משהו יותר טוב וסולדי שניתן לעשות עם הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2021 12:11
האינפלציה צפוייה להיות 2-3% (לדעתי תהיה גבוהה יותר) כך שמדובר בהפסד ריאלי.

יש הרבה שרשורים לאחרונה על פקדונות צמודים למדד (קרמבולה/תות וכו)

פשוט צריך לחפש ולקרוא.
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2021 12:14
אסתכל.. תודה.

מניח שאין משהו יותר טוב ?

הרבה זמן לא התעדכנתי בפורום ובמכשירי השקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2021 12:23
ראשית בריאות לאביך.

אין הרבה אלטרנטיבות סולידיות טובות היום, מנסיון אישי עדיף במצבים כאלה להשאר גם סולידיים וגם נזילים, לא בטוח לגבי כל הסכום אבל לפחות לחלק גדול ממנו, הוצאות לא צפויות גבוהות יכולות לצוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2021 20:48
לפחות חלק מהסכום אישית הייתי שם בטריא. יש שרשור ארוך מאד בפורום על הלוואות עמית לעמית שאתה יכול לעיין בו.

בעיני זה שילוב לא רע בין ריבית שקלית, סיכון ונזילות. לא מצטיין באף אחד מהם אבל גם לא נכשל לחלוטין באף אחד מהם.

עוד אפשרות זה לשמור הרוב המוחלט בעו״ש שקלי ולהשקיע רק חלק קטן במניות. ככה שאתה מסכן מעט אבל משאיר גם קצת פוטנציאל לתשואה.

לא המלצות כמובן. השוק יקר. קל לאבד כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 10:59
לגבי טריא, לפחות לפני כמה שנים, הרגיש לי שזה לא המקום הכי בטוח לכסף, עם הרבה מלווים שנכנסים להליך של אי עמידה בהלוואה. האם הסטטיסטיקות השתפרו מאז? אני גם נוטה להשאיר את הרוב בפיקדון שקלי, וחלק קטן במניות אולי משהו כמו 20% ?

מה לגבי אג"ח מדינה ?

תודה רבה :)
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 11:36
אני לא יודע להגיד רוחבית לגבי כל הפלטפורמה. כרגע אצלי כ-1% מהתיק הלוואות נמצא בסטטוס של פיגור תשלומים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 11:51
ואיך זה משפיע על התשואה שלך?
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 11:57
זה פוגע ב-1% מההחזר בחודשי, לפני שלוקחים בחשבון את קרן הבטחון שבמקרה שלי קטנה (מבלי להכנס להסבר של איך היא עובדת בטריא, זה לא חשוב).

ואם אני רוצה למשוך את הכסף אז אני יכול למשוך את הכל חוץ מה-1% שנמצא בפיגור, שאותם אקבל רק לאחר הסדר התשלומים / הוצאה לפועל / אף פעם.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 12:38
זה בבנק מזרחי,

לדעתי בתות הכסף סגור לשנה, ואז עושים את החישוב של המדד.

בקרמבולה...אם אני זוכר נכון אפשר למשוך בכל זמן נתון בהתראה של חודש, אולי במסלול החדש זה כבר לא ככה, וגם שם הם עושים חישוב שנתי .

בכל מקרה, אם אני זוכר נכון, ב3 חודשים הראשונים הכסף סגור לגמרי.