⬅ חזרה לאינדקס

שמירה על רכב לאורך זמן

🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2016 10:34
היי לכולם,

עקב תאונת TOTAL LOSS נאלצתי לקנות רכב.

הלכתי על SKODA CITYGO בת שלוש (למיטב ידיעתי - הדגם הזה מאד אמין וחסכוני, עושה 1 ל-20 ).

השאיפה היא לשמור עליו במצב מיטבי מכל הבחינות ולנסוע איתו עוד 20 שנה.

הרגלים שאני מאמצת כבר מעכשיו:

1) נהיגה זהירה, כמובן. במיוחד בחניות.

2) בזמן החניה בעבודה או ליד הבית - כיסוי איכותי כדי למנוע נזקים חיצוניים משמש וכו'. בחניה קצרה - צלון. יש המלצות לדגם ספציפי או יצרן לכיסוי? או שכל דגם סטנדרטי כסוף ב-200 ש"ח (ראיתי בזאפ) לדעתכם יעשה את העבודה?

3) הקפדה על טיפולים תקופתיים במוסך טוב. המלצות למוסך אמין ל-SKODA באיזור הצפון?

אשמח לעוד טיפים מנסיון!

תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2016 11:16
כל כמה זמן כתוב לך לעשות טיפול? מעל 15 אלף ק"מ או שנה? אם כן תתעלם ותעשה כל 10-15 (כמה שיותר נהיגה עירונית מעצבנת אז שיהיה יותר קרוב ל10) ולא יותר משנה (אז אם אתה נוסע 5000 ק"מ בשנה אל תחכה 3 שנים)

אני מדבר על טיפול של שמן ופילטר שמן, כל טיפול אחר תזניח חופשי עד שמשהו נשבר, רק שמן זה נזק בלתי הפיך.

תלך רק למוסך שמומחה לVW ולא לסתם מוסך כי אם ישימו לך נוזל קירור שהוא לא מה שהיצרן ממליץ הנזקים יהיו גדולים, ורק למוסך שעובד רק עם VW יהיה כזה נוזל קירור. גם שמן שיהיה מיצרן אמיתי ולא מוצר מדבקה.

במנוע של סיטיגו יש חגורת טיימינג ולא שרשרת אז אחרי 4-5 שנים על הכביש תתחיל לשאול כל פעם את המוסכניק איך היא נראית אם כדאי להחליף.

כיסוי ב200 שקל הוא חרא, יש אחד שמגיע למפגשים באיזור המרכז של מועדוני רכב, בשם undercover, הוא מוכר כיסויים איכותיים אבל זה עולה יותר לכיוון של 400 שקל.

אבל כיסוי זה קצת הגזמה לפי דעתי, רק תשתדל לחנות בפינות שלא ידפקו אותך בחניות ותנקה מהר לכלוכים של ציפורים שהורסים את הצבע וכמובן צילון אם אין צל מובנה בחניה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2016 11:35
תתחדשי :-) מקווה שאת לא נפגעת.

הטיפ שלי הוא מינימום שימוש בדוושת הבלם. על מנת להמנע מבלימות, צריך לרכוש הרגלי נהיגה שהאפקט שלהם הוא גם בטיחותי וגם חסכוני:

- שמירת מרחק ע"מ שכאשר הרכב שלפנייך בולם, תוכלי רק להוריד רגל מדוושת הגז בלי ללחוץ על הבלמים. האפקט כאן הוא גם בטיחותי.

- האצה מתונה כדי לא להתקרב לרכב שלפנייך, שמשמעותה פחות בלאי למנוע.

בקיצור, נהיגה רגועה תשמור גם עלייך ועל הנוסעים, גם על הרכב, וגם על כספך.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2016 11:36
ומה זה יחסוך לה? את הכמה עשרות שקלים שעולות רפידות בלמים? :)

ואין שום בלאי נוסף למנוע מנהיגה יותר מהירה קצת, זה כבר ממש הסחפות..
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2016 11:57
לא בהכרח עניין של בלאי - אלא סתם נהיגה חסכונית יותר.

לפני שנה ומשהו שיניתי קצת את הרגלי הנהיגה שלי - פחות האצות ובלימות, נהיגה במהירות יותר עקבית וטיפה יותר נמוכה, וכו'. בממוצע זה הוריד לי רבע מצריכת הדלק (והוריד את ההוצאות בהתאם).
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2016 12:43
אני ממליץ על פורום carsforum לכל שאלה טכנית והמלצות על אנשי מקצוע, זה פורום מקצועי ביותר שעזר לי בהרבה תקלות.

יש שם גם קבוצה שעוזרת לאנשים לעשות לבד את הטיפולים השוטפים (בהתנדבות)
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2016 13:34
ממליץ מניסיון אישי על מוסך: אוטו רויאל שנמצא בצ'ק פוסט

מנהל המוסך - שאול - בחור זהב

מטפל שם בסקודה וב-VW
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2016 13:43
תתחדשי!

בן כמה הרכב, קילומטראג'?

2) לדעתי הוצאה מיותרת אלא אם הרכב שווה 150K ומעלה. בשבוע הראשון תכסי את הרכב כול יום, בחודש השני יום כן, יום לא, בחודש השלישי כנראה שתיזנחי את הרעיון כי זה מיטרד מעצבן. מבוסס על צפייה על מכוניות השכנים שלי במגרש החנייה...

3) טיפולים תקופתיים זה ברור, כל 15 אלף או 1 שנה. טיפול תקופתי כולל שמן, פילטר שמן, פילטר אוויר, בדיקה וויזואלית של הברקסים, בדיקת גובה נוזל בלמים, הגה וגיר, בדיקה ויזואלית של הצינורות והחגורות. אם נוסעים ברכב רק 5-7K לשנה מחליפים פלאגים כול טיפול שני ואת פילטר האוויר מנקים ואין צורך להחליף.

לפני הטסט מוסיפים את תוסף הדלק (שכחתי את שמו) וממלאים רק חצי מיכל דלק ולא מלא. טיפול 30K כולל בדיקה פיזית של הברקסים.

איזון גלגלים פעם ב... תלוי בתנאי השטח. פעם בשלוש שנים 'אינפוזיה' ז"א הזרקת נוזל ניקוי ישירות לתוך הפלאגים (עולה כ 100 ש"ח) ומשפר באופן משמותי את נצילות המנוע.

טיפול תקופתי הוא סטנדרתי שאחמד או איברהים יחייבו אותך (כולל חלקים) בערך 450-500 ש"ח במזומן לוקח כחצי שעה.

טיפול במוסך 'אמין לסקודה' זה מבחנתי בזבוז כסף מטורף. למוסך 'מומחה' מגיעים רק כשיש בעייה ספציפית ולא לטיפול שותף.

** זו לא המלצה, זה מה שאני עושה **
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2016 13:55
אם תקרא בקארזפורום תראה שתוסף דלק זה כמו לקנות אוויר מירושליים בבקבוק.

לגיר של הסיטוגו אין נוזל לבדוק כי הוא רובוטי או ידני ולהגה אין נוזל לבדוק כי הוא חשמלי. (אחלה דרך לזהות מוסך חרטטן)

פילטר אוויר, פלאגים, רצועות וצינורות מחזיקים הרבהה הרבה יותר מטיפול קטן אחד. אפשר להחליף פלאגים ופילטרים אחרי איזה 3-4-5 שנים סתם בגלל שזה גרושים אבל חשוב פלאגים מקוריים, לא מקוריים שורפים מחשבי מנוע בחלק מהמכוניות (ישנות בדרך כלל, אבל למה להסתכן)

אינפוזיה זה מיותר לחלוטין לאוטו תקין ויכול ליצור בעיות לאוטו לא הכי תקין. גם על זה אפשר לקרוא בקארזפורום.

טיפול פשוט אצל "סתם מישהו" זה מה שיגרום לזה שיהיה לך שמן תוצרת סין, פילטרים תוצרת סין שמתפרקים וסותמים מעברים, ונוזל קירור שהוא מים עם אבנית או מים עם צבע מאכל ירוק שהוא קנה בחנות חלקי חילוף השכונתית. זה ותאונות זה מה שגומר מכוניות בימינו. נוזל קירור ושמן זה כל ההבדל וזה גרושים ודווקא על זה אנשים מחפשים לי לחסוך.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2016 13:59
דרך אגב לאח שלי יש כזה אוטו והמאוורר שלו פשוט יום אחד נשבר, המנוע התחמם מעט ובמזל לא נגרם נזק מוחלט למנוע כי הוא קלט את זה מייד.

מסתבר שזו בעיה יחסית נפוצה במכוניות האלה אז תשימי לב, תסתכלי על המאוורר מדי פעם שהוא לא נשבר ואם האוטו מתחמם (יש נורה וצפצוף) תעצרי בצד ותכבי את המנוע מיד ותזמיני גרר למוסך של היבואן שיחליפו על חשבונם כי זו תקלת ייצור.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2016 14:05
זה כמו בפורום שלנו - הדיעות חלוקות, שם מתעסקים במנועים וכאן בנושאים כלכליים/פיננסים וכמספר החברים כך גם מספר הדעות...
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2016 11:41
למזלינו, שתינו (גם אני וגם מי שנכנסה בי מאחורה) נסענו בממהירות יחסית נמוכה, לכן זה נגמר רק בכאבי צוואר קלים, לא מעבר לזה. הרכב שלי היה בן 18, בשנתונים האלה גם תאונה קלה עם נזקים לא גדולים מובילה ל-TOTAL LOSS.

תודה רבה על הטיפים! נהיגה רגועה, ללא ספק, עדיפה מכל הבחינות, כולל כלכלית. ב-CITYGO תיבת ההילוכים היא רובוטית, לכן נהיגה עצבנית פשוט לא תהיה נעימה ויהיהו כל הזמן קפיצות בזמן המעבר בין ההילוכים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2016 11:48
תודה, יוסי :)

1) 2013, קילומטראז' קצת פחות מ-40,000.

2) אני אשתדל להקפיס לכסות אותו... יש לו צבע ירוק בהיר מאד יפה, חבל עליו. חוץ מזה, החניה ליד הבית היא מתחת לעץ שנופלים ממנו פירות מעצבנים כאלה, שנדבקים לכל דבר, וגם יש מלא חתולים ועטלפים.

3) תודה על הטיפים המפורטים!
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2016 11:52
וואי, לא ידעתי!

תודה רבה, אני אשים לב למאוורר!
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2016 12:54
קודם כל יש לך נזקי כאב וסבל, כדאי לתבוע את ביטוח חובה.

בגדול, במיוחד ברכבים שאינם טויוטה: בדיקת נוזלים (שמן במנוע, נוזל בלמים, שמני הגה כח וטיבת הילוכים (אם קיימים) פעם בחודש. חוסך הרבה מאוד כסף כי רוב התקלות מתחילות מהזילות קטנות ומחמירות עם הזמן.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2016 13:37
בעייה מוכרת וגם צואת ציפורים. פעם בחודש שתיפה חיצונית. הפלוס שהרכב בצל עד אח"צ.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2016 21:36
כמה טיפים:

1. לגבי שמירה על הפח

כיסוי רכב זה חתיכת קאדר. אם מעוניינים בכ"ז לשמור על הפח ממפגעים (למשל ציפורים, אך האכזר מכולם - קרינת השמש) ניתן למרוח אוטם צבע. זה מעין וקס אבל סינטתי, ומשאיר שכבת הגנה על הפח למשך כמה חודשים. מצטרף פה על ההמלצה לפורום carsforum, ושמה בפורום דיטיילינג יש מספיק מידע על זה. מדובר בהוצאה חד"פ של כמה מאות בודדות שיכולות למנוע הוצאות משמעותיות יותר בעתיד, למי שמוכן לשלם בשביל איך שהרכב שלו נראה.

אוסיף המלצה חמה לעולם לא לשטוף את הרכב במכון שטיפה חיצוני. המכונות שם פשוט הורסות את הלכה. נסו להסתכל על רכב שנשטף כך מקרוב (נראה בקלות תחת שמש חזקה, ועוד יותר ברכב כהה) ותראו שפשוט כ-ל הרכב המון המון המון שריטות קטנות. הדבר גם פוגע באיך שהרכב נראה מרחוק (ברק,צבע). אז דלי מים + ספוג + סבון עדין. גם זול וגם עדיף.

2. שמירה על המנוע

המפתח לשמירה על מנוע תקין הוא שמן מנוע. קודם כל זה שמן איכותי, ולא פחות חשוב להחליף בזמן. יצרני הרכבים כתרגיל שיווקי מנסים למתג את הרכב כדורש פחות תחזוקה. גם אם בספר הרכב נאמר אחרת - שמן מנוע לא נשאר במנוע מעל שנה. המחיר של הקפדה על הכלל הזה הוא זעום ביחס לתועלתו (רכבים בהם לא הוחלף בהם שמן בזמן הורסים מנוע מהר ומדובר בהוצאה יקרה מאוד).

עוד דבר, רוב הבלאי של המנוע נגרם בעת התנעתו (לשמן המנוע לוקח כמה שניות להגיע לאן שהוא צריך. עד אז יש מגע של מתכת זזה ע"ג מתכת - בלאי הרסני). אז לנסות לצמצם נסיעות. בד"כ על נסיעות קצרות בעיר קל לוותר. זו תועלת כפולה כיוון שאלו גם הנסיעות הכי הרסניות. מנוע אוהב עבודה מונוטונית בטמפרטורה גבוהה. נסיעה בעיר כשלעצמה פחות בריאה למנוע (הרבה האצות, עמידה בפקקים. ולכן גם מבזבזת יותר דלק), תוסיפו לזה נסיעה קצרה בה המנוע לא מספיק להתחמם כלומר בטמפרטורה נמוכה - וזו נסיעה שכדאי להשתדל לבטל. (ושוב פעם גם מבחינת צריכת דלק - היא הרבה יותר גבוהה כשהמנוע קר)
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2016 02:18
איזה כיף שאין לי אוטו :)
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2016 09:29
אני מקווה שזה לא המוסך שלכם...
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2022 22:06
היי,

זה פוסט ישן, אבל אני באותה דילמה :) עם רכב חדש ואני חושב על איך לשמור עליו.

תוכלי לומר אחרי 6 שנים מהרכב החדש, ברטרוספקטיב - מה עבד, מה לא ?

הקפדת לכסות אותו עם כיסויים ועדיין מקפידה (אם יש לך טיפ לכיסוי טוב שאינו שורט את הרכב) ? טיפים שעזרו לך לשמור על הצבע ?
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2022 10:33
מבחינה מכאנית אתה צריך לטפל במועדים שקבע היצרן (כל X ק"מ או שנה, המוקדם מבינהם), בחלפים ושמנים שעומדים בתקן שהיצרן קבע.

במוסכי היבואן יודעים מה לעשות, במוסכים אחרים לא תמיד.

מבחינה חיצונית, אם תצליח להקפיד על לשים כיסוי אחרי כל נסיעה ולהוריד אותו לפני אז זה מצוין, בכל מקרה כדאי לחנות בצל ובימים חמים לשים סוכך שמש על הדשבורד.

מעבר לזה יש חומרים שאפשר למרוח שבמידה מסוימת שומרים על הצבע.

יש יצרנים שידועים באיכות צביעה נמוכה יחסית (פיג'ו סיטרואן לדוגמא) ועם רכבים כאלה לא משנה מה תעשה - זה לא יעזור.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2022 11:07
למיטב ידיעתי הרכב בנוי לעבוד עם שמן בטמפרטורת עבודה מסוימת (חם) ולכן בדומה לפעילות גופנית, אני מתחיל את הנסיעה לאט ורגוע ועם מינימום מאמץ עד שסמן השמן מגיע לאמצע

יש רכבים שרגישים לסינון האוויר במנוע ולכן במקרים מסוימים עדיף פילטר מנוע מקורי או איכותי כמו של מאןן (הבדל של 50 שקלים פעם בשנה)

לגבי יתר החלפים: פחות קריטי כל עוד עומדים בתקן

וכמובן נצמד לספר הרכב באדיקות

חיצונית זה לא כל כך נפוץ בארץ אבל נדרשת תחזוקה רצינית - שטיפה ידנית, ווקס כל חצי שנה

כל פרט ברכב זה עולם ומלואו.. אפשר לפתוח על הנושא פורום שלם (רגע, בעצם..)
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2022 11:36
צר לי לאכזב, אבל רוב מכסי הרכבים נשברים אחרי שבועיים ומפסיקים לכבות, בייחוד בחורף שהכיסוי נרטב או בימים בהם יש רוחות שקשה להסיר/ לכסות מחדש.

בהתחלה ההתלהבות מהרכב החדש רבה, אח'כ הרכב הופך לעוד חפץ.

מה ששןרט, זה לא הכיסוי אלא החול שעל הרכב שמתחכך בפח שיש רוחות. על רכבים בהירים פחות רואים את השריטות ויש יתרון לכיסוי במניעת קילופי צבע וגם על שמירה על חלקי פלסטיקה פנימיים בתוך הרכב.

יש לא מעט כיסויים פשוטים סינייים באליאקספרס במחירים שמתחילים ב 70 ש'ח. בשימוש אינטנסיבי יחזיקו בערך שנה לפני שיקרעו/ יתפוררו. לא שווה להוציא יותר מזה על כיסוי כי הם נוטים לעוף ברוח ולהגנב.ומפבירים לכסות