⬅ חזרה לאינדקס

למה בנק ישראל קונה דווקא דולרים?

🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2021 12:07
אם אני מבין נכון, המטרה של התערבות בנק ישראל בשוק המט"ח היא מניעת התחזקות השקל.

לצורך כך ב"י מדפיס שקלים, רוכש דולר ומביא לאיזון שער החליפין בטווח שהוא מעוניין בו.

בפועל- מדובר על גידול בכמות הכסף ומכאן כל השינוי מתגלגל, אם היה קונה אירו הדבר גם היה מחליש את השקל (מול כל המטבעות) ולכן בעקיפין גם מול הדולר.

ועכשיו נשאלת השאלה- אחרי שהדפסת שקלים, למה לרכוש מזומן, משהו שבוודאות לא ישיא ערך אלא רק ירד בערכו (לא ספציפי לדולר, פשוט דיפלציה פחות נפוצה במטבעות),

למה שבנק ישראל לא ייצור דה-פקטו קרן עושר ישראלית שלא קשורה לכספי הגז על ידי רכישה של כל דבר אחר- אג"ח ממשלתי של מדינות שאינן ישראל, אג"ח חברות או אפילו מניות?
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2021 12:56
בנק ישראל מנסה להגן על יצואנים שמשלמים פה בשקלים ומקבלים דולרים/יורו בחו"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2021 13:11
@c881 הוא מנסה להגן על היצואנים על ידי החלשת השקל, אבל את הדולרים שהוא קונה בדרך הוא לא מעביר אליהם באיזה צורה..

לפי מה שאני מבין גם רכישת הדולרים היא לא מתוך מאגר דולרים של היבואנים או רכישה בלעדית מהם, אלא קנייה/מכירה בשוק חופשי.

אם ככה אז בכל מקרה השקל ייחלש ברגע שבנק ישראל יוציא עוד שקלים למחזור, אז למה זה משנה אם הוא קונה דולר/יורו או אג"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2021 13:14
זה בדיוק מה שקורה. בנק ישראל לא מחזיק דולרים, אלא נכסים שנקנו בדולרים.

זה לא בדיוק קרן עושר, כי בקרן עושר ההשקעה היא לטווח ארוך (נצח) בעוד שהיתרות הדולריות אמורות להיות זמינות להמרה חזרה לשקלים במקרה של היחלשות.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2021 13:16
המטרה שלו היא לא "הרחבה כמותית" כללית.. אלא ספציפית שער השקל-דולר.

הרחבה כמותית בפני עצמה היא חסרת השפעה בלי קניה של נכס כלשהו. המטרה בלקנות דולרים היא להסיט את ההשפעה של ההרחבה לשער ההמרה, ולא לשום מקום אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2021 13:24
חשבתי ש"הר הדולרים" הוא בדיוק מה שזה- ערמות של דולרים שנשארות כדולר. אני מבין שצריך את הנזילות הזאת למקרה של פיחות בשקל, אבל במצב הנוכחי יש הרבה תחמושת במחסנית, יתרות המטח גבוהות מאוד ולכן חשבתי שהעודפים יכולים להיות מופנים למשהו יותר יצרני.

לא כל כך הבנתי- הרחבה כמותית בהגדרתה היא רכישה של נכס כלשהו, לא?

כנראה שזה העיקר באמת- לתת 100% לכיוון של שער החליפין ולא להתחיל להתפזר למליון תתי-השפעות שונות.