⬅ חזרה לאינדקס

ימי חופש במקום עבודה חדש

🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2021 12:28
שלום,

אני מתכנן לחתום במקום עבודה חדש ולהתחיל שם בקרוב.

אשתי ואני מתכננים לצאת לטיול של איזה שבועיים-שלושה מתישהו באביב או בקיץ.

ידוע לי כמובן שזה לא אידיאלי לצאת לחופשה ארוכה בשנה הראשונה במקום חדש, אבל לא הצלחנו לסנכרן את זה טוב יותר :(

החשש לי הוא שלא אספיק לצבור מספיק ימי חופש ואז אצטרך להיות בחל"ת שזה הפסד של לא מעט כסף (משכורת של חצי חודש למשל).

יצא לכם להיות במצב דומה ? האם ישנה דרך למזער את הנזק מבלי לקצר משמעותית את החופשה או לטוס דווקא בחגים ?

אציין שמדובר בחב' סטארטאפ בסדר גודל בינוני, אז יכול להיות שעדיין אין להם כללים נוקשים בנושא החופשים.

תודה רבה !!
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2021 12:59
שבועיים שלושה זה "חופשה ארוכה"?

כשהתחלתי במקום העבודה הנוכחי שלי הודעתי מראש (מיד כשהתחלתי) שאני טס לחודש בקיץ, זה לא הפריע לאף אחד מן הסתם
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2021 13:28
בתחושה שלי זו חופשה ארוכה אבל יכול להיות שאני נוקשה עם עצמי :)

ומה עשית ? לקחת חל"ת עבור זה ?
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2021 13:30
הקורונה הסירה את הדילמה הזאת מעל השולחן, אבל הכוונה הייתה לקחת חל"ת..
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2021 13:30
תבקש ואין שוב בעיה להיכנס ל"מינוס" בימי חופש

כלומר אתה תיהיה חייב להם ימי חופש פשוט

בכל מקרה תזכור שימי חופש לא כוללים סופשים

אז 16 ימי טיול יכולים בקלות להיות רק 10 ימי עבודה

מה גם יצא לי כמה פעמים לטוס לחול לחופש ולעבוד משם איזה יום או יומים מרחוק אם היה צורך

ואם עוד לא חתמת, אז אתה פשוט יכול להגיד מראש שאתה רוצה לצאת לחופשה 123 ואתה מבקש עוד 3 ימי חופש בשנה לטובת זה נקודתית

או פשוט שאתה תגיע לעבודה לפני התאריך הרישמי לכמה ימי חפיפה (או אפילו חצי ימים אחהצ או על חשבון חופש העבודה הנוכחית) ויקזזו לך את זה שתצא לחופש

(עשיתי את זה שאני עברתי לעבודה החדשה, אפילו התחלהבו מהרעיון וביקשו עוד כי זה עשה את החפיפה הרבה יותר יעילה)
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2021 13:31
תבקש להקדים/לחרוג מימי חופש. קרי תהיה במינוס ימי חופש. רצוי להציף את זה כמה שיותר מוקדם.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2021 13:48
תודה רבה @adamshalev @minimizer @A42

חידשתם לי. לא ידעתי שיש דבר כזה מינוס ימי חופש.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2021 14:37
לא בכל מקום וזה לא אינסופי. בעבודה הקודמת שלי היה ניתן להגיע למינוס 5, בנוכחית עוד לא יצא לי לבדוק.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2021 14:39
ויום יבוא ויגיע אליך עובד חדש שיבקש לצאת לחופשה ללא ימי חופש צבורים ותוכל לפרגן בחזרה!
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2021 14:57
אצלנו מותר להכנס ל- 5- ימים ובתקופת הקורונה, כי ימי חמישי היו חופש כפוי, נתנו להגיע ל- 8-.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2021 22:39
יש חברות שנותנות את כל ימי החופש של השנה ביום הראשון. יש חברות שנותנות להיכנס למינוס בימי חופש. תבדוק. ו 3 שבועות זה לא חריג, אל תרגיש לא בנוח.