🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2021 21:20
שלום!
אני עוד מעט בת 27, כרגע בשנה הראשונה לMBA. בזוגיות מדהימה כבר שנתיים ויש דיבור כבר על עתיד משותף אך כרגע פשוט מתחלקים בהוצאות שווה בשווה.
ניצבות בפני מספר אפשרויות שכרגע מעניינות אותי עבור מסלולי קריירה: ייעוץ אסטרטגי, סטרטאפ, קרן השקעות, ייעוץ פיננסי.
-את המסלול של ייעוץ אסטרטגי אני מכירה בצורה הטובה ביותר מבין השלושה אך יודעת שהסיכוי להתקבל לא גבוה.
-לגבי מסלול של הקמת סטרטאפ אני חוששת שאולי החסרונות של חוסר הבטחון והשקעת כספים אישיים יהיו לי קשים מדי ולכן לא בטוחה שזה המסלול שמתאים עבורי.
-לגבי שתי האופציות הנוספות אני מודה שאני פחות מכירה לעומק.
המצב הפיננסי:
17K עו"ש
40K קופת גמל להשקעה של מדד S&P 500
20K פנסיה
אני כרגע עובדת במשרת סטודנט שאליה אני חוזרת חודש הבא ואוכל כרגע לעבוד במשרה של 4 ימים בשבוע-
ככל הנראה :
הכנסה ממוצעת : 6000 נטו.
הוצאות: (לא ניהלתי מעקב תקציב מדויק, אלו הוצאות משוערות)
שכר דירה 1900 (מתחלקת חצי חצי עם בן הזוג)
קניות אוכל 700
אוכל בחוץ: 200
חשבונות: 250
ועד בית: 80
יציאות ובילויים: 250
ארנונה: 70
חסכון: 2550 (מחודש ינואר)
מטרות כלכליות:
המטרות משוערות ויכולות להשתנות אך כרגע זה מה שהייתי רוצה עבורי.
מאוד חשוב לי לדעת שאני עצמאית כלכלית ולא תלויה במשפחה \בן זוג או עבודה ולכן חשוב לי ליצור מספר מקורות הכנסה.
טווח של 5 שנים
- להגיע לשכר של 16 ברוטו
-להגיע לתיק השקעות של 300K
-לבצע חסכון לטיול משמעותי בחול של חודש 15K
-לחסוך להקמת עסק 50K
-לייצר הכנסה נוספת\מהעסק של 2000 ש"ח בחודש (פלוס מינוס)
טווח של 10-15 שנים
-לרכוש דירה להשקעה
-לבצע חסכונות לילדים עתידיים
- הכנסה נוספת\מהעסק ל5000 ש"ח חודש
-תיק השקעות של 1M
-חסכון לטיולי משפחה 80K
-חסכון חרום 50K
טווח של 30+ שנה
-קניית דירות להשקעה נוספות שישמשו הכנסה לפנסיה
- הכנסת קצבה של לפחות 15,000 נטו בחודש באופן פסיבי וללא התעסקות (דיבידנדים,עסק, מוצר, אתר, נדל"ן)
- חסכון לכל ילד
-חסכון לטיולים וחופשות (יכולת לצאת לכמה חודשים בכל פעם)
-קניית בית נופש בחול?
-בניה\ שיפוץ מקלט נשים\ בית ספר\ ספריה או כל רעיון חברתי אחר שארצה. יכול להיות שאפילו ארצה לעשות את זה מוקדם יותר אם יתאפשר לי.
משימות לתקופה הקרובה:
-לסגל יום בחודש של כתיבת הוצאות והכנסות ובניית תקציב הדוק יותר מהמצב כרגע. להיות מסוגלת לחסוך 3000-3500 בחודש.
- לרכוש ידע לגבי מדדים בשוק ההון ולבדוק האם כדי להעביר את הגמל להשקעה לתיק עצמאי בבית השקעות.
-לנתח את הכדאיות של רשימת הרעיונות של לעסקים ולבחור אחד.
שאלות להתייעצות:
-האם כדאי לי להעביר את גמל ההשקעה לתיק עצמאי בבית השקעות בהנחה שככל הנראה הכסף הזה ישמש אותי לפני הפנסיה?
-יש לי אפשרות לקחת הלוואה ללא ריבית מהאוניברסיטה של 14K. האם כדאי לי לקחת ולהשקיע את הסכום? בהנחה שיש לי גב כלכלי מההורים במידה ודברים משתבשים ובמידה ואני משקיעה לטווח הארוך.
-אילו עוד אפשרויות או דרכים יש לי כדי להגדיל את ההון שלי ולצבור נכסים להגדלת הכנסה? האם בשלב הזה בעיקר להתמקד בחסכון?
-אם למישהו יש ידע לגבי מסלולי הקריירה שכתבתי אשמח מאוד לשמוע :)
אני עוד מעט בת 27, כרגע בשנה הראשונה לMBA. בזוגיות מדהימה כבר שנתיים ויש דיבור כבר על עתיד משותף אך כרגע פשוט מתחלקים בהוצאות שווה בשווה.
ניצבות בפני מספר אפשרויות שכרגע מעניינות אותי עבור מסלולי קריירה: ייעוץ אסטרטגי, סטרטאפ, קרן השקעות, ייעוץ פיננסי.
-את המסלול של ייעוץ אסטרטגי אני מכירה בצורה הטובה ביותר מבין השלושה אך יודעת שהסיכוי להתקבל לא גבוה.
-לגבי מסלול של הקמת סטרטאפ אני חוששת שאולי החסרונות של חוסר הבטחון והשקעת כספים אישיים יהיו לי קשים מדי ולכן לא בטוחה שזה המסלול שמתאים עבורי.
-לגבי שתי האופציות הנוספות אני מודה שאני פחות מכירה לעומק.
המצב הפיננסי:
17K עו"ש
40K קופת גמל להשקעה של מדד S&P 500
20K פנסיה
אני כרגע עובדת במשרת סטודנט שאליה אני חוזרת חודש הבא ואוכל כרגע לעבוד במשרה של 4 ימים בשבוע-
ככל הנראה :
הכנסה ממוצעת : 6000 נטו.
הוצאות: (לא ניהלתי מעקב תקציב מדויק, אלו הוצאות משוערות)
שכר דירה 1900 (מתחלקת חצי חצי עם בן הזוג)
קניות אוכל 700
אוכל בחוץ: 200
חשבונות: 250
ועד בית: 80
יציאות ובילויים: 250
ארנונה: 70
חסכון: 2550 (מחודש ינואר)
מטרות כלכליות:
המטרות משוערות ויכולות להשתנות אך כרגע זה מה שהייתי רוצה עבורי.
מאוד חשוב לי לדעת שאני עצמאית כלכלית ולא תלויה במשפחה \בן זוג או עבודה ולכן חשוב לי ליצור מספר מקורות הכנסה.
טווח של 5 שנים
- להגיע לשכר של 16 ברוטו
-להגיע לתיק השקעות של 300K
-לבצע חסכון לטיול משמעותי בחול של חודש 15K
-לחסוך להקמת עסק 50K
-לייצר הכנסה נוספת\מהעסק של 2000 ש"ח בחודש (פלוס מינוס)
טווח של 10-15 שנים
-לרכוש דירה להשקעה
-לבצע חסכונות לילדים עתידיים
- הכנסה נוספת\מהעסק ל5000 ש"ח חודש
-תיק השקעות של 1M
-חסכון לטיולי משפחה 80K
-חסכון חרום 50K
טווח של 30+ שנה
-קניית דירות להשקעה נוספות שישמשו הכנסה לפנסיה
- הכנסת קצבה של לפחות 15,000 נטו בחודש באופן פסיבי וללא התעסקות (דיבידנדים,עסק, מוצר, אתר, נדל"ן)
- חסכון לכל ילד
-חסכון לטיולים וחופשות (יכולת לצאת לכמה חודשים בכל פעם)
-קניית בית נופש בחול?
-בניה\ שיפוץ מקלט נשים\ בית ספר\ ספריה או כל רעיון חברתי אחר שארצה. יכול להיות שאפילו ארצה לעשות את זה מוקדם יותר אם יתאפשר לי.
משימות לתקופה הקרובה:
-לסגל יום בחודש של כתיבת הוצאות והכנסות ובניית תקציב הדוק יותר מהמצב כרגע. להיות מסוגלת לחסוך 3000-3500 בחודש.
- לרכוש ידע לגבי מדדים בשוק ההון ולבדוק האם כדי להעביר את הגמל להשקעה לתיק עצמאי בבית השקעות.
-לנתח את הכדאיות של רשימת הרעיונות של לעסקים ולבחור אחד.
שאלות להתייעצות:
-האם כדאי לי להעביר את גמל ההשקעה לתיק עצמאי בבית השקעות בהנחה שככל הנראה הכסף הזה ישמש אותי לפני הפנסיה?
-יש לי אפשרות לקחת הלוואה ללא ריבית מהאוניברסיטה של 14K. האם כדאי לי לקחת ולהשקיע את הסכום? בהנחה שיש לי גב כלכלי מההורים במידה ודברים משתבשים ובמידה ואני משקיעה לטווח הארוך.
-אילו עוד אפשרויות או דרכים יש לי כדי להגדיל את ההון שלי ולצבור נכסים להגדלת הכנסה? האם בשלב הזה בעיקר להתמקד בחסכון?
-אם למישהו יש ידע לגבי מסלולי הקריירה שכתבתי אשמח מאוד לשמוע :)