⬅ חזרה לאינדקס

האם חברות הביטוח נמנעות מעבודה ישירות מול לקוחות עם סוכן?

🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2021 19:27
אני בתהליך של קבלת הצעות מחיר לביטוח חיים והשארתי פרטים באתר האינטרנט של אחת החברות הגדולות.

הנציגה לקחה ממני פרטים וציינה שהיא רואה שכבר יש לי ביטוח אצלם דרך סוכנות ביטוח x (מדובר על ביטוח פנסיוני, עם סוכן פנסיוני שעובד עם המעסיק שלי).

השבתי לה שמדובר בסוכנות פנסיונית ואני לא מעוניין לקשור בין ביטוח שאני מבצע באופן פרטי לבין אותה סוכנות. הנציגה ניסתה פעם ועוד פעם לשכנע אותי לבקש את ההצעה דרך הסוכנות הנ"ל.

לאחר שסירבתי בצורה נחרצת, החלה לקחת ממני פרטים אישיים ורפואיים, והציעה הצעה כפולה מזו שהציעו לי בחברות ביטוח אחרות.

האם חברת הביטוח בכוונה תוקעת מחיר לא אטרקטיבי רק בגלל שיש לי סוכן על מוצר ביטוחי אחר, כדי שאעבוד דרכו?

אם כן, האם זה חוקי?
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2021 14:54
ניסית לקבל הצעה מחברת ביטוח אחרת? רק לשם ההשוואה?
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2021 15:12
כמובן, בחברות אחרות המחיר היה כחצי (עם פערים של שקלים בודדים בין החברות) לעומת מה שהציעו בחברה שבה יש מוצר פנסיוני דרך סוכן. סדר גודל של כ55-60 לעומת 120.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2021 15:16
נשמע מלוכלך.

אם יש לך מספיק כח ובעיקר יצר סקרנות, אתה יכול להגיש תלונה לממונה על הביטוח.

או לפני זה לפנות לפניות ציבור שלהם ולבקש התייחסות למקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2021 15:19
אני צריך הוכחה, שמישהו בגיל שלי, ובאותו מצב רפואי יבקש מהם הצעת מחיר לפי אותו שווי ולראות אם הוא מקבל הצעה זולה יותר או לא. אחרת הם תמיד יכולים לטעון שזה המחיר לכולם.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2021 15:31
אותך בטלפון הם יכולים לנסות לסבן.

ברגע שיצטרכו לענות לך בכתב, שלב אחד לפני שאתה מגיש תלונה למפקח, זה כבר סיפור אחר.

לפני שנים, היה לי סיפור דומה. בסוף חזרו אליי טלפונית עם הצעה מאוד אטרקטיבית, כדי להשאיר אותי מרוצה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2022 21:52
הייתי אצל סוכן של הפניקס שילמתי 2400 ומשהו ביטוח חובה + צד ג עם גרר, מראות וחרטות כאלה

התקשרתי לפניקס ישירות ולא רצו לתת לי הצעה אמרו לי לדבר עם הסוכן.

לאחר מכן דיברתי עם WESURE והם הציעו לי ב 1400 ופה נגמר הסיפור
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2022 22:31
אני לא בטוח אם זה אותו מקרה. בדוגמה שלך כבר היית עם ביטוח מסוג מסויים דרך סוכן. במצב כזה חברת הביטוח לא תאפשר לך לעשות את אותו ביטוח ישירות. במקרה שלי העבודה עם אותה חברה הוא על מוצר פנסיוני, והמוצר שביקשתי הוא כלל לא בתחום המוצרים הפנסיונים. אני אפילו לא בטוח שהסוכנות הפנסיונית מתעסקת עם ביטוחי משכנתא.
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2022 02:54
חברות הביטוח מעדיפות שתעבוד דרך סוכן ולא ישירות. הסוכן הוא ערוץ ההפצה שלהן ויש להן אינטרס לשמור את הסוכן מרוצה, במיוחד אם אתה לוקח קיים, אחרת הן גונבות לקוח מהסוכן. כמו כן כך הן מגלגלות את העלויות על הסוכן, אם תקנה ישירות מהן יש לזה עלות לחברה (תמיכת לקוחות, חשבוניות וכולי) וללקוח בודד זה לא משתלם. בחברה שאני עובד בה למשל לא משתלם להתעסק עם לקוחות בסכום של פחות מ10,000 שקלים.

זה חוקי לגמרי, ומבחינת המבטחת הגיוני מבחינה עסקית. אין טעם להתלונן לדעתי, גם אם תצליח לשנות את דעתם הטירחה הכרוכה בכך לא שווה את זה. שוק הביטוח תחרותי מספיק שתמצא הצעות מתחרות שיתאימו לצרכיך.
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2022 06:09
אתה יכול לומר לנציגת שירות
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2022 07:11
אכן בחרתי לא להתלונן - את ביטוח החיים עשיתי בחברה אחרת שנתנה הצעה הגיונית, ואת המוצר הפנסיוני אני אעביר לחברה אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2022 12:55
אם התנאים בפנסיה טובים לא הייתי ממהר להעביר. שווה לבדוק שאתה לא עושה טעות רק כי התעצבנת (בצדק) בגלל ביטוח החיים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2022 13:05
האמת שזה ביטוח מנהלים שממילא תכננתי להעביר לקרן פנסיה, התנאים שלו לא מוצלחים. פשוט לא הייתה לא מספיק מוטיבציה להתעסק עם זה עד עכשיו.