⬅ חזרה לאינדקס

חוות דעת על תיק לזוג בני 65

🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 17:43
ההורים שלי בני 65 והחליטו שהגיע הזמן לעשות משהו עם הכסף שיושב בעו"ש ולפתוח תיק השקעות בכמיליון ש"ח.

שניהם עובדים, לא מעוניינים בכלל לצאת לפנסיה ומרוויחים כ15 נטו יחד.

תישאר להם כרית ביטחון בבנק בגובה חצי מיליון ש"ח.

אחד מהם עצמאי, ובחשבון העיסקי יש סכום שקרוב למיליון ש"ח(אחרי קיזוז שיקים שיצאו) שפשוט יושב בעו"ש(עוד כרית ביטחון).

הם גרים בדירה בבעלותם ומכניסים משכירויות כ6000 ש"ח בחודש.

אם הם יפרשו היום תהיה להם הכנסה בגובה 14K-15K(שכירויות, פנסיה, קיצבת זיקנה).

בגיל הזה לצערי, דברים לאט לאט מתחילים להיות יותר שבריריים, וקשה לתכנן ליותר מדי רחוק. אבל זה נראה שהם לא יצטרכו את הכסף לפחות לא ב5-10 שנים הקרובות.

מטרת התיק היא לשמור על ערך הכסף.

סנופי-35%

אג"ח קצר/בינוני-65%

*קרנות איריות כמובן

כל הערה/הארה תתקבל בברכה

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 18:46
ישראלי? ממשלתי?

תבדוק טוב טוב מה התשואה הריאלית של הפלח הזה, אחרי דמי ניהול ועמלות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 19:03
לא ממש הבנתי למה ההורים שלך צריכים כרית ביטחון של חצי מיליון ש"ח בנוסף ל650 אלף באג"ח קצר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 20:02
מחשבות רנדומליות

- אחוז במניות- תלוי מאוד באישיות, סיבולת סיכון, השקעה במניות בעבר ותובנה של תנודתיות גבוהה ותוחלת חיובית. אפשר לנמק יותר לאור גיל צעיר יחסית (אם בריאים) ותזרים סביר גם בלי עבודה ונכס מגורים בבעלות. אפשר להעדיף פחות אם לא מורגלים/מפנימים תנודתיות מניות שיכולה למחוק שנות חיסכון בשבוע.

- אגח- קשה להתייחס בלי להבין איזה אגח. אם ממשלתי- תשואה אפסית כמו שאורי כתב, אפשר לקבל בפקדונות בנקאיים יותר ( גם עם תחנות יציאה). קונצרני- תשואה רק במעט יותר גבוהה עם סיכון לקרן.

לשם השוואה, הורי מבוגרים יותר ומושקעים מעל 90 אחוז במניות- כפי שעשו כל חייהם. הורי אשתי בגיל דומה לא השקיעו במניות מעולם והמחשבה לעשות זאת כעת נראית להם מטורפת לחלוטין.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 21:13
אג"ח ממשלתי, לא ישראלי.

אני מודע לריביוית האפסיות, מה האלטרנטיבה? מזומן? אני כן רוצה לגרד תשואה מהנכס הדפנסיבי בתיק.

ההורים שלי הם לא "אנשי בורסה", את הכסף שהיה להם הם השקיעו בדירות. הם לא רוצים לקנות דירה נוספת גם בגלל מס הרכשיה, אבל גם בגלל שהם כבר עייפים מהתעסקות עם דיירים.

"כרית הביטחון" זה כסף שנמצא בחשבון של אמא שלי והיא לא מוכנה להזיז אותו בשום מצב.

אבא שלי לא הכי חובב סיכון, אני לא יכול לקנות לו מניות במיליון שקל לא משנה כמה אנסה לשכנע אותו שאצל אמא יש חצי מילון, ושיש לו לא מעט כסף שיושב בדירות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 21:16
פק"מ.

אל תשכח שבאג"ח דולרי יש לך חשיפה מטבעית/אינפלציה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 21:32
מה שאורי אמר.

תבדוק מה עשה אג"ח כזה בשקלים בשנה האחרונה, כנראה תשנה את דעתך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 22:13
זו בעיה. תשנה את הלך המחשבה וההתמקדות באורח חיים במקום בתשואה. הנסיון "לגרד" תשואה לא יוסיף דבר לרמת החיים ולאורח החיים של הוריך, ואילו השקעת האנרגיה והזמן בנסיונות אלו רק גורמים לעיכוב בהחלטות ולאיבוד תשואה.