⬅ חזרה לאינדקס

הפקדות רטרואקטיביות לפנסיה - מי מממן את הפרשי התשואה?

🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2022 20:36
שמתי לב שמספר הפקדות לא נכנסו לקרן הפנסיה במסלול סנופי. לאחר שליחת האסמכתאות נרשם שההפקדות תירשמנה רטרואטיבית למועד העברת הכסף.

מניח שהכסף שהועבר ולא נרשם בחשבון שלי לא הושקע ברמת סיכון גבוהה וכעת לאור ההפקדות לפי תאריך העברה קיימת תשואה עודפת על התשלומים.

מאיפה מגיע המימון להפרש התשואות?
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2022 00:16
על חשבון שאר העמיתים בקופה..

ככל שהקופה גדולה יותר זה בקושי משפיע
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2022 11:17
אתה מניח שכמות הטעויות לא תלויה בגודל הקופה?
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2022 13:02
כמובן שיבחרו בפתרון הקל ביותר ליישום.

אם כך איזה מניע יש לחברות להשתפר ולמצמצם את כמות הטעויות אם הם לא נפגעות או נמדדות על זה?
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2022 10:55
לא דייקתי בניסוח, ככל שהצבירה גדולה יותר, כך הכספים החדשים (הפקדות וניודים) מהווים אחוז זניח מהסכום המנוהל ומשפיע באופן בלתי מורגש.

ככל שיהיו הרבה טעויות זה יגרום לטעות עקיבה, והשאלה שלך רלוונטית גם באופן כללי מה המוטיבציה שלהם לעקוב בצורה מדויקת, והתשובה היא - אפשר לטעות כל עוד זה לא יגרום לנטישת לקוחות.. (כמו כל דבר בשוק הישראלי)
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2022 11:17
אני בהלם (בלי ציניות). טעויות/רשלנות של הקופה לא אמורות לבוא על חשבון הגוף המנהל?
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2022 11:24
ואם כן, הגוף המנהל פשוט יעלה את דמי הניהול כדי לכסות עלויות אלו.
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2022 15:37
מעט מאוד ינטשו אם התשואה הממוצעת תהיה נמוכה יותר ב-0.1% אל מול המתחרים (כי לא יחשדו שמדובר במשהו שיטתי). אם דמי הניהול יהיו גבוהים יותר - ינטשו יותר ולא יצטרפו. הגוף המנהל יאלץ לדאוג שיהיו פחות טעויות מטומטמות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2022 15:45
ובכמה אתה חושב מסתכמות הטעויות האלו של הפקדות שלא נקלטו? זה כסף קטן עבור הקופות
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2022 18:03
אני לא אומר שזה כסף גדול. אני אומר שזה הזוי שלוקחים אותו בצורה לא שקופה מהתשואה של העמיתים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/01/2022 00:39
בהנחה שזה אכן כך.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2023 17:35
יש תיקון רטרו גם אם זה הפקדות באיחור בגלל המעסיק?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2023 18:09
שני מקרים שונים שיצא לי להחשף אליהם בשנתיים האחרונות:

טעות של קרן הפנסיה הובילה לכך שכספים לא שויכו לעמית במשך מספר חודשים --> הקופה הפכה את חשבון העמית ללא פעיל --> העמית קיבל על כך מכתב התראה, פנה למעסיק ולקרן לבירור --> הקרן החזירה את מעמד החשבון לפעיל וכמו כן שייכה את הכספים כולל התשואה לחשבון.

מקרה שני היה שמעסיק לא הפקיד לעובד במשך מספר חודשים את הסכום הנכון לקופת גמל במשך מספר חודשים --> העובד שם לב, פנה למעסיק שביצע תיקון מול קופת הגמל --> הכספים נרשמו בפועל כהפקדות רטרואקטיביות --> העובד לא פוצה על התשואה (ספציפית התשואה הייתה שלילית באותה תקופה כך שבמקרה יצא לו לטובה).
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2023 18:27
@ShaulNM

אם כי קשה להסיק מזה לגבי פנסיה + עיכוב בגלל מעסיק.

שני התרחישים שהזכרת היו שילובים אחרים:

גמל + עיכוב בגלל מעסיק, ופנסיה + עיכוב בגלל קרן הפנסיה.

(אגב, לגבי "לא פעיל", להבנתי זה קורה אחרי חודש ללא הפקדות. המקרה הבעייתי יותר הוא "לא מבוטח", אחרי 5 חודשים.)