⬅ חזרה לאינדקס

החזקת תיק בארה״ב (shwab) - תושב חוץ

🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2022 08:09
היי,

יש לי חבר שיש לו חשבון בshwab בארה״ב והוא לא תושב ישראל ולא תושב/אזרח אמריקאי. לפי מה שאני יודע, אתה צריך לשלם מיסים במדינה שאתה תושב בה בלבד. הקטע הוא שהוא אומר לי שבמדינה שהוא גר, יש לו תקרה (עד סכום לא מבוטל) שהוא יכול למשוך כל שנה בלי לשלם מיסים בכלל והוא אומר שגם ל-shwab הוא לא משלם כלום.

משהו לא הסתדר לי ואמרתי שכל הסיפור נשמע לא הגיוני. מה דעתכם? מעניין אותי - האם הבחור עלה על דרך המלך? או שהוא לא מודע וכשירצה למשוך את הכספים ארה״ב תדרוש ממנו מיסים כלשהם?

הגיוני שshwab לא לוקחים דמי ניהול בכלל? אם הוא לא גר בארה״ב, shwab יכולים להעביר את הכסף לכל חשבון בכל מדינה שהוא יבקש?

עוד שאלה - למישהו יש ניסיון עם השקעה בקרנות סל בארה״ב דרך בנק אמריקאי? אותו חבר אומר לי שהוא כרגע משקיע דרך חשבון בנק שיש לו בארה״ב וגם שם הוא לא משלם לבנק כלום. פה בכלל חשדתי. חח. הגיוני?

אשמח לשמוע את דעתכם. תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2022 09:06
הגיוני.

מס רווחי הון משלמים רק למדינת התושבות. עם זאת מס דיבידנדים מנכים לו במקור בארה"ב.

החריג היחיד זה מי שאזרח ארה"ב צריך לדווח על רווחי ההון שלו לארה"ב, בנוסף לתשלום מסים בארץ מגוריו.

לא הייתי עובר מדינה רק בשביל זה. אבל בהחלט אם המדינה שלו מאפשרת, אז זה משהו שרצוי לנצל.

אגב גם בישראל יש משהו דומה בקטנה. אם אתה לא עובד אתה יכול למכור כל שנה רווחי הון עד תקרת נקודות הזיכוי שלך (כפול 4).

לא ידרשו. בלי קשר אירוע המס הוא המכירה עצמה ולא משיכת הכספים.

הגיוני, רוב הברוקרים בארה"ב לא גובים עמלות תפעול כלשהן. מה שכן הוא משלם דמי ניהול לקרנות שהוא מחזיק (כמו כל אחד אחר).

כן, אבל זה יהיה מאוד יקר.

עדיין הגיוני. בארה"ב הם הורידו את העמלות לאפס ועבור למודל רווחים שונה כשמגיע לתיקי השקעות של לקוחות.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2022 19:07
מה לגבי מס ירושה? אם הוא משקיע בקרנות איריות, בארה״ב, מה הדין במקרה כזה? הרי מצד אחד הבנתי שאין מס ירושה על קרנות איריות. אבל מצד שני כתוב שנכסים המוחזקים בארה״ב (בשווי של מעל 60 אלף לאנשים שלא אזרים או תושבי ארה״ב) כן חייבים במס ירושה (35% אם אני זוכר נכון?)

תוכל להסביר שוב עם דוגמא אולי? לא הבנתי מה הכוונה בכפול 4.

תוכל להזכיר, משלמים את דמי הניהול לקרנות פעם בשנה?
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2022 19:27
לא נכסים שמוחזקים בארה"ב אלא נכסים אמריקאים.

אם אתה מחזיק קרן אמריקאית, גם אם זה בברוקר מחוץ לארה"ב, אתה חייב במס ירושה לפי החוק.

אם אתה מחזיק נכסים לא אמריקאים (כמו קרן אירית) אז אתה לא חייב. גם אם הנכס מוחזק בארה"ב.

כפול 4 כי המס על רווחי הון הוא רבע (25%). לפחות כל עוד אתה מתחת לגיל 60.

לא. זה יורד באופן רציף משווי הקרן. (אם תרצה, כל שניה יורד קצת).