⬅ חזור לעמוד הקודם
d
dk123
פעיל במערכת החל מ- 28/12/21
הודעות אחרונות מתוך המסד
באשכול: back to basic - הסבר על אפקט הריבית-דריבית בתעודות סל
🕒 08/12/2025 15:34
היי חבר׳ה,
אני רוצה להעיז לשאול שאלה שיכול להיות שהיא קצת טפשית אבל משהו שלא ברור לי עד הסוף בהשקעה בתעודות סל.
לדוגמא: נקח את 1159235 - נניח אני קונה 100 יחידות, איפה אפקט הריבית דריבית נכנס כאן? זה משתקף רק במחיר המניה? איפה נכנסים לתמונה הדיבידנדים שנצברים?
מה אני מפספס כאן?
תודה!...
באשכול: כמה % מההון העצמי מומלץ להקדיש לקניית דירה ראשונה?
🕒 08/12/2025 15:25
היי,
אנחנו זוג בסביבות גיל ה30 והתחלנו להתעניין ברכישת דירה ראשונה למגורים.
אני חדש בתחום הנדל״ן ואחת השאלות שמטרידה אותי היא כמה % מההון העצמי מומלץ להקדיש לטובת רכישת דירה.
אני יודע שבגלל הריבית הגבוהה המשכנתאות כבר לא זולות אבל מצד שני אני משער שלא כדאי לשים כל מה שיש רק לצורך הקטנת המשכנתא.
...
באשכול: התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח
🕒 23/12/2024 21:58
אהלן,
מתלבט איזה רכב יד2 לקנות עד 85 אלף שח.
מחפש ג'יפון קטן (נהג יחיד לרוב אבל שיתאים'גם לזוג+תינוק). מה שחשוב לפי הסדר: בטיחות, אמינות, נוחות, אבזור.
כרגע מתלבט בין הדגמים הבאים:
סיאט ארונה, יונדאי קונה,סוזוקי איגניס, סקודה קאמיק, פיג'ו 2008.
כרגע נוטה קצת לסיאט כי אני שומע הרבה דברים טובים....
באשכול: קרן סל בינ"ל דואלית שמפרישה דיבידנדים?
🕒 15/11/2024 06:27
שלום,
כרגע מושקע 100% בssac ורוצה לגוון את התיק עם עוד קרן סל פשוטה שמאגדת חברות שמחלקות דיבידנדים (סגנון Vanguard Dividend Appreciation ETF - VIG) ולא צוברת טת הרווחים ומשקיעה אותם מחדש, בדמי ניהול נמוכים אבל שתהייה דואלית, כלומר שרשומה בארץ גם.
מחשבות, דעות?
תודה....
באשכול: התלבטות אם למכור RSUs
🕒 25/04/2024 09:43
היי,
אני עוזב עבודה ונשאר לי שם RSUs שכרגע לא שווים הרבה בכלל. החברה מאז ההנפקה ירדה בכ-80% ועדיין לא התאוששה.
מתבלט מה לעשות. מצד אחד, לא דחוף לי הכסף. מצד שני, המצב של החברה כרגע לא הכי טוב. זאת עדיין חברה יציבה ורווחית.
מחשבות, דעות ותהיות יתקבלו בברכה....
באשכול: דירה להשקעה - ״מחיר למשתכן״ - איפה להתחיל?
🕒 20/01/2024 10:06
תודה על התשובה!
שאלה מתמטית - האם נכון לחשב את סיכוי הזכיה בסכימה של סיכוי הזכיה של כל הגרלה באותה עיר? הרי פר הגרלה הסיכוי הוא בערך 0.5% אבל אני לא בטוח שנכון לסכום את כל ההגרלות באותה עיר (הרי אפשר להירשם לכל ההגרלות באותה עיר).
אשמח גם לשמוע עוד דעות על העניין של אמנם מקבלים כ-20% הנחה אבל מקבל...
באשכול: דירה להשקעה - ״מחיר למשתכן״ - איפה להתחיל?
🕒 16/01/2024 18:38
אהלן חבר׳ה,
לאחרונה אני מעוניין לגוון יותר את תמהיל ההשקעות שלי (90% מדד עולמי כרגע. קצת קופה״ג ועוד קצת בקרן כספית) עם קניית דירה דרך מחיר למשתכן (בתקווה שאזכה כמובן).
קראתי קצת פוסטים וכתבות באינטרנט אבל עדיין מרגיש שחסר לי מידע.
אשמח אם תוכלו לעזור לי ולהכוין מאיפה להתחיל.
כמה שאלות שעלו לי:
...
באשכול: כספים לטווח של 5 שנים - קרן כספית או גמל להשקעה מסלול כללי?
🕒 30/10/2022 10:45
שלום,
אנחנו זוג לקראת גיל 30 ורוצים לשים בצד כסף לדירה עוד כמה שנים.
רוב הכספים שלנו מושקעים לטווח רחוק (ssac) אבל מה כדאי לעשות עם הכסף לדירה שמאמין שנצטרך אותו עוד כ5 שנים?
חשבתי על 2 אופציות: קרן כספית או גמל להשקעה (יש כבר חשבון קיים עם סכום קטן) (דמי ניהול 0.39%) במסלול כללי?
אשמח לשמוע גם ...
באשכול: החזקת תיק בארה״ב (shwab) - תושב חוץ
🕒 29/01/2022 19:07
מה לגבי מס ירושה? אם הוא משקיע בקרנות איריות, בארה״ב, מה הדין במקרה כזה? הרי מצד אחד הבנתי שאין מס ירושה על קרנות איריות. אבל מצד שני כתוב שנכסים המוחזקים בארה״ב (בשווי של מעל 60 אלף לאנשים שלא אזרים או תושבי ארה״ב) כן חייבים במס ירושה (35% אם אני זוכר נכון?)
תוכל להסביר שוב עם דוגמא אולי? לא הבנתי...
באשכול: החזקת תיק בארה״ב (shwab) - תושב חוץ
🕒 26/01/2022 08:09
היי,
יש לי חבר שיש לו חשבון בshwab בארה״ב והוא לא תושב ישראל ולא תושב/אזרח אמריקאי. לפי מה שאני יודע, אתה צריך לשלם מיסים במדינה שאתה תושב בה בלבד. הקטע הוא שהוא אומר לי שבמדינה שהוא גר, יש לו תקרה (עד סכום לא מבוטל) שהוא יכול למשוך כל שנה בלי לשלם מיסים בכלל והוא אומר שגם ל-shwab הוא לא משלם כלום....
באשכול: התלבטות לגבי תיק פסיבי ראשון
🕒 21/01/2022 13:08
כי אני רוצה להיות יותר חשוף לאירופה ושווקים מתפתחים. אני מושקע גם בקרן ההשתלמות ב100% SP500. תמהיל הקרן של ACWI הוא בעיקר ארה״ב (60%. וגם, 30% נוספים בעיקר מדינות מפותחות).
תודה...
🕒 21/01/2022 12:34
אז צמצמתי את התיק (כרגע חושב על השילוב של ACWI+MSCI EU+MSCI EM).
עדיין מתלבט האם להשקיע באג״ח בארץ חלק מהתיק. מה דעתכם?
כמו כן, חוזר לציטוט למעלה - עדיין מתלבט האם להשקיע דרך המערכת בארץ ולקנות בשקלים או לקנות דרך ib (אבל עם התיווך ועזרה בעניין המס מבית ההשקעות). האם בכל מקרה אני יכול להעביר את הכ...
🕒 31/12/2021 08:30
היי לכולם!
חדש פה בפורום ולפני הכל רוצה להודות לכולכם על העבודה החשובה שלכם כאן!
אז ככה,
אני בתהליך של לפתוח תיק השקעות עצמאי בבית השקעות ישראלי בסכום של 50K. התלבטתי אם להשקיע דרך הפלטפורמה של ib (מינ 5 דולר לפעולה - דרך בית ההשקעות שעושים עבורי את עניין המס אבל צריך להמיר דולרים וכו׳) או לא אב...