⬅ חזרה לאינדקס

יומנו של רודף אחרי הכסף

🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 00:27
בן 34, עובד בהייטקס ללא 40 סוגי גלידה אך עם 40K בחודש. נשוי לבת 30, גם בהייטקס + תינוקת, משתכרים מ70K ברוטו בחודש כשכירים.

בגיל 30 רכשנו את הדירה (גן) הראשונה שלנו (אזור חיפה), שווי 2 מליון, עם משכנתא של מליון.

למרות שאנחנו עם רכב חדש (משיקולי בטיחות לטובת הילדה), אנחנו חיים הרבה מתחת לרמת ההכנסות שלנו, חוסכים כ-60%, עובדים בעיקר מהבית, מטפלים בבית ומכינים אוכל לבד ולא מזמינים, עושים קניות בסופר על חשבון הסיבוס, קונים שוברים בהנחות של 50% למוצרי תינוקות, ביגוד וכו' מהטבות מועדון פיס של מנויי המשפחה, כמעט ולא קונים מותרות ומשתדלים לחסוך היכן שרק אפשר.

צברתי עד כה בקרנות הפנסיה שלי (מקיפה, כללית וקופ"ג) כ-600K - מחקה מדד.

קה"ש 220K - מחקה מדד, שתהיה נזילה בחודש אוגוסט איך אין כוונה למשוך בשלב זה.

50K בACWI מיטב ד"ש

220K בפק"מ יומי כקרן ביטחון שהייתי רוצה להשקיע בהשקעה בטוחה קצת יותר רווחית ואני לא יודע במה.

120K בעו"ש שאני לא כל כך יודע היכן להשקיע אותם - כנראה שאצטרך ב-3 שנים הקרובות.

בנוסף להיותי שכיר, אני גם עצמאי העוסק בשני עיסוקים:

העיסוק הראשון הנו הכנסה פאסיבית מקורס אונליין שהקלטתי שמכניס לי כ-20K בשנה, שעות עבודה בודדות בשנה - זניח.

העיסוק השני הוא מרצה המכשיר מהנדסים להייטק, ההכנסה השנתית נעה בין 50K ל-300K (תלוי בזמינות שלי, משתדל שלא להגזים כי זה בא על חשבון הזמן שלי עם המשפחה והילדה)

כמובן שאני מזדכה כהוצאה מוכרת על הוצאות הבית והרכב כי אני גם מנהל את העיסוקים מהבית וגם נוסע להרצות ומשתמש ברכב לשם כך.

עד כה, זה מה שהספקתי במסע שלי.

אני על בסיס יומי חושב כיצד ניתן למנף עוד את העסקים וההשקעות כדי להרוויח יותר כאשר המטרה שלי (לא כלכלית) היא לרכוש בית פרטי.

כשכיר, אני עברתי מספר רב של מקומות עבודה במטרה להגדיל את השכר למקסימום האפשרי לפני שמגיעים ילדים כי אז כבר אי אפשר לבלות זמן בעבודה על חשבונם.

עשיתי את המיטב מצידי כדי להגיע לרמת השכר הנוכחית ולהיות במקום שמאפשר לי גמישות ואיזון עבודה משפחה אז בצד הזה נראה לי שמיקסמתי, כי גם אם אמצא מקום שייתן לי שכר של 50K, הנטו לא יגדל הרבה במדרגת שכר זו וזה יבוא על חשבון המשפחה בצורה משמעותית ועל יתר העיסוקים הכלכליים שלי ואני לא מוכן להיכנס להרפתקאה חדשה כשכיר ולהוכיח את עצמי שוב וליצור מעמד מחדש.

מבחינת ההכנסה הפאסיבית, אני שוקל ליצור קורס אונליין נוסף, אך הדבר ייקח לי כשנתיים כך שהעלות תועלת בשלב זה לא ידועה לי עדיין - כאמור, עד שהקמתי משפחה היה לי הפנאי לעשות מה שאני רוצה עם הזמן שלי, אומנם המצב החדש לא מאפשר זאת.

מבחינת ההכנסה כמרצה - באופן זהה, יבוא על חשבון המשפחה והילדה ולכן אני לא מאשר שעות הרצאה נוספות ומאוד נזהר עם זה.

לכן, אני לא רואה עוד אפיק בו אני יכול בסטטוס הנוכחי להגדיל ולמנף את הכנסותיי במטרה להגיע לבית פרטי.

החלום שלי מאז ומתמיד הוא בית פרטי, אך המחירים הם לא הגיוניים מדובר ב-4 - 5 מליון שקל (אזור חיפה) שאני לא מצליח להבין כיצד אוכל לעמוד בזה.

אני יכול לקחת הלוואות ולהשתמש בכל הכסף הנזיל ברשותי ולרכוש דירה להשקעה, אך אני לא יודע אם זה מה שאני רוצה, כי זה יבוא על חשבון הדרך שלי לבית פרטי וירחיק אותי ממנה. אני יכול להשקיע הכל במניות או לצרף לתיק שלי במדד ACWI, אך בתנודתיות מסויימת אני עלול לאבד מה שאני לא יכול להרשות לעצמי להפסיד לכן גם במניות אני לא מרגיש בטוח להשקיע.

אולי הגישה שלי לא נכונה, אך מאוד חשוב לי ליהנות עכשיו (כלומר בעוד 2-3 שנים) ולקנות בית פרטי כמה שיותר מהר ולא בגיל 40-50 ולכן השאיפה שלי לבית פרטי היא כרגע כמטרה עליונה - ברגע שאגיע לזה, אתפנה להשקעות אחרות.

כאמור, חוסכים כ-20K-25K בחודש, כלומר כמליון ב-4 שנים ומליון וחצי ב-6 שנים, כלומר רק בעוד 5-6 שנים אהיה עם 50% מערך בית פרטי וטכנית אוכל לקחת משכנתא של 2.5 מליון כולל מכירת הדירה הנוכחית - שזה ממש לא בא בחשבון, זה בלתי נתפס ואני לא יודע אם יש אנשים שעושים את זה וחיים ממשכנתא של 2.5 מליון שקל.

הכל על הנייר כמובן, ילדים נוספים יגדילו את ההוצאות, מחירי הנדל"ן לא מחכים לאף אחד וכמובן שלא לעולם חוסן.

כרגע אנחנו ממשיכים לחסוך אך הגענו לצומת ואנחנו לא כל כך יודעים לאן לפנות, הרכישה של בית פרטי נראית דמיונית ואנחנו לא רוצים לוותר עליה.

מצד שני, יש לא מעט כסף שנשחק אינפלציונית שגם איתו אנחנו לא כל כך יודעים מה לעשות.

מרגיש שאני רודף אחרי הכסף אך בלי מטרה מושגת בטווח של 3-4 שנים. (בטווח של עשור, הכל ורוד יותר, אך העובדה שהחלום שלי רחוק כל כך גורמת לתסכול מסוים וחוסר וודאות לגבי התנהלות כלכלית פרט ללהמשיך להגדיל את העו"ש)
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 00:40
למה? מה עומד מאחורי הדחף הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 00:47
יש לי רעיון בשבילך...בהמשך להודעה הקודמת.

אם באמת חשוב לך בית פרטי עכשיו. אז אתה יכול לשכור אחד כזה. מה תשיג בזה? קודם כל תממש את החלום עכשיו. דבר שני, אתה תחווה את זה וזה ייתן לך מושג מה זה אומר. אולי אחרי זה כבר תחשוב אחרת. אולי בית פרטי זה לא כזה וואו....

דבר שלישי, תוכל להשקיע את כל הכספים שלך בהשקעות מניבות לטווח ארוך(מניות) ככה שבעוד עשור או יותר הם יצברו רווחים ואז אם באמת עדיין תרצה בית פרטי בבעלות תוכל לרכוש אחד כזה .
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 00:47
שאלה מצוינת.

כנראה כי גדלתי חסר אמצעים, מעולם לא הייתה לי פרטיות ואני חייב את השקט שלי.

אני אמנם גר בדירת גן שזה סוג של פשרה לבית פרטי, אך שכנים ליד ממול ומעל זה לא דבר נחמד וחיים בבניין משותף הם סיוט בעייני.

זה חלום שאני לא רואה את עצמי מוותר עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 00:49
חשבתי על זה, אך האופרציה הכרוכה בזה והעובדה שאני לא יכול לעשות מה שארצה בבית שכור מאבדת מהטעם בעייני.

אני מעדיף לעשות רילוקיישן לשנה שנתיים ולעבוד ממדינה אחרת, גם ככה הכל אצלנו אונליין.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 01:00
כתבת כאן דבר והיפוכו. מצד אחד קשה לך לעשות מעבר דירה בארץ ומצד שני אתה מוכן לעשות רילוקשן שהוא הרבה יותר מורכב.

נראה שיש לך גישה של הכל או כלום.

אני חושב שזה עוצר אותך מלהתקדם בהגשמת החלום הבית הפרטי וההתקדמות הכלכלית שלכם.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 01:11
אני פשוט חושב שלגור בבית שאתה לא יכול לעצב ולשנות כרצונך לא שווה ערך לבית שאתה יכול לעשות בו הכל.

גם את הדירה שרכשנו שיפצנו ועיצבנו לטעמנו שהיא חדשה מקבלן. יכולנו להשאיר אותה כפי שהיא הייתה, אך לא היינו נהנים ממנה כמו שאנחנו נהנים ממנה היום.

לגבי רילוקיישן, אני חושב שאם אני כבר עושה אופרציה וקם ועוזב לדירה אחרת או מדינה אחרת זה היינו הך.

אם החלום שלי היה בית פרטי בכל מחיר, הייתי קונה בית בשלומי באותו מחיר של הדירה שלי ונהנה מ3888 ש''ח החזר מס כל חודש לכל אחד מאיתנו הטבת מס מהמדינה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 01:23
ברור שזה לא אותו דבר.

אבל עדיין יש לזה ערך משמעותי.

אתה מקבל את הפרטיות שאתה רוצה.

תוכל להפנות את הכסף שלך להשקעות מניבות.

יש עוד חיסרון, מחיר הטעות למהלך של לקנות בית פרטי, עכשיו או בעוד מספר שנים קטן. על כל המשתמע מכך מבחינה כלכלית הוא גדול. אם אתה שוכר תמיד אתה יכול לשנות את החלטתך בקלות ובמחיר כלכלי נמוך.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 01:30
אתה מנסה לרבע את המעגל.

אתה רוצה בית פרטי, בבעלות, עכשיו, במיקום טוב.

ואין לך מספיק כסף.

צריך להתפשר על אחד מהפרמטרים כדי להתקדם.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 01:45
בנוסף לא הכללת ריבית דריבית בחישוב שלך להגעה ליעד(בהנחה וההון מושקע). אם נניח ריבית של 5 אחוז בשנה והפקדה של 25 בחודש, תוך 6 שנים תהיה בערך ב2.2 ולא ב 1.5.

אם בית פרטי זה משוש חייך לך על זה, אבל תזכור שאתה לא יכול לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 01:48
מי אמר שצפויות לנו 6 שנים של עליות עכשיו.זה זמן קצר מידי להשקעה במניות. באותה מידה הוא יכול להיות בהפסד של 50%.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 06:49
התוחלת של תיק 50-50 ל5 שנים תמיד הייתה חיובית (ריאלית).

לא חושב גם שהייתה תקופה של 5 שנים שהסתיימה במינוס 50%
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 07:28
אני מבין את זה, אני רק לא יודע על מה להתפשר.

יש לי כ-350K בעוש ובפקמ יומי שאני חושב שאצטרך לטובת רכישת בית פרטי ואני חושש להשקיע אותם במניות כי כאמור 5-6 שנים היא לא תקופה מספקת במקרה של ירידות וזו בערך התקופה שאוכל לרכוש בית פרטי כשאני ממשיך לחסוך.

איך אני יכול להתקדם בתקופה של 6 שנים מלבד לחסוך? במה אני יכול להשקיע?

הסיבה שעשיתי מאמץ להשיג את ההכנסה הפאסיבית שיש לי היום והסיבה שאני חושב על להקליט עוד קורס נוסף היא כי זה 0 סיכונים, פרט לזמן שלי שבאופן חד פעמי מושקע, אין סכנה לפשיטת רגל, אין עלויות נוספות, אין תחזוקה (שעות בודדות בשנה זה זניח) וזה נטו רווח (פחות מס).

בנוגע לכסף הפנוי והמצטבר, אני לא יודע איך לגרום לו לעבוד גם באותו אופן ומרגיש "תקוע" ולא יכול להתקדם.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 07:50
לדעתי אתם מוציאים ממש הרבה,

כמה ההוצאה החודשית שלכם?

הכנסה נטו 45,000₪?

ואתם מוציאים חצי עם תינוק אחד?
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 08:34
רק לוודא, זה 40 ב-TC ?

אם לא כללת בוניסים והטבות אז יכול להיות שאתה כבר ב-45-50 אלף ב-TC....

כמה זמן אתה במקום עבודה הנוכחי?

עצה לחיים: תמיד להיות מוכן להיכנס להרפתקאה חדשה. דברים יכולים להשתנות בכל רגע, גם ביוזמת המעסיק.

יש לי תחושה שמשהו רע יקרה בהייטקס בקרוב בגלל התרסקות ה-nasdaq.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 08:38
הלוואי שכל התיק שלי יהיה מורכב ממדדים שהתרסקו ככה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 08:48
חכה, המהלך עוד לא הסתיים.

השאלה היא מה יהיה השווי שלו כשהריבית על הדולר היא 4 אחוז ביחד עם אינפלציה 10 + אחוז במשך תקופה ארוכה.

אנחנו נחזור לעולם שבו חברות שלא מרוויחות כסף בכלל לא יכולות להיסחר במכפילים של היום.

כשמצחצח הנעליים מדבר על מניות זה הזמן למכור את השוק בכללי.

כמצחצח הנעליים מדבר על spac-ים וארץ נהדרת מדברת על טעמי גלידות זה הזמן להבין שתהיה מפולת ב-nasdaq, גם אם לא מתייחסים לשיקולי ריבית/אינפלציה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 08:51
בתור אחד שבנה...

אני יכול להעיד שגם סיוט הוא חלום.

שכנים, עירייה...

תמצא בית פרטי בשכירות. ותסמן V על החלום הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 08:55
+1

@Rokubato פשוט תתחיל לחפש בית פרטי בשכירות. אם תצא מתוך הנחה שלא תמצא משהו לטעמך אז בטוח לא תמצא…

תחפש באזור מעולה שמממש את כל החלומות שלך. אפשר לחפש בית משופץ שמתאים לטעמכם או לחפש בית שאפשר לשפץ בתמורה להפחתה בשכר הדירה. במהלך הזה תקבל כמה דברים:

1. בית פרטי - עכשיו.

2. בחינה לעומק של התזה הכל כך יקרה שלך ש-

כרגע החלום הזה עוצר אותך מליהנות ממה שכן יש לך ושאתה יכול להשיג בקלות (ויש לך המון!), זה עוצר אותך מלהשקיע את הכסף ולתת לו לגדול, וזה עוצר אותך מהאפשרות לממש את ״החלום״ שלך להיות בעלים של בית פרטי בעתיד הקצת יותר רחוק בלי למשכן את עצמך לדעת (בהנחה שזה עדיין יהיה החלום שלך גם אחרי שתגור בבית פרטי כמה שנים).

אתה רציני???

לעבור למדינה אחרת ולהתחיל לעבוד בשפה שהיא לא שפת האם שלך, לעזוב משפחה, לעזוב חברים, לגרום לבת הזוג לעזוב גם את העבודה ואולי לאבד חצי מההכנסה עד שהיא תמצא עבודה… זה כמו לעבור דירה באותה עיר, בלי להחליף עבודות/מסגרת חינוך, משפחה, חברים, קהילה?

ממש ממש לא.

רילוקיישן יכול להיות חוויה מדהימה אבל זה ממש לא שווה ערך (מבחינת האופרציה) למעבר דירה.

לי זה נראה כמו דיסוננס קוגניטיבי…

תנסה להתקבל לחברת ״פאאנג״. ה- TC יגדל הרבה יותר (עם פוטנציאל לגדילת הנטו בצורה מאוד משמעותית).
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 09:21
למה לא לסגור את המשכנתא ?
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 09:49
חשבת לצמצם את המשרה ל4 ימים בשבוע, ולנצל את הזמן לעבודה כמרצה או להכנת קורס נוסף?

איזה מסלולים נשארו לכם במשכנתא? אם נשארו מסלולים צמודי מדד לדעתי עדיף לסגור אותם עם המזומן הנזיל.

בכללי יכול להיות שעדיף לסגור משכנתא במקום להשקיע, זאת תשואה ודאית של כמה אחוזים, ואם לא השקעת בשוק ההון עד כה יכול להיות שעדיף שלא תכניס לשם סכום משמעותי במכה אחת, אלא בהפקדות חודשיות קבועות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 09:54
נטו 35 הכנסות, חוסכים 20-25.

לא חישבתי את ההכנסות מהעסקים כי הן לא עקביות וגם מהן יורד המון מס.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 09:59
בית פרטי לא אומר פרטיות.

אלא אם זה במקום שבאמת יש מרווח בין הבתים.

שכנים ששמים עומר אדם, קריוקי ומנגל כל יומיים קורה ויקרה גם בבית פרטי.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 10:01
שנינו עובדים רק מהבית, חברות גלובליות, זה לא משנה אם אנחנו עובדים מחוף בתאילנד או מחדר בדירה כלשהי בארץ.

הכל אצלנו אונליין וגם העסקים.

אני לא רואה הבדל או צורך ללמוד שפה חדשה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 10:04
זו גם שאלה מצוינת, מצד שני אני לא רוצה לאבד את ההון שלי לטובת סגירת הלוואה כאשר אוכל להשתמש בו לרכישה של נכס להשקעה שלדעתי יעשה תשואה גבוהה יותר מזה ויישמר לשנים הלאה בשוק שרק הולך ומתייקר.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 10:05
נכון שבית פרטי בשכירות זה לא אותו דבר כמו בית פרטי בבעלות.

אבל, זה מספיק דומה כדי לקבל את התחושה הכללית. במיוחד אם אתה שוכר אחד שמשופץ ברמה גבוהה ולא מבאס.

יכול להיות שתגור שנה בבית פרטי בשכירות ובסופה תחשוב: "וואו! זה באמת כל מה שחלמתי! הדבר היחיד שחסר זה שאוכל לעצב אותו כרצוני!" ואז תמשיך לרדוף אחרי החלום.

אבל יכול להיות שאחרי שנה תחשוב: "וואלה, זה סתם, לא יודע מה חשבתי, ממש סתם, גם אם אני משנה פה את העיצוב של זה ושל זה ושל זה, זה עדיין יהיה סתם. תכלס עדיף קומה גבוהה עם נוף פתוח לים. ואת הפער במחיר אני מעדיף להוציא על טיולים בחו"ל".

עד שלא תנסה לא תדע. ועדיף לגלות מוקדם מאשר מאוחר.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 10:22
יש לי חדשות רעות בשבילך. הסיכוי שלך להגיע לבית פרטי בישראל קלוש. אלא עם כן אתה מוכן להתפשר על מיקום או על משכנתא ומינוף גדולים.

ואם אתה מתפשר על מיקום אתה גם מתפשר על דברים כמו רפואה ואפשרויות חינוך.

זה מה יש.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 11:16
אתה צודק, מצד שני אתה גם כותב שאתה לא יודע במה להשקיע.

בעיני, בהינתן אי וודאות לגבי ההשקעה, האפיק האופטימלי יהיה לסגור חובות, זה משפר את המאזן הכללי שלך: מגדיל נכסים ומקטין התחייבות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 11:29
אם המצב הוא סגירת הלוואה או נכס להשקעה אני מעדיף נכס להשקעה
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 11:32
ניסית לבדוק את התזה הזאת בפועל? היא באמת מציאותית?

אם אתה מתכוון למשהו קבוע (נניח שנה או יותר רצוף) אז ממה שאני יודעת יש כמה בעיות עם החלום הזה ושווה לבדוק עד כמה הוא ריאלי למשפחה עם תינוק:

1. אין הרבה חברות שמוכנות לעבודה קבועה מחו״ל (עבודה מהבית זה לא כמו עבודה מחו״ל מבחינת החברה). וזה לא קשור אם זו חברה גלובלית או לא. אתה צריך שגם החברה שלך וגם החברה של אשתך יסכימו לזה. אם הן לא מסכימות אז שוב - הרעיון הזה אומר שצריך גם להחליף מקום עבודה.

2. אתה צריך למצוא מדינה שזה יהיה חוקי לעבוד שם בתור תייר או לחילופין לעבור על חוקי אותה מדינה.

3. אתה צריך למצוא מדינה שתוכל לשהות שם זמן ארוך בלי לצאת מהמדינה בשביל לחדש ויזה, ואם אתה מתכנן לצאת ולחזור או לעבור ממקום למקום (כמו נווד אלקטרוני) אז זה שוב בהגדרה יוצר ״אופרציה״ גדולה הרבה יותר ממעבר דירה אחד.

4. זה לא פותר את הצורך להתנתק מהמשפחה, החברים…

בהנחה שהדיון הזה בא להשוות את רמת ״האופרציה״ של הרעיון הזה למעבר לדירה אחרת שבה מן הסתם תגור כמה שנים טובות, אז מדובר על כמה שנים שבהן תהיו כמשפחה (עם תינוק ואולי תרצו עוד ילדים) ב- חוף בתאילנד״?

שוב, אני לא נגד רעיונות כאלו, אפילו למשפחה. נראה לי חוויה מטורפת אם אכן תחליטו שזה מה שאתם רוצים ותחליטו להוציא את זה לפועל. אבל מה הקשר לרמת האופרציה למעבר דירה?… באמת שאני לא רואה איך זה אפילו מתקרב…
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 11:39
לך על החלום בכל הכח ודברים יסתדרו.

בוא ננתח איפה אתם עומדים בהנחה שזהאכן החלום. יש לכם בערך 600k בהון זמין + חסכון של 250-300k בשנה. בנוסף דירה פחות משכנתא - עוד כ1m נטו.

זאת אומרת שתוך שנה מהיום תוכלו להיות עם קרוב ל2m הון זמין לבית חדש.

אתם מרוויחים משכורות גבוהות כשכירים, בנקים יתמכו בכם בשמחה .

לא הסתכלתי על קרן בטחון אבל מצד שני לא התייחסתי להכנסה כעצמאי.

מה האופציות שלכם?

1. לחפש מציאות סביב ה4m (העסקה בכל מקרה תתפרס על פני כמה חודשים).

2.להרחיב את המעגל לישובים קרובים נוספים.

3.לקנות מגרש בהון הזמין של כ1m + מימונו ב50%. כך לקבע את מחיר הקרקע ולבנות בעוד כמה שנים בלי לחץ.

4.לשכור את הבית שאתם חולמים עליו , אני עשיתי את זה ומצאתי בית פרטי במושב כשאני הדייר הראשון (חתמתי לקראת סוף הבניה). זה יוריד מכם את הלחץ ויכוון אתכם לכיוון הנכון .

המלצות נוספות

1.לתת פוש בשנה שנתיים הקרובות כמרצה , לטובת החלום.

2.תתייעצו עם רואה חשבון לגבי חברה שתרכז את המשכורות ,ההרצאות וההכנסה הפסיבית.

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 11:43
שני הסנט שלי בנושא בית פרטי

ראשית גילוי נאות חי בבית פרטי משהו כמו 25-30 שנה אחרונות

מבקש לחדד את ההבדל בין בית צמוד קרקע

לבית פרטי.

בית פרטי אתה יכול להסתובב ערום בבית ולא מפריעים לך= יש לך פרטיות

זה אומר מגרשים גדולים יחסית ומרחקים בין בתים גדולים יחסית.

ממליץ בחום על האפשרות לשכור בית לכמה שנים כדי להבין אם זה בשבילך.

אני לדוגמא לא מתחבר לצד של תחזוקת גינה ולכן מחזיק גנן.

קח בחשבון גם שההוצאות יותר גדולות בבית פרטי

יש יותר שירותים ומקלחות

יותר הוצאות על מים וארנונה

יותר אירוח יותר הוצאות על בשר על האש וכדומה.

תחפש לך בית בשכונה שאתה רוצה

תגור שם ואולי תמצא משהו מתאים בהזדמנות

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 11:45
התא המשפחתי שלו מרוויח כ-100 אלף שקל בחודש ברוטו. הסיכוי שלהם להגיע לבית בשווי 4-5 מיליוני שקלים בעוד 10-15 שנים שואף ל-1.

אתה מניח שההכנסה כשכיר "נכנסת קודם" ולכן המס על ההכנסה כעצמאי גדול יותר. אין בזה שום היגיון. החשבון שאתה אמור לעשות הוא להסתכל על מרכיבי ההכנסה שלך ולהחליט אילו מהם מצדיק את המאמץ השולי הכרוך בו. יש להכנסה כשכיר יתרונות משמעותיים מבחינת יציבות, אבל גם אם אתה סבור שהגעת לתקרת הזכוכית, אין היגיון בלסרב להעלות שכר עתידיות כיוון שההכנסה נטו תעלה בכמות פחותה. אתה בן 35, נותרו לך עשרות שנים בשוק העבודה, הפרספקטיבה שלך על המס כיום תמנע ממך להעלות את שכרך בעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 11:56
בעוד 15 שנה ? מה יעזור לו בית עוד 15 שנה ? אם אני מבין אותו. זה בדיוק הבעיה שלו. 15 שנה ? הכל יכול לקרות עוד 15 שנה. הכנסה תישאר זהה ? הבריאות חס וחלילה ? שיקולי ילדים ? וזה בהנחה שהוא ירצה להשקיע כמעט את כל כספו בבית. מבחינתי זה סיכוי 0 לא 1. הכל בהנחה כמובן שהוא לא מוכן למנף על ידי משכנתא או אחר.

וכמובן לא נשכח שלקנות בית ב 5 מיליון זה הוצאה של בין 6 ל 7 בגלל המיסים, שיפוץ , ריהוט ועוד נספחים
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 12:01
יותר מזה.

אובדן ההכנסה כעצמאי לא יאפשר ניכוי הוצאות שלשכיר אסור לנכות. כך שבעצם התרומה של ההכנסה כעצמאי לנטו גדולה מהתרומה של ההכנסה כשכיר.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 13:04
סך ההון שלהם כרגע ללא פנסיה הוא 1.6M.

הם חוסכים 250k בשנה (ועוד 30-50k בקה"ש ועוד 30-50k ברכיב הקרן במשכנתא אז סהכ נניח 300k וזו כנראה הערכת חסר).

תוך 6 שנים מהיום יהיו להם, בהנחת אפס ריבית (הנחה לא ריאלית כי אפשר פשוט לסגור את המשכנתא ולהרוויח ריבית), עוד 1.8M וסהכ 3.4M.

עם משכנתא לא מטורפת הם יוכלו בהחלט לקנות בשלב הזה בית ב 4-4.5M.

אני ממש לא חושב שזה חלומות באספמיה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 13:08
אכול ושתה כי מחר נמות?

פיספסתי את הנקודה שהוא רוצה בית פרטי בזמן הקרוב. בכל מקרה, עם רמת השתכרות של משק הבית של פותח הדיון, אני לא רואה בעיה להחזיר משכנתא של 2.5 מיליון אם זה מה שהוא רוצה, והעצות להפחתת סיכונים בדמות השכרת בית בסגנון כדי להבין אם זה שווה לו את המחוייבות הכלכלית הגיוניות לחלוטין.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 13:17
15 שנה... יש להתייחס לאינפלציה ומחיר דירות לא עולה בצמוד למדד המחירים לצרכן.

אבל, כן...

הוא רוצה לפני גיל 40, אז תוך 5 שנים.

וכן, להשכיר את הדירה הנוכחית ולשכור בית פרטי... זה צריך להיות הכיוון כרגע.

נ.ב.

מה שפות"ש חושב פרטי - כנראה בית במושב. כי אני לא יודע איפה מוצאים שטח של דונם בחיפה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 13:19
זו היתה התלונה של השכנים שלי... שאני אוכל להסתכל להם לתוך הסלון ולא יוכלו ללכת בתחתונים.

אני לא יודע כמה אנשים באמת מסתובבים בתחתונים בבית...

אבל אם תלך מספיק בתחתונים, כנראה שהשכנים שלך כבר ידאגו לחסום את שדה הראיה של עצמם.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 14:02
א) אם תתרחק קצת מחיפה תוכל למצוא בתים פרטיים בכ-3 מיליון ש"ח, למשל בקרית טבעון, נופית וכו'.

ב) תוכל לפרט איפה אתה עובד כמרצה? זה נשמע כמו אפיק הכנסה מעולה שיכול לעניין הרבה אנשים שעובדים היום בהייטק ומחפשים איך להגדיל את ההכנסות שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 14:03
מסכים. אבל בית שעולה 4.5 עולה באמת יותר בסביבות 5 וחצי. ואז הם צריכים להשקיע את כל, אבל כל הכסף בבית. עדיין אני בדעה שבלי מינוף זה כמעט בלתי אפשרי.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 14:06
לא בדיוק אכול ושתה כי מחר נמות. תחיה כמו שאתה רוצה. תחסוך כמה שאתה צריך למטרות שאתה רוצה. השאלה היתה על אפשרות קניה של בית בהנתן מצב כלכלי נתון.

לכל השאר אני מסכים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 14:45
ואז הם יתלוננו כאן שחסכו כל החיים כדי לקנות בית מול חוליגנים.

מזכיר את האנשים שגרים בסביון וקיבלו את ערן זהבי הכדורגלן כשכן וקיללו כל רגע שהוא שם.

כסף לא מבטיח שכנים נורמלים. לפעמים ליהפך.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 15:20
מי אמר שהסלון שלי אמור להיות הנוף שלהם?

אם כבר אקסבסיוניטים/ נודיסטים...

לא חוליגנים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 15:47
@Rokubato , אני לא מבין מה זה משנה אם בשכירות או לא. מאז שנכנסתי לבית שלי (לא בשכירות), לא עשיתי אף שיפוץ משמעותי. מה שלי היה חשוב בבית פרטי זה גינה לילדים להשתולל כשהיו קטנים, ואם רוצה שולחן פינג פונג או טרמפולינה או בריכה אינטקס או כדור עף או 20 שטוית שהתחלפו במשך השנים, אז אין בעיה. וכמובן אפשרות להזמין חברים ומנגל וכל מה שכיף. לשבור קירות זה לא התחביב שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 15:56
בתור משפץ דירות שכורות סדרתי, קודם כל תחליט מה זה בדיוק ״כרצונך״.

הערך בבית פרטי, הוא כמו שאמרת - הפרטיות, ולא בהכרח הידיעה שתוכל לשבור קיר שלא בטוח תרצה לשבור.

תסתכל על בתים, תראה אם אתה יכול לחיות עם המבנה הפיזי, מאוד סביר שכן - ואז תבין מה בדיוק חסר לך.

בדירות קודמות יצא לי להוסיף נקודות חשמל ע״י חציבה בקיר, התקנות של פרקט, החלפת גופי תאורה, התקנת מזגן - ואת כל זה עשיתי בברכת בעל הבית, על חשבוני (או בהשתתפות כלשהי של בעל הבית), ובמו ידי - כי פשוט ידעתי ששווה לי להשקיע בדברים קטנים שיקפיצו את איכות החיים שלי, אפילו אם בעוד שנתיים זה ״ישאר״ אצל בעל הבית.

אבל אני מקרה קצת קיצוני. הרוב המכריע של שינויים בבית הם ברמות הסטיילינג, ריהוט, וילונות, שטיחים, ואת זה בד״כ אתה יכול לעשות כרצונך כמה שבא לך.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 16:26
צריך להיות באזור הנטו 39... תבדוק שאתם לא משלמים יותר מדיי מיסים או שאין הורדות מוזרות מהתלוש.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 23:02
ומה במידה והקורונה תתפוגג והמעסיק המקומי יצפה לראות את העובדים במשרדים בימים א-ה?
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2022 07:46
ההייטק מבין שגם אחרי הקורונה, העבודה מהבית כאן להישאר. אנשים הרבה יותר פרודוקטיבים והגישה של המעסיקים היא תעבוד מאיפה שנוח לך.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2022 09:06
אף אחד לא יודע מה יהיה. הרבה חברות מדברות על מודל היברידי כלשהו.

הסימן למעבר קבוע לעבודה מהבית יהיה כששווקי המשרדים בתל אביב ובפאלו אלטו יקרסו וזה לא קורה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2022 10:50
השכן שלי יושב בבית עם כובע גרב על הראש, כי קר לו.

עכשיו לפני שמישהו יחשוב שהוא חלילה סולידי, יושב בלי מזגן ושומר על חום הבית...

הוא יושב עם דלת פתוחה כדי שאשמע את כלבי הזאב שלו שנובחים.

כמו שאמרתי... גם סיוט הוא חלום.

הוא פשוט לא מודע לסעיף שמיעה שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2022 10:54
לא בדיוק. בהייטק מבינים שעבודה מהבית מורידה פרודקטיביות אבל מוכנים לסבול את זה כי כרגע זה שוק של עובדים. ברגע שזה ישתנה כשיהיה שוק של מעסיקים, נדבר אז.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2022 10:55
הטענה הזאת כבר הופרכה, כל החברות שואפות לחזור למשרדים בהקדם האפשרי. מודל היברידי כנראה יישאר בשנים הקרובות, עבודה רק מהבית - לא.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2022 11:00
רוב המעסיקים דווקא היו שמחים להחזיר את העובדים לעבוד מהמשרד, לפחות בחלק מהימים.

ואם הקורונה תהיה מאחורינו, חלקם הגדול ירצה להחזיר את העובדים לעבודה מלאה מהמשרד.

פשוט כל עוד חלק גדול מהחברות מאפשרות עבודה מהבית, לחברות האחרות מאוד קשה לאלץ עבודה מהמשרד כי זה יגרום לנטישת עובדים.

ברגע שהחברות הגדולות יתחילו ללכת על הכיוון של עבודה מהמשרד בלבד, גם רוב הקטנות ימהרו לאמץ זאת.

חלק מהאנשים יותר פרודוקטיביים וחלק הרבה פחות פרודוקטיבים. ובמיוחד, יש בזה פגיעה בהנעה של פרוייקטים חדשים, בקליטת עובדים, תהליכי חפיפה ועוד. הרבה דברים שבעבר היו נפתרים בשיחה של דקה פנים אל פנים נגררים על פני זמן ארוך או מקבלים פתרון פחות יעיל.

עריכה: דבר נוסף שמאוד נפגע בעבודה מהבית היא תחושת השייכות והמחוייבות לצוות / קבוצה / פרויקט / חברה, שגם בא לידי ביטוי בהגברת הנטישה של עובדים לעומת העבר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2022 11:35
ועם זאת יש לעבודה מהבית הרבה יתרונות שלא מניתם.

אני חושב שהעבודה ההיברידית תשאר, מעסיקים שירצו למשוך עובדים יתנו את האופציה הזאת. גם בשוק של מעסיקים יש תחרות על טאלנטים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2022 12:08
תמיד יש פעם ראשונה, השוק לא מחוייב למה שעשה בעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2022 12:16
ועוד משהו , תיק 50-50 לא ייתן היום תשואה של 5%, כפי שצויין בהודעה המקורית.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2022 12:20
בהחלט יש למעסיק יתרונות לעבודה מהבית - צריך לשכור פחות שטחי משרדים, פחות הוצאות על אוכל ושתייה ושאר פינוקים שמסופקים לעובדים, פחות החזרי הוצאות על חנייה, אפשרות להעסיק עובדים ממדינות זולות יותר מאשר העובדים היקרים בישראל ועוד.

אבל זה בא עם מחיר - עובדים שחצי מהזמן עסוקים בהסחות דעת, תקשורת פחות טובה, תחושת שייכות ומחוייבות פחותה של העובדים, קושי למנהלים לפקח על התקדמות המשימות, שיחות זום מייגעות שבהם רוב המשתתפים הרבה פחות מפוקסים ועוד.

בהחלט יתכן שהמודל ההיברידי יישאר, אבל גם בו יש טווח גדול של יחס בין עבודה מהבית לעבודה במשרד - החל מיום בשבוע במשרד ועד ארבעה ימים בשבוע במשרד. ככל שזה תלוי במעסיקים, רובם יעדיפו כמה שיותר ימי משרד.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2022 12:31
בתור מי שחי בחו"ל הבנת השפה המקומית כולל ניואנסים חיונית כדי להסתדר שם. חיים ללא הבנת השפה הם כמו נכות במקומות שאינם נגישים לנכים, אפשרי אבל מאוד לא נוח
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2022 12:36
שלא לדבר על הקושי והמחיר לשמור על הבועה שנוצרת כשלא מבינים את השפה במקומית, כשיש ילדים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2022 12:41
אכן קורה שזרים שלא לומדים את השפה המקומית מתקבצים בקהילות משלהם ויוצרים תרבות משנה בתוך המדינה המארחת. אני חושב שלא מתאים לחיות כך שנים בחו"ל אך לרבים אין רצון\כח ללמוד את השפה והתרבות המקומיים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2022 13:31
כפי שצוין באיזו הודעה מקורית?

ברור שלא, אבל זה נכון גם לתיק 100% מנייתי ל30 שנה.

איך אתה מקבל החלטות בתנאים של חוסר ודאות? או שתמיד תניח את הגרוע מכל (ואז אפילו פקמ לא יעזור)
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2022 14:43
אכן יש קהילות כאלו, גם של ישראלים.

זה יכול איכשהו לעבוד כשיש סביבך דוברי עברית ועיר גדולה בה ניתן לקנות הכל. הבעיה מתחילה כשיש ילדים ופתאום ההורים מגלים שיש פער תרבות גדול בינם לבין ילדיהם ובמקרה הפחות טוב מקבלים ילדים שמתביישים בתרבות שבביתם.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2022 14:53
תחשוב בינתיים על פתרון אמצע. אולי יש מקומות מחוץ לחיפה שיהיו יותר זולים. או שבתור העיר יש בניינים ישנים עם שתיים שלוש דירות, עם כניסות פרטיות, חצר משותפת שאפשר לנכס. ואם אתה מוצא אחת כזו לשיפוץ אתה יכול ליצור לעצמך מקום נהדר עם נוף וגינה קטנה גם ב 2.5 מליון. או שלוש. גם דירות גג - רחוקות מהרחוב ומנותקות מהשכנים.

ותזכור שגם בבית פרטי יש שכנים. אני מכיר אנשים בדניה שהשכנים מררו את חייהם. מספיק שיש כלב, או מתבגרים שעושים מסיבות. בכפר של חבר שלי, ליד הוילה שלו, יש וילה שמושכרת כל הזמן לנופשים. מורט עצבים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2022 18:07
בהודעה המקורית שאני הגבתי אליה, ואתה הגבת לתגובה שלי.

ההתלהמות שלך מיותרת.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 11:16
אני מניח שיש הסתברות למשבר שעוד לא קרה בעבר % ירידה גדולים יותר, או משבר יותר ארוך.

, למרות שהנחת הבסיס שלי שהשוק יעלה בטווח הארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 11:38
לא חייבים ללכת לקיצוניות. אפשר לגדר את הסיכון.

אני למשל שם 50% על מניות עבור המקרה ש"מה שהיה הוא שיהיה"

ו - 50% על אג"ח למקרה ש"יהיה משבר שלא נראה כבר 100 שנה"

אפשר לשחק עם האחוזים (וגם אני לא פדנטי בעניין), מה שחשוב זה הפיזור.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 11:52
אני דווקא חושב ש"משברים" יהיו יותר קצרים(התקופה שהשוק יורד ולא מתאושש).

מה שהפד עשה(התערבות מסיבית) ב2008 ובעקבות ההצלחה גם במשבר הקורונה הצליח לו ולדעתי המדיניות הזאת תימשך בעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 12:02
ההצלחה של 2008 היא לסמם את את המערכת בכמויות הולכות וגדלות של כסף.

המערכת כבר הפכה לג'אנקי של הדפסת כסף וככל שזה יימשך, כך הגמילה תהיה קשה יותר.

אם לא תהיה גמילה, האינפלציה תזנק (זה כבר מתחיל לקרות) למספרים שלא הכרנו כבר הרבה שנים.

בסופו של דבר לא יהיה אפשר להמשיך בפטנט הזה של הזרמת כסף אינסופית.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 13:04
ולמה אתה עושה את זה? האם זה כי אתה מכיר את ההתפלגות ההיסטורית ומניח שתקבל משהו זהה אולי עם תוספת של 10% לשוליים?

אני התייחסתי לטענה שעלול לקרות מקרה שלא ראינו כדוגמתו
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 13:40
אי אפשר תמיד להתכונן למקרה הגרוע ביותר (פלישת זומבים מהחלל).

אבל כנראה אפשר להניח שיקרה משהו שיזעזע את השווקים, נניח ארה"ב מודיעה על שמיטת חובות. או 2008 אבל בלי התאוששות מהירה.

עכשיו זה רק עניין של כמה הסתברות נותנים לברבורים השחורים וכמה נזק מוכנים לספוג.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 13:46
זו הייתה הטענה שלי. שיותר סביר שנראה דברים שנראו בעבר, מאשר שנקבל ירידה של 50% ב5 שנים (על תיק של 50-50).
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 19:39
לא, זה כנראה לא נכון. המודלים שאני מכיר מדברים על יום או יומיים ספציפיים שבהם *כל* עובדי החברה נדרשים להגיע.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 19:48
אני מכיר גם מודלים אחרים, בהם לכל צוות או קבוצה יש ימים קבועים, כך שבכל יום רק 40-60% מהעובדים מגיעים.

מקומות עבודה עדיין מחפשים את המודל הנכון מבחינתם.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 22:02
נתעלם לרגע על מה שאני חושב על חברות שדורשות מהעובדים שלהן להגיע למשרד.

אין שום היגיון במודלים שבהם כל העובדים מגיעים, הרי מלכתחילה העבודה מהבית החלה כתוצאה מהתו הסגול שאיפשר רק לאחוז מסוים להגיע למשרד ולא לכולם יחד. לכן חילקו את ימי העבודה מהבית בהתאם לכמות העובדים והגבילו כמה אחוז יכולים להגיע לכל היותר בכל רגע נתון.

הרי מה הטעם ב-100% הגעה, מסיבת קורונה? המודל שאתה מדבר עליו יותר רלוונטי לצוותים של מספר מועט של אנשים שמגיעים כולם בשביל לעבוד יחד.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 22:24
זה התחיל עוד ב-2001 אחרי פיצוץ בועת הדוט.קום. כעבור 7 שנים קיבלנו את משבר הסאב-פריים ומאז אנחנו חיים בלה לה לנד ריבית 0% וניפוח מאזן הפד.

הנקודה שלי שבעידן של modern monetary theory אל תזלזל ביכולת של הפד להזרים כסף אינסופית.

אנשים גדולים וחכמים ממני חוזים את ה-great depression 2.0 כבר שנים רק כדי לגלות ששום דבר לא קרה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 22:30
תשמע זה מאוד תלוי בשכנים. אני גר בבניין משותף ואני לא רואה ולא שומע את השכנים שלי. מידי פעם אני פוגש אותם במעלית.

מצד שני אתה יכול לעבור לגור בבית פרטי ושכנים שלך כל היום יעשו על האש, כלבים נובחים ומסיבות בריכה.

בבניין משותף אתה עוד יכול לדפוק להם על הדלת ולהגיד "חברים מה נסגר?"

בבתי פרטי אתה תדבר אל הלמפה. או שזה יהיה גן עדן.

מצד שלישי אני מכיר אנשים שגרים במגדל והם לא מסוגלים לפתוח את החלונות מרוב מסיבות קריוקי.

עניין של מזל על מי תיפול.

בכל אופן לדעתי לפני שאתה מתחייב לך תשכור בית פרטי שנה - שנתיים ותראה אם בכלל מתאים לך לגור במקום שצריך להתניע את הרכב בשביל לזרוק את הזבל. בראש יש הרבה חלומות ואז פוגשים את המציאות.

ואם אתה ממש בקטע של בית פרטי אז בגן יבנה שזה ישוב 5 דקות מאשדוד תוכל למצוא אחלה צמוד קרקע ב-2.5. אם תצטרך להגיע לתל אביב זה 45 דקות נסיעה ברכבת.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 23:19
מהחישוב מפית שלי ההכנסה החודשית הממוצעת שלכם היא

25 נטו משכורת שלך

20 נטו משכורת בת זוג

1 הכנסה חודשית מקורס (אחרי 40 אחוז מס)

9 הכנסה חודשית ממוצעת מהרצאות (אחרי 40 אחוז מס)

סה"כ 55 נטו הכנסה

לא כולל הפרשות קהל של עוד 3.3

והפרשות פנסיה של עוד 15

כלומר נכנס כל חודש 73K לחשבון בנק ולאפיקים הפנסיונים

זה ממש לא מסתדר עם המספרים שרשמת

אם ההוצאות שלכם בחודש הם באמת 10-15K אז אין לכם שום בעיה לקנות בית פרטי בישראל

כי אתם חוסכים 720K בשנה

כלומר תוך 3 שנים מהיום אתם יכולים להיות עם הון של 4M

אם זה לא המספרים, תבדקו מה הפער?

אולי לא עושים תיאום מס, אולי לא מגישים החזר מס,לא מנצלים נק' זיכוי, אולי מוצאים יותר משחושבים וכו

לעניין הבית הפרטי בישראל זה בהחלט אפשרי, גם במחירים של היום

וגם למי שלא עובד בהייטק

זוג שמרוויח שניהם שכר ממוצע במשק של 10.5K ברוטו

מכניס נטו 18K בחודש

אם הוא חוסך 50 אחוז מההכנסה הזאת (ברוח הפורם (- :) ומשקיע אותם במדד רחב

אז תוך 16 שנים יחסוך 3 מיליון (ראלי!)

ותוך 19 שנה 4 מיליון

תוך 20 שנה 4.5 מיליון

אם אותו זוג מתחיל לחסוך מגיל 21 נניח (שחרור מהצבא)

אז בגיל 37 הם יכולים לקנות בית פרטי מאוד מכובד עם משכנתא צנועה של 20 אחוז

או לחכות לגיל 41 ולקנות ללא משכנתא

*גילוי נאות, יש לי בית פרטי, חסכנו אני ואישתי 50 אחוז מהשכר שלנו עוד מימי הצבא, אין לנו משכנתא

ולא התפשרנו על מיקום/ גודל / שכנים וכו

ולא עובדים בהייטק

ואנחנו בערך בגילך

ומעבר לכל זה, בית פרטי בגליל בעליון?!?!?

חלום!!!

אם היינו מסוגלים לעבוד מהבית

מחר היינו הולכים לגור בדפנה/ דן/ כפר יובל (דרך אגב כחלק מתוכנית הפרישה שלנו זה אחד המקומות שנרצה לגור בהם אחרי שלא נצטרך לעבוד יותר)

ואתם עוד במקור מחיפה שזה לא מרחק נסיעה משמעותי

ממש היית שוקל במקומכם לגור בקו נהריה צפונה באיזה מושב

חלום לגדל ילדים בכפר

תחסכו אולי גם כסף בגלל המס אבל זה שולי

תמשיכו לחסוך ואם עוד שנתיים/ שלוש תרצו באמת ללגור בחיפה בבית פרטי תחזרו...
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2022 04:47
למה לא באילת?

הוא רוצה חיפה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2022 21:02
אף אחד לא רוצה בחיפה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2022 21:06
סוף סוף פתרון.

אם זה נכון, הבית יהיה זול מאד.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2022 21:13
הבית זול מאוד באופן יחסי.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2022 21:37
גם בעבודה שלך אתה לא מקשיב ללקוח?

פות"ש גר בחיפה ומחפש בית פרטי באזור חיפה.

אני מניח שיחסית ללוס אנגלס, גן יבנה נמצאת מרחק יריקה מחיפה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2022 17:49
בגדול אני מסכים איתך לגבי הדיעה הנוכחית של מעסיקים על עבודה מהבית.

ההשלכה תהיה חוסר יציבות במצבת כח האדם אחרי החזרה למשרדים שתהיה בסוף גל האומיקרון (עוד חודש-חודשיים ?).

עובדים ממורמרים מהחזרה למשרדים אחרי שנתיים (עם כמה הפסקות קטנות של היברידיות באמצע) הולכים לסגור חשבונות. לדעתי מדובר בחלק המוכשר ביותר של העובדים בחברות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2022 17:57
החלק המוכשר ביותר של העובדים נוטה פחות להתבכיינות ובעל גישה פרגמטית למציאות. מי שיעזוב כי לא מתאים לו להגיע למשרד כמה ימים בשבוע, טוב שעוזב.