⬅ חזרה לאינדקס

קרן פנסיה או ביטוח מנהלים בתנאים שהציעו לי

🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 10:39
שלום אז להלן ההתיעצות שלי,

אני כרגע נמצא בסוכנות בוטיק, יש לי ביטוח מנהלים עם דמי ניהול הפקדה קבועים של 40 שקל ומצטבר של 0.5%. (כרגע צבורים שם 76 אלף והפקדה של 7,200 בחודש שלי ביחד עם המעסיק)

הציעו לי לעבור לקרן פנסיה במקום בטענה שזה הרבה יותר משתלם, ואכן הדמי ניהול חודשיים גבוהים יותר 0.9%, אבל המצטבר הוא 0.09%.

הסוכן ביטוח שלי טוען שלא כדי לי לעבור למסלול השני בקרן הפנסיה מאחר והכיסוי הביטוחי יותר נמוך במקרה של אובדן כושר עבודה, ובנוסף שהעלות של המרכיב שלו יותר גבוהה ולא אומרים את זה(לטענתו יש רכיבים שלא רואים בסימולטורים), הוא גם טען שאחרי שאצבור סכום גדול, תמיד אוכל להעביר לקרן פנסיה ושכרגע עם הסכום שצברתי זה לא שווה עבורי בכל מקרה מאחר ודמי ההפקדה גבוהים יותר.

אשמח לשמוע את דעתכם,

מבחינת ביצועי הקרן לעומת הביטוח מנהלים, הביצועים די דומים למרות שקרן הפנסיה נתנה ביצועים במעט יותר טובים (46% לביטוח מנהלים לעומת 53% לקרן הפנסיה שמוצעת לי).

אציין בנוסף שהמקצוע שלי הוא תכנות ככה שלא יודע כמה ביטוח מורחב חשוב לי.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 10:51
מה שהוא מתכוון זה שלא כדאי לו שאתה תעבור לקרן הפנסיה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 12:29
ואם אפשר תגובה קצת יותר מפורטת ורצינית בנושא…
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 12:52
לא נעים לי להגיד לך,

אבל נראה לי שעד כמה שזה נשמע עצוב, @yanosh34 היה רציני
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 13:00
מבין לגמרי,

התכוונתי אם אפשר הסבר, הפקדה נמוכה לא באמת משתלמת לי כל עוד יש לי צבירה נמוכה?

ובנוסף, האם אני צודק שבהתחשב בתפקיד שלי אין לי צורך בביטוח מקיף יותר או במטרייה ביטוחית?
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 13:15
שמע, אני לא מומחה פנסיה (ולמען האמת, לא מומחה לכלום)

אבל מחישוב אצבע מהיר, יוצא שכרגע התשלום די דומה (מניח שהתכוונת ל- 40 ש"ח תשלום חודשי קבוע בביטוח מנהלים):

מנהלים יוצא-

40*12

ועוד

0.5%*76000

כלומר סדר גודל של 860 שנתי

פנסיה יוצא-

0.9%*12*7200

ועוד

76000*0.09

כלומר 845 שנתי

וזה עוד עם הצבירה הנוכחית, תחשוב שבכל חודש הצבירה גדלה, ולכן ודאי שהחישוב הוא לטובת הפנסיה ככל שהזמן עובר...

מבחינת ביצועים, אל תשכח שבביטוח מנהלים אתה מוגבל מאוד - אי אפשר לעבור חברות כאוות נפשך (בניגוד למנהלים). ברגע שתעבור, הביטוח הקיים (עם המקדם הקבוע) ייעלם. לכן בפנסיה אתה הרבה יותר חופשי לעבור לאן שתרצה עם המסלול שאתה רוצה.

באספקט הביטוחי - תעשה את החושבים שלך. תחשוב אם זה שווה לך.

לא ייעוץ לא המלצה
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 17:33
האם המטרייה הביטוחית היא דבר הכרחי? כי במידה וכן בהחלט לא משתלם לצאת מביטוח המנהלים לפני שאחסוך עוד יותר,

מאחר והחישוב הופך ל:

מנהלים-

0*12

ועוד

0.5%*76000

כלומר סדר גודל של 860 שנתי

ופנסיה יוצא-

0.9%*12*7200+4

ועוד

76000*0.09

ועוד 40*12

כלומר 1325.

האם לחכות עוד שנה זה רעיון רע?
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 17:40
היו כמה שרשורים מפורטים שעסקו בהשוואת הכלים האלו ובמה עדיף להתחיל ובמה להמשיך. זה כלל גם התיייסות למטריה הביטוחית והחלופה שלרכוש זאת בנפרד. אז תנסה לחפש פה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2022 10:19
הם מלפני 4 שנים, הנחתי שמאז דברים השתנו בצורה די מאסיבית ולכן השאלה מחדש
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2022 15:52
לדעתי הלא מקצועית, ביטוח מנהלים זה מוצר פח.

משלמים יותר מדי דמי ניהול. השכר עלה ביותר מ-10%? תגיש מחדש הצהרת בריאות, בכלל על כל העלאת שכר צריך לעדכן את חברת הביטוח ונתקלתי בכ"כ הרבה בלגנים עם זה כשלא עדכנו את חברת הביטוח. באופן אישי לא הבנתי מה התועלת בביטוח מנהלים מלבד העמלה הגבוהה יותר לסוכן (שזו לא תועלת למבוטח כמובן).
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2022 18:29
לא חושב שהרבה ישתנה בשנה הזו.

מעבר לדמי ניהול, האם אין לך עדיפות לאחד מהמוצרים מבחינת מדיניות ההשקעה ?

לא חסרים מחקרים לטובת השקעה פסיבית לעומת אקטיבית, ולכן הייתי מרכז קודם את המאמצים בבחירת מסלול השקעה כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2022 23:30
תבדוק את עלויות אובדן כשר עבודה.

בקרן פנסיה זה תקנון אחיד (אלא אם יש לך קרן פנסחה ישנה). בביטוח מנהלים זה תלוי במעסיק שלך ויכול להיות הרבה יותר זול. למשל, במקרה שלי כפי 2 יותר זול.

קח בחשבון שבקרן פנסיה יש ערבות הדדית (תבדוק את הגרעון האקטוארי) וקח בחשבון שצריך לשלם תוספת למטריה ביטוחית בשביל עיסוק ספציפי.

וכמובן, צריך לקחת בחשבון שחלק מקרן פנסיה בא עם תשואה מובטחת שזה טוב בשנים לא טובות אבל ממש לא ברור האם זה יתרון לטווח ארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2022 06:35
אני מבקש לשאול עוד כמה שאלות כדי שהמומחים כאן יוכלו להביע את דעתם

א- כאיש תוכנה, אני מניח שיש לך משכורת סבירה?

ב- האם אתה אדם צעיר? כי איש תוכנה בגיל 50+ "מחשב את קיצו לאחור"

ג- האם אתה בזוגיות? האם הגברת משתכרת היטב או שהמשפחה מתבססת על משכורתך?

ד- יש/ מתוכננים ילדים? גילאים? כי בילדים צריך לתמוך הרבה שנים....
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2023 21:46
קצת באיחור, עבר זמן ופספסתי את הפוסט(מאז עוד לא עברתי כי ראיתי שבחישוב עוד לא השתלם לי, גם בקרן השניה הודו שהצבירה עוד לא משתלמת),

א) כן, מעל 40.

ב) מתחת ל30.

ג. רווק

ד. בעתיד כמובן...

כרגע צברתי כ150 בביטוח המנהלים בנוסף ל75 בקרן פנסיה ישנה... עדין יש לי את אותה הצעה של 0.9 הפקדה, 0.09 חודשי, לעומת דמי הפקדה קבועים של 40 ש"ח+ 0.5 צבירה, מטרייה ביטוחית בקרן פנסיה תעלה עבורי עוד 40 ש"ח בחודש.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2023 21:56
שים באקסל. סביר שתגלה שקרן הפנסיה הופכת משתלמת מיום ליום, ולכן סוכן הביטוח (במילים אחרות: משווק הביטוח, איש המכירות) ממליץ לך לא לעבור, זה יפגע לו בהכנסה. הסיבה שככל שאתה צובר, ה0.5 הופך משמעותי בהרבה מדמי ההפקדה. בטח בהשוואה ל0.09 של הצבירה בקרן הפנסיה.