⬅ חזרה לאינדקס

"נהירה לאג"ח" - השפעות

🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2016 10:40
היי,

יש משהו בנושא האג"ח שלא כל כך ברור לי. הנה ציטוט מכתבה שקראתי היום ב"כלכליסט" -

"....הירידות החדות בשווקי המניות גרמו לנהירה של המשקעים באירופה אל עבר אגרות החוב הממשלתיות המספקות חופי מבטחים בעתות משבר. האגרות של ממשלת גרמניה, הכלכלה החזקה בגוש היורו, זכו לביקושים גדולים מצד המשקיעים שהובילו לירידה של 14 נקודות בסיס בתשואת האג"ח ל-10 שנים שנעלה את יום המסחר בתשואה שלילית של 0.05%. למרות שאזרחי בריטניה בחרו לעזוב את האיחוד, אגרות החוב של הממשלה הבריטית ספגו גם הן ביקושים גבוהים שהפילו את תשואת האג"ח ל-10 שנים ב-29 נ"ב וכעת היא נסחרת קרוב ל-1%, שפל היסטורי."....

השאלה היא - מה אומרים המושגים "ירידה בנק' בסיס", "תשואת האג"ח נפלה"? ההיגיון שלי אומר שזה לא טוב. אך מצד שני, כאשר עולה הביקוש למשהו כך גם המחיר שלו אמור לעלות, לא? (חוק בסיסי בכלכלה). כלומר הדבר אמור דווקא לגרום לעלייה בתשואה של האג"ח...

קיצר אני מאוד מבולבל, ואשמח אם מישהו כאן שמבין יוכל לעשות לי סדר בדברים.

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2016 11:04
כאשר המחיר של אג"ח עולה התשואה עליו יורדת. נקודת בסיס זה קנה מידה מסוים בהשקעות
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2016 11:37
נק בסיס זה 0.01%. נק אחוז זה 1%.

זה סתם מונח.

ירידה בתשואות זה ״רע״ כי זה אומר שמי שקונה היום את אותו אגב ירוויח עליו פחות תשואה בעתיד.

זה גם ״טוב״ כי זה אומר שמי שהחזיק באגח ראה עליה בשווי שלהם.

זה לא קל להבין אינטואיטיבית מה המקבילה של ירידה של 29 נק בסיס בתשואה בעליה באחוזים בשווי האגח, לכן לפעמים מציינים את הירידה/עליה בתשואה, לפעמים מציינים את העליה/ירידה בשווי באחוזים ולפעמים את שניהם. קוראים שונים מעוניינים לשמוע את המידע באופנים שונים.

אותי מעניין מה התשואה של אגח כאשר אני בא לקנות אותו. אבל כאשר אני מחזיק אותו והשווקים מתרסקים מעניין אותי בכמה עלה השווי של האגח באחוזים (על מנת שהוא ימתן את הנפילות במניות) ולא מעניין אותי כלל בכמה השתנתה התשואה שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2016 11:37
אבל יש משהו שאני לא מבין ברמה הפרקטית -

לצורך העניין קניתי יחידות בקרן נאמנות שמשקיעה באג"ח (במקרה הנ"ל מדובר בקרן אי ביא אי סל שקלי 2-5).

יש לי 1,000,000 ש"ח מושקעים שם. האם בעקבות העלייה בביקוש, תיפגע התשואה או לא?
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2016 11:39
מחיר זה נק האיזון בין ביקוש והיצע. עליה בביקוש לבד לא אומרת שום דבר. אולי ההיצע גדל יותר מהביקוש אולי לא.

עליה במחיר האגח פוגעת בתשואה עבור מי שקונה אחרי שהמחיר עלה וההיפך.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2016 11:42
אדם,

אז כדי לראות אם הבנתי -

במקרה המתואר בכתבה בפוסט הראשון - אם אני משקיע שרוצה לקנות עוד אג"ח של גרמניה ל - 10 שנים, זה לא יהיה צעד חכם כי התשואה עליו היא שלילית?
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2016 11:49
חכם או לא זה שיקול שכל אחד צריך לעשות עם עצמו ותלוי אם זה אג"ח צמוד או לא ומה הריבית אבל במצב שהריבית חיובית והאג"ח לא צמוד אז עדיף לרוב להישאר במזומן
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2016 12:01
אלא אם אתה סומך על ה-ECB (הבנק המרכזי האירופי) שיקנה ממך את האג״ח במחיר גבוה יותר