⬅ חזרה לאינדקס

פנסיה ורילוקשיין

🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2022 20:45
האם יש מישהו שהיגר לחו"ל ויכול לומר מה הוא עשה עם הפנסיה ?

משאירים את הפנסיה בישראל או מעבירים לחו"ל ?
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2022 21:44
רילוקיישן זמני ממקום העבודה או ירידה מהארץ?
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2022 12:57
ירידה מהארץ

מה עושים במקרה הזה עם תיק השקעות (הבנתי שתושבי אירופה מוגבלים בהחזקה של ניירות אמריקאים...) ופנסיה ?
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2022 15:21
- תושבי האיחוד יכולים להחזיק מניות אמריקאיות, לא ידוע לי על בעיה עם זה (ומחזיקה כמה)

- פנסיה בישראל: אפשר לשמור זכויות לכמה חודשים למקרה ותתחרט ותצטרך כיסוי. בחרתי לא לגעת, כלומר לא משכתי. ללא הפקדות הפוליסה מוקפאת.

- לא חושבת שניתן לנייד את הפוליסה למדינה אחרת מחוץ לישראל. אפשר כמובן לפתוח פוליסה חדשה במדינה שאליה תעבור כחלק מתנאי ההעסקה.

- גם לא ניתן לנייד/למזג פוליסה מחוץ לישראל עם פוליסה בישראל, לצערי
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2022 17:05
מכיר בחור יחסית צעיר, שירד מהארץ, והחליט לאחר הרבה לבטים פשוט לפדות את הפנסיה שלו. שילם 35% מס, ולקח את הכסף איתו.

עשה לעצמו את החשבון שלו והחליט שבתור אדם די צעיר, עם פנסיה לא מאוד גדולה עדיין, זה עדיף.

כמובן שזה אך ורק בתנאי שאתה ב100% לא חוזר לארץ.

לא ממליץ או מייעץ.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2022 19:48
אני חושב שזה עונה להגדרה של ניוד: ניתן "להעביר" את הצבירה בקרן פנסיה לחשבון "פנסיה" (RRSP) בקנדה.

אמל"ק;

- משיכה של הכספים בארץ ותשלום 35% מס

- הפקדה ל-RRSP של סך הצבירה בארץ טרם המשיכה (כן, להשלים מהכיס זמנית 35%)

- היות ומדובר במדינת אמנה, בדיווח המס לאותה שנה בקנדה, לדווח על תשלום המס בישראל, ועל ההפקדה ל-RRSP של כל הסכום

שני הדיווחים בסעיף האחרון אמורים לזכות אותך בסכום דומה למס ששולם על משיכת הכספים בישראל, מרשויות המס בקנדה.

סימוכין בעברית:

hxxps://oande.blogspot.com/2017/05/blog-post.html

סימוכין באנגלית:

hxxps://ca.rbcwealthmanagement.com/documents/208666/208687/Transferring+a+foreign+based+Retirement+plan+to+RRSP.pdf

היות ומדובר בניוד יחסית אקזוטי, הייתי נעזר באיש מקצוע.

אולי ניתן לעשות תהליך דומה עם מדינות אמנה נוספות...

לא ממליץ, לא מייעץ וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2022 21:06
אם מישהו מכיר אפשרות לניוד פנסיה מהאיחוד אל ישראל (כפנסיה להמשיך איתה) אשמח מאוד להבהרות הכיצד. לא מצאתי שום מידע.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2022 13:10
למיטב ידיעתי אי אפשר. תקבלי את הכסף לחשבון בנק באירופה ותצטרכי להעביר אותו ארצה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2022 22:42
מעניין אותי מה לדעתך היתרונות בהעברת הפנסיה למדינת ההגירה? במידה ואתה לא מוכן לספוג את קנס המס בפירעון מוקדם של הפנסיה, אז את הכספים תקבל בגיל הפנסיה בין אם אתה תושב ישראל או לא.