⬅ חזור לעמוד הקודם
y

yan360

פעיל במערכת החל מ- 31/12/20
29
סך הכל הודעות
17
דירוג משתמש רשמי

הודעות אחרונות מתוך המסד

באשכול: ניתוק תושבות מס - השתלמות ופנסיה
🕒 13/02/2023 01:26
האם תוכל להרחיב על משיכת קרן הפנסיה ללא מס לתושבי חוץ? האם אתה בגיל פנסיה או שהסכום שצברת היה נמוך? אני לא מכיר פטור לתושבי חוץ מתשלום מס על משיכה מוקדמת. מעבר לזה, אם אפשר לשאול, מה היו השיקולים שלך במשיכת כספי הפנסיה?...
באשכול: פנסיה ורילוקשיין
🕒 21/02/2022 22:42
מעניין אותי מה לדעתך היתרונות בהעברת הפנסיה למדינת ההגירה? במידה ואתה לא מוכן לספוג את קנס המס בפירעון מוקדם של הפנסיה, אז את הכספים תקבל בגיל הפנסיה בין אם אתה תושב ישראל או לא....
באשכול: איזון פורטפוליו עם נכסים תנודתיים
🕒 31/01/2022 20:51
מצטער אבל לא הבנתי את האנלוגיה. זה לא תיק של 50/50 מניות וקריפטו אלא שיש קריפטו באחוז קטן בתיק כי אני מאמין בהחזקתו לטווח ארוך. האחוז לא גדול יותר כי עדיין זה נכס מסוכן בעיני. אסטרטגיות שונות יכולות להיות לא לכלול קריפטו במסגרת איזוני התיק, לחשוב עליו באחוזים, כסכום קבוע, כסכום שניתן להפסיד את כולו ...
🕒 31/01/2022 11:15
ניהול סיכונים. איזון הסיכון מול פוטנציאל התשואה. כמו בדוגמה שלך, איזון מאפשר להשקיע כסף בהתאם לסיבולת הסיכון. אם הייתי רוצה להרוויח מהתפוצצות קריפטו הייתי משקיע 100%, אבל זה לא סיכון שאני מוכן לקחת. האם היית מוכן לסכן 40% אם היית צעיר יותר או שווי התיק היה נמוך יותר? האם אתה חושב על 40% האלה במונחי...
🕒 31/01/2022 10:24
בפורטפוליו עם מניות, אג"ח, מזומן וכד' איזון בעזרת כסף חדש כל חודש, רבעון או שנה הוא הגיוני. ברגע שקריפטו נכנס לתמונה, התנודתיות שלו קצת מערערת את ההגיון הזה עבורי. נניח בתיק של מליון שקל, אני מחליט על הקצאה של 1% לקריפטו כלומר 10,000 שקל. אני מתחיל להפקיד 2000 שקל בחודש אבל תוך כדי, הערך יורד. אני...
באשכול: קרן פנסיה ברילוקיישן - מאמר קצר שכתבתי
🕒 17/01/2021 19:26
מכיוון שאין הפקדות אנחנו מדברים על דמי ניהול מצבירה בלבד. בקרן פנסיה מדובר על 0.05% (בקרנות ברירת המחדל) ובקופת גמל בסביבות 0.45% אולי אפילו פחות. אם אני מבין נכון, במידה וניתן להשיג תשואות גבוהות יותר ב 0.5% במסלולי קופות הגמל או בקופת גמל בניהול אישי אז אין סיבה להשאיר את קרן הפנסיה. אני מפספס משה...
באשכול: קרן פנסיה ברילוקיישן - מאמר קצר שכתבתי
🕒 17/01/2021 17:15
במידה ואתה כבר כמה שנים בחול, ובהנחה שיש לך במדינה בה אתה מתגורר ביטוח חיים או ביטוחים אחרים הקשורים לאובדן כושר עבודה או , מדוע לא לנייד את הכסף מהפנסיה לגמל? הרי נושא הביטוחים לא רלוונטי כבר ובקופת גמל הגמישות להחליט על אופן ההשקעה גדול יותר. אשמח אם למישהו יש תובנות בנושא....