⬅ חזרה לאינדקס

דגשים בחוזה שכירות לדירה שמיועדת למכירה בעתיד

🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2022 21:14
בבעלותי דירה להשקעה שמותר למכור אותה לא לפני מרץ 2024 (בשל הגבלת מכירה בפרויקטים של מחיר למשתכן).

בדירה גרים כרגע שוכרים והחוזה איתם מסתיים בעוד מספר חודשים.

לקראת החידוש של החוזה אני מתלבט לאיזה דברים כדאי לשים לב בחידוש החוזה עם דגש חזק על היבטים הקשורים למכירת הדירה.

כמה מחשבות שעלו לי בעניין זה, אשמח לשמוע תובנות מאחרים:

1. משך החוזה- השוכרים מן הסתם ירצו חוזה לטווח של שנתיים (עד 1.9.24 )אבל לדעתי כדאי להתעקש על חוזה קצר יותר (עד 1.5.24) כדי לקצר את הזמן שבו יש חפיפה של שכירות וניסיון מכירה במקביל, הייתי מעדיף אפילו חוזה עד 3.24 אבל לא נראה לי שהם יתלהבו לחתום על חוזה של שנה וחצי שמסתיים בתקופה לא אטרקטיבית לחיפושי דירות.

2. גישה למתווך בזמן ההשכרה - חשבתי להוסיף סעיף שמאפשר למתווך להיכנס לדירה עם קונים בימים ובשעות שירשמו במפורש בחוזה. אני לא באמת יודע איזה שעות מתאימים למתווכים ולכמה ימים הם נדרשים לצורך הצגת הדירה לקונים.

חשבתי נניח לקבוע שיום שישי בשעות 9-13 + יום נוסף בשבוע משעה 16-19 יהיו ימים שבהם ירשם בחוזה שלמתווך ולי יש זכות להיכנס לדירה עם שוכרים. (חשוב לי להיות ספציפי בחוזה כי בעבר השוכרים הנוכחיים קצת הקשו עליי כשרציתי לבוא לדירה לצרכים שונים)

דגש: הצגת הדירה לקנייה אמורה להיות רק החל מחודש 3.24 כלומר בחודשיים -שלושה האחרונים של החוזה ולא לכל אורך תקופת השכירות.

3. פיצוי לשוכרים- האזור מבוקש מאוד לשכירות ולא תהיה בעיה למצוא שוכרים אחרים ובכל זאת כדי שיהיה לשוכרים רצון לקבל את התנאים שלי חשבתי לתת להם מחיר נמוך בכ-200 ש"ח ממחיר שוק לכל אורך החוזה ובנוסף בחודשים שבהם הדירה תעמוד למכירה ( בחודשים 3-4.24) ההנחה תהיה גבוהה מעט יותר - 500 ש"ח נניח.

בחוזה אציין שמדובר בהנחה ממחיר שוק שניתנת בצמוד לסעיף שבו אפרט את הימים שבהם ניתן להראות את הדירה לקונים ולחדד את זה שמדובר בסעיף שאי קיומו מהווה הפרה יסודית.

4. בהמשך לסעיפים הקודמים, האם כדאי לי לעשות מאמצים שבסמוך למועד שבו ניתן למכור את הדירה, לפני או אחרי (עד כמה שניתן) הדירה תישאר ריקה משוכרים במשך מספר חודשים כדי להקל על תהליך המכירה (אין משכנתא על הדירה ואין לי קושי תזרימי).

אולי אני מגזים וזה לא כזה דבר מהותי להשאיר דירה ריקה וחבל על הכסף ? אולי זה אפילו מהווה יתרון שיש בדירה אנשים ורהיטים בזמן הצגת הדירה למכירה?

אשמח לשמוע מניסיון של אחרים
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2022 21:34
לדעתי אתה מאוד נדיב איתם. כבר יותר זול לתת להם חודש חינם לקראת מועד המכירה מאשר לתת הנחה קבועה של 300 ש"ח במשך שנתיים. גם אולי פתאום תחליט שאתה לא רוצה למכור דווקא במאי אלא תרצה לדחות את המכירה באותה תקופה לחודשי הקיץ.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2022 22:10
למה אתה רוצה למכור את הדירה?

אתה מתכנן להשקיע את רווחי ההון באפיק אחר?

מה המטרות שלך?
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2022 22:29
המטרה שלי למכור את הדירה להשקעה ולרכוש דירה למגורים באזור אחר ובגודל אחר שתתאים לצרכים שלי.

כלכלי או לא מיציתי את שוק השכירות מכל היבט אפשרי, לא יכול יותר עם אי הוודאות הדאגות ובעלי דירה מזעזעים