⬅ חזרה לאינדקס

בנק מול בית השקעות? - קיבלתי תנאים דומים בשניהם

🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 15:13
מסחר עצמאי- פסגות מול הבנק הבינלאומי?

קיבלתי הצעות כמעט זהות משניהם מבחינת עמלות.

ההבדלים בינהם-בפסגות יש את התשלום החודשי ובבינלאומי יש את הדמי שמירה- אבל בגודל תיק שלי זה יוצא די אותו דבר (תיק של כ-500 אלף שקל)

בבינלאומי צריך פעם בשנה לחדש את העמלות (והם אומרים שאין בעיה לחדש את אותם תנאים פעם בשנה) ובפסגות זה קבוע.

משקיע במדדים שנסחרים בת"א ועושה מעט פעולות בשנה.

מה היתרונות/חסרונות של כל אחד מהם ומה עדיף?
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 15:33
תדרוש מהבנק פטור מדמי שמירה (זה נקרא שם ״דמי ניהול פיקדון״).

יתרונות לבנק:

הכסף מרוכז במקום אחד, אין צורך להתעסק בהעברות ולהמתין עד שכסף ייקלט בחשבון.

מערכת מסחר הרבה יותר טובה, נוחה ופשוטה.

במידה והתיק גדול זה יכול לעזור בקבלת תנאים טובים למשכנתא.

יתרונות לבית השקעות:

עלות חודשית קבועה ללא צורך להתמקח כל שנה על התנאים.

הפרדת הכסף בין גופים פיננסיים שונים.

מרווח המרת מט״ח קטן יותר (ספציפית פסגות ע״פ מה שאני מכיר).

סך הכל למשקיע הפסיבי שקונה מספר קרנות בכל חודש אין באמת הרבה הבדל.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 15:37
אתה בטוח? איזה דמי שמירה קיבלת (לשנה, לא לרבעון)?
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 15:38
יתרונות לבנק -

1. הכסף כבר שם, לא צריך להעביר לבית ההשקעות ולחכות יום-יומיים שייקלט, ועוד יום-יומיים להמיר מט"ח (למקרה שתרצה לקנות נייר זר).

2. מערכות המסחר של הבנקים נוחות יותר מספארק.

3. תמונת מצב של כלל הנכסים וההתחייבויות במקום אחד.

4. בנקים כפופים לעמלת מקסימום נמוכה בניוד התיק. בבית השקעות הניוד עשוי להיות יקר, בהתאם לתנאים שסגרת מולם.

5. אם תיקח משכנתא בבנק, תיק השקעות דרכו עשוי לתת לך תנאים משופרים.

יתרונות לבית ההשקעות:

1.

2. בגלל שהכל מבוסס על תעריף גבוה ועליו הנחות, תצטרך לבדוק מדי פעם שהם לא מחייבים אותך בעמלות מעבר למה שסוכם (היו לי מקרים כאלו מול הבנק, שלא כיבדו הנחה שסיכמתי מולם, והיה צריך לבקש מהם לבטל את החיוב שנוצר).
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 15:50
להבנתי בתיק בבנק לא צריך שום התעסקות עם מס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 15:54
מעניין שאף אחד לא כתב שבבנק סיכוי גדול יותר לסיוע מהמדינה במקרה של קריסה.

אני בבית השקעות ומרגיש בטוח מאד, אבל אם תהיה קריסה בתוספת גניבה או עבירה פלילית אחרת שתעלים את הכסף (דבר שלא קרה בבתי השקעות, לפחות בעשורים האחרונים), לקוחות הבנק יזכו לחילוץ מהמדינה לפני בית השקעות.

ורק להשלמת התמונה, מבחינת החוק המדינה לא חייבת כלום לאף אחד במקרה כזה. אבל כשאני רואה את הפוליטיקאים שלנו, נדמה לי שהם יכניסו את היד לכיס (שלי ושלך) יותר בקלות כדי לחלץ לקוחות בנק מאשר לקוחות בית השקעות.

שלא נגיע לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 15:57
גם בבנק וגם בבית השקעות ישראלי יש ניכוי מס במקור, אין יתרון בעניין הזה לאחד מהם על פני השני.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 16:01
0.039% לשנה - בתיק שלי יוצא 16 ש"ח בחודש לעומת 10 ש"ח בפסגות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 16:02
לא יודע אם יש יותר סיכוי שיצילו בנק ישראלי על פני בית השקעות. מה שכן, אם במקרה יחליטו להטיל עיקול על החשבון שלך (ויש מקרים בהם אנשים מספרים שהוטל עיקול כזה בטעות), על חשבון הבנק ב 100% יהיה עיקול ועל החשבון בבית ההשקעות דווקא יש סיכוי שלא יוטל.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 16:04
זה באמת נמוך מאוד לבנק. במצב הזה אני אישית הייתי נשאר בבנק.

כמו שאמרו, כנראה שכל שנה ינסו לשנות לך את התנאים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 16:05
הגיוני, אם כי נראה לי שאין הרבה אנשים שאין להם חשבון בנק בישראל. נראה לי מאד קשה על גבול הבלתי אפשרי להתנהל כך.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 16:07
זה לא מה שטענתי. הרעיון הוא שתוכל להמשיך להזרים הוראות בבית ההשקעות גם אם קיים עיקול על חשבון הבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 16:09
איך אפשר להשתמש בכסף שבבית ההשקעות כשחשבון הבנק מעוקל?
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 16:14
לא הבנתי את הבעיה. אם החשבון בבית ההשקעות אינו מעוקל, אתה יכול להמשיך לסחור בו (עם הכסף/נכסים שכבר נמצאים בתוכו). לא תוכל (או לפחות לא בצורה קלה) להזרים כסף חדש לבית ההשקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 16:17
טוב.

נדמה לי שהבעיה העיקרית כשמעקלים לך חשבון בנק היא שאתה לא יכול להוציא כסף, הוראות לכרטיס אשראי לא מכובדות, משכנתה חוזרת וכו'.

פותש דיבר על תיק פסיבי דל פעילות, אבל למי שמאד חשוב לו להמשיך לקנות ולמכור ניירות ערך בימים שעד הסרת העיקול, אכן יש יתרון בחשבון בבית השקעות בנוסף לחשבון הבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 16:24
והבנק גם עשוי לבצע לך מכירה כפויה באופן שרירותי כדי לכסות את העיקול. עדיף שבמקרה של עיקול השליטה תהיה בידיך ולא בידי צד שלישי.

אלו כמובן מקרים נדירים, אבל גם קריסת בנק או בית השקעות (זה התרחיש שעליו הגבתי) אלו לא אירועים שקורים כל שני וחמישי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 16:32
טוב. התרחקנו מאד. הסיכון שגם יוטל עיקול בטעות וגם הבנק יממש בטעות וגם לא יוסר העיקול וגם לא יינתן פיצוי (כי אם יש פיצוי, אז הסיכון בעצם לא קיים) כל כך קטן שנראה לי שאין טעם בניתוח של מקרה כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 19:24
הם משקרים (כמו שאר הבנקים).