⬅ חזרה לאינדקס

משכורת 13 או 7% העלאה בשכר

🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2022 13:10
היי,

אני מקבלת ממקום העבודה שלי משכורת 13 , ועכשיו המעביד מציע להמיר את המשכורת 13 להעלאה בשכר של 7% ואני רוצה להבין אם זה כדאי.

חישבתי את התוספת בנטו שיהיה לשנה (5484 שח) + התוספת שיהיה בקרן השתלמות לשנה (672 ש״ח) + והתוספת בדמי הפיצויים לשנה (456 ש״ח)

והוא פחות מהמשכורת 13 שאני מקבלת עכשיו. השכר שלי ברוטו עכשיו 8000 ואני לא משלמת מס בגלל נקודות זיכוי.

החישוב שלי נכון?

הכרתי את האתר בזמן האחרון ולומדת המון מהפוסטים ובפורום, תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2022 13:19
אולי אני מפספס משהו אבל את יכולה לפשט את החישוב לגמרי. משכורת 13 ביחס ל12 נותנת לך תוספת של 8.333 אחוז והעלאה של 7 אחוז היא פשוט 7 אחוז. כמובן בהנחה שכל המשכורת 13 משפיע על התנאים הסוציאלים (הפרשות לפנסיה, קרן השתלמות)

משכורת 13 זה בונוס או חלק מהתנאים בחוזה?
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2022 13:36
חרה של מעסיק!

קחי את הבונוס למרות שאין הפקדות לתנאים סוציאלים. הוא משקף את הביצועים שלך בשנה הקודמת.

אחרי זה תבקשי העלאה בשכר שתהווה שכר הולם התואם למציאות במשק ומשקפת את חשיבותך לארגון.

לא ירצה, תבדקי את האלטרנטיבות בחוץ ותראי לו כמה מישהו דומה לך מרוויח בחוץ.

בהרחבה:

מבחינתי כדי לייצר מוטיבציה בארגון יש להפעיל את שני המנגנונים:

בונוס שנתי - כדי לעודד מצוינות ועמידה ביעדים.

העלאת שכר שנתית - כדי להשיג שכר מתגמל ותחרותי ביחס לשוק

כשמעסיק מערבב בין השניים הוא לא פועל נכון:

אם יבחר לשחוק את השכר השנתי, העובד ימצא מקום עבודה אחר שנותן שכר "מובטח" גבוה יותר.

אם יבחר רק לבטל את הבונוס ולהגדיל את השכר השנתי, אין פרס על עמידה ביעדים.

אני מבין מצב שבעקבות קשיים תזרימיים המעסיק מעדיף שהעובד יקבל העלאה בשכר במקום בונוס. זה צריך להיות ברור לעובד שמדובר במצב זמני שנובע מקושי של המעסיק.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2022 13:42
למה לצאת בהצהרות?

אולי היא עובדת חצי יום בשבוע, ולכן מרוויחה 8?
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2022 13:46
לדעתי עדיף תוספת של 7% שמגיעה עם תנאים סוציאליים של 6.5% הפרשה לפנסיה + 8.33% לפיצויים + 7.5% לקרן השתלמות כך שמדובר בתוספת אפקטיבית של 8.68%. אמנם לא כל הסכום הולך לנטו, אך ההפרשות פטורות ממס (חלק יהיה חייב בעת המשיכה).

יתרון גדול נוסף -- אפשר לעזוב את המעסיק בכל זמן ולא לחכות לסוף השנה בשביל לא לאבד את המשכורת 13.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2022 13:50
אם כבר, זה טיעון לצד השני

בונוס היא תקבל עכשיו במכה, תוספת למשכורת היא לא תקבל רטרואקטיבית אלא מעתה ואילך. כלומר חייבת לסגור עוד שנה כדי לקבל.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2022 13:51
מבחינת הכנסה, אז נטו+הפרשות לחסכון יוצא לך זהה בשני המקרים

בכל מקרה אם תחליטי לשנות, תבקשי שיתן לך את החלק היחסי של משכורת 13 מהפעם הקודמת שקיבלת עד היום.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2022 14:00
אפשר לנצל את זה להעלאה בשכר אם את חושבת שזה זמן טוב (במידה ולא קיבלת לאחרונה)

ואז במקום להמיר משכורת 13 בתוספת של 7%, תבקשי להמיר ב 10% לדוגמא.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2022 14:36
אני הבנתי שמדובר על העתיד - כלומר משכורת 13 שנה הבאה, או תוספת לשכר מהיום שתהווה תחליף לכך. אם מדובר בהעלאה כתחליף למשכורת 13 היום, אז ברור שעדיף לקחת את הכסף.