⬅ חזרה לאינדקס

שאלה לגבי מארגין קול

🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2022 09:23
חג שמח קודם כל לכולם. מקווה שיעבור עלינו חג שקט אחרי השבועיים האחרונים.

שאלה לי שבטוח אנשים פה בדקו ולא הצלחתי למצוא תשובה לה.

לגבי המארגין קול בIB במידה ואתה מחזיק רק בVT.

לפי ההיסטוריה , באיזה אחוז אף פעם לא היה מארגין קול ?

לדוגמא אדם שלקח 20 אחוז מהתיק שלו ממונף אף פעם לא היה לו לאורך ההיסטוריה בVT אני מדבר.

הייתי שמח לדעת כדי לאמוד יותר את הסיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2022 12:19
בנתונים אתה צודק אבל חשוב להבין שגם אף פעם בהיסטוריה של הבורסה לא היה ירידה של שלושים ושלוש אחוז לחודשיים

השוק משתנה והתגובות משתנות סביר שאם לא היה ירידה יותר מ90 אחוז אז סביר שלא יהיה אבל הכול משתנה ואין מושג מה יהיה

הדבר שהכי מפחיד אותי בזה שגם אם היסטורית לא היה ירידה כזאת אבל מה יקרה אם יתחיל להתקרב לירידות דרסטיות האם אני יוכל לעמוד בזה ולא למכור... הרי אם מוכרים אז אין שום משמעות לחישובים הנ"ל

(ואם אתה הולך לפי החישוב הנ"ל תחשב ירידה של 90 אחוז מהנקודה הכי גבוהה לא מרגע ההלוואה)
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2022 09:34
אין לי שום פחד מעצמי שאמכור. בקורונה הפסדתי בשבועיים באזור ה100 אלף פעם ראשונה ואני 100% מניות והמשכתי כרגע בקור רוח. אני רק חושש מהמרגין קול.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2022 11:40
זה נסיון חשוב מאוד אבל תחשוב על מצב שיש ירידות של 50 אחוז ויש לך מרגין קול על אפילו רק 20 אחוז האם אתה תהיה רגוע או שכבר תתחיל לחשוש.

הרי מרגין קול בעצם מוציא אותך מהמשחק ומשאיר אותך מקובע בהפסדים וזה כבר משהו אחר לגמרי מאשר לראות ירידות בשוק.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2022 19:37
בדיוק זה הפחד שלח ולכן כנראה אמנף בקופת גמל להשקעה ולא בib
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2022 22:07
לפי הידוע לי בירידות לפני בערך חודשיים חברת (אם זכור לי טוב) כלל שלחה מכתבים לגבי החזרת ההלוואה בגלל הירידות בשוק

קופות הגמל נותנים הלוואות בריבית נמוכה אבל זה רק בגלל שיש להם את הסכום שאתה הפקדת כערבון מסוים ולכן ברגע שיש ירידות לא בטוח כלום.

(אני אישית די בטוח שאני יעשה מינוף במשך הזמן אבל אני עדיין לא בשל לזה)
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2022 22:14
וכמה זמן היה לאנשים להחזיר את ההלוואה?

יש הבדל בין מרג'ין קול של כמה שעות לבין כזה של כמה ימים או שבועות, כדי למצוא פתרון.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2022 22:48
אני שמעתי את זה ממישהו שרצה לשכנע אותי לעשות את זה ואז הוא הבליע את העניין ורק אמר שהם לא מימשו את זה ולכן לא צריך להתייחס אין לי עוד מידע לגבי זה

אבל אני חושב שאם הם היו מסכימים לעשות פריסה הוא היה ישר אומר לי את זה כי זה פרט מאוד חשוב

אני חושב שברגע שהכסף של זה העירבון שלהם אין סיבה שהם יסכימו שאני לא ימכור את התיק כי בירידות משמעותיות הם נשארים בלי ערבות לכסף וההלוואה שהם נותנים היא באזור פריים מינוס חצי וזה אך ורק בגלל שהסיכון שלהם נמוך בגלל הערבות
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2022 23:14
אם יש לך כמה ימים אתה יכול גם להתארגן על הלוואה מהבנק או ממקורות אחרים כדי לסגור את ההלוואה של בית ההשקעות. אמנם הריבית תהיה גבוהה יותר, אבל עדיף לשלם ריבית של 5% שנתית מאשר למכור את התיק בשיא הירידות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2022 23:44
מסכים איתך זה יותר טוב מib בקטע הזה
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 15:10
שאלה אם בib יש לי למשל מזומן בשקלים 100000 ויש לי חוב באותו סכום בדולרים האם יש מצב להגיע למרג'ין קול?
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 21:47
ככל שאני מבין לפי הקורה אצלי ירשם לך סכום חיובי בשקלים סכום שלילי בדולרים וסהכ מזומנים יופיע 0.

במקביל יקחו לך ריבית על המינוס הדולרי. אני לא חושב שזה נחשב לעניין מרג'ין כי זה מאוזן במזומנים ולא בנכסים.