⬅ חזרה לאינדקס

האם העברת Euro בWise תגרום לעמלות קבלה נמוכות יותר ?

🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2022 02:27
שלום רב,

שלחתי 50Eur מבנק הפועלים לבעל עסק בזאגרב, קרואטיה - בתמורה לשירות.

שילמתי 9.5 ש"ח עמלה לבנק הפועלים, ובטעות עשיתי שמי שישלם את העמלות קבלה יהיה בעל העסק- המקבל, חשבתי שלא יהיו עמלות על קבלת הכסף ולכן זה לא הטריד אותי- אבל היה 12Eur עמלה על קבלת הכסף עבור המקבל ולכן הוא נותר עם 38Eur בלבד, כעת אני צריך להעביר לו עוד 12Eur ,

השאלה שלי היא האם במידה והייתי שולח את הכסף דרך Wise לא היה את העמלת קבלה הגבוהה הזאת לצד השני ? אולי אפילו אפסית ? אשמח להבין את העניין הזה,

אני יכול להעביר Eur מפועלים לWise תמורת 9.5 שח עמלה, ואז מWise לבעל העסק בזאגרב, קרואטיה,

תוהה אם זה ישתלם מבחינת העמלות מהצד של המקבל.

תודה למי שיוכל לעזור ויודע.

בברכה

נתנאל.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2022 08:16
עמלת העברה בWise דרך SEPA תעמוד על סנטים בודדים
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2022 09:40
אתה יכול להעביר דרך WISE תוך חיוב כרטיס האשראי במקום להעביר לשם כסף מהבנק (שאם תשלם 9.5 ש"ח "בלבד" לחשבון WISE יגיע פחות מהסכום שתעביר, כי העמלה של בנק הפועלים או מי מטעמו מגוגלגלת במקרה זה על המקבל).
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2022 13:00
אני מדבר על הRecipient Fees ,

לא על העמלה של פועלים (sender fee) או WISE (sender fee) , אלא אני מדבר על הבנק הסופי שמקבל את הכסף בזאגרב ולוקחים עמלה על קבלת הכסף, כולל הבנקים באמצע אם נעזרו בבנקים באמצע, עלה לי פעם שעברה 12EURO להעביר 50EURO מבנק הפועלים לבנק בזאגרב ,

אם הייתי נעזר בWISE, העמלות הRecipient Fees האלה של הבנק בזאגרב ואם היה גם צד שלישי - היו שונות ? או ששוב אשלם 12EURO או קצת פחות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2022 13:18
לא יודע.

פעם העברתי יורו דרך WISE לבנק באיטליה, אך עשיתי זאת תוך חיוב כרטיס האשראי ולא בהעברה מבנק בארץ. עלות של יורו בודדים, לא זוכר כמה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2022 13:26
אין לי חשבון EURO בכ.א, אלא רק בבנק, בחברת האשראי יורידו לי עמלות חליפין,

יכול להיות שWISE יהיה פתרון טוב , התקווה שאשלם 9.5 שח עמלה על שליחת EURO מפועלים לWISE , ואז כמה סנטים על המשלוח מWISE לבעל העסק בזאגרב.

תודה על הצעת הפתרון החליפי- אבל גם אין לי מושג איך עושים את זה, איך העברת כסף דרך כרטיס האשראי שלך ? השתמשת בפלטפורמה של חברת האשראי ?
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2022 13:30
ב-WISE יש אפשרות לחייב את כרטיס האשראי כשבוחרים להעביר כסף לצד שלישי. גם אם העמלה בכרטיס האשראי היא 3%, בשביל 12 יורו זה יצא פחות מהעמלה המינימלית של 9.5 שקל לבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2022 13:36
אני דוקא חושב שאתה מדבר על עמלת בנק מקשר.

אתה לא יכול לשלם במקום המקבל את העמלה שהוא משלם לבנק שלו על קבלת כספים. גובה העמלה וכו' תלוי בהסכם שלו מול הבנק שלו.

מה שכן, יכול להיות ששם, כמו בארץ, העמלה על קבלת כסף מחו"ל גבוהה יותר מהעמלה על העברה מקומית (בתוך אירופה).

בכל מקרה העברת SEPA מקומית מ WISE תפתור לך את 2 הבעיות הללו.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2022 13:37
גם בבנק המרה משקל לאירו עולה כסף. לרוב אפילו יותר ממה שאפשר לקבל בכרטיס אשראי טוב
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2022 13:42
הבעיה רק , שאם אני שולח EURO מהבנק בישראל לWISE עדיין יעלה לי ה3rd parties fees רק בגלל שהעברתי מחוץ לSEPA מישראל לבנק באירופה בWISE,

זה לא באמת עוזר לי, להעביר מWISE לבנק בזאגרב זה החלק הקל כי זה נעזר בSEPA.

אז יש מה לעשות עם זה או שהגעתי למבוי סתום ? ופשוט אשלם 12EUR דרך בנק הפועלים ואשלם גם 14 EUR עמלה . הזיייה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2022 13:59
הכי זול כמובן זה לעשות את ההמרה של השקלים לאירו ואת ההעברה לwise דרך IB.

אבל לא הייתי פותח חשבון IB רק כדי לחסוך כמה שקלים בהעברות מזדמנות
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2022 14:10
יש לי חשבון IB, ויש לי כבר חשבון EURO בארץ, אתה אומר פשוט להעביר במסב לחשבון IB ואז להעביר מIB לWISE ? זאת הדרך היחידה להימנע מתשלומי 3rd parties for SWIFT WIRE ? יש לי העברה אחת בחודש בחינם , אחרת נראה לי 10 דולר עמלה בIB, זאת שיטה פחות אידיאלית אבל טוב להכיר אותה, יש דרך טובה יותר ?
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2022 15:05
אם אני אשלח את ה12EUR שצריך מבנק הפועלים לבנק בזאגרב , ואבחר באופציה שאני אשלם את העמלות קבלת הכסף,

האם ה12EUR יצליחו להגיע בשלמותם לבעל העסק בזאגרב ויירד לי כסף מהחשבון בפועלים על עמלות ה3rd party והבנק המקבל ?

או ששוב הבנקים באמצע יורידו את הכסף מהעמלה העוברת ובסה"כ יגיע לבעל העסק שוב במקום 12EUR איזה 1EUR ?

מה אני אמור לעשות ?
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2022 15:08
עלות למקבל בSEPA באירופה זה 0 או משהו קרוב לכך.

WISE תומכים בSEPA.

אפשר לבקש מהבנק שכל העמלות יהיו עליך ולא עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2022 15:39
אם יש לך חשבון בIB, למה להחזיק אירו בארץ?

כן.

תעביר במס"ב לIB, תמיר בIB את השקלים שלך לאירו ומשם תעביר SEPA לWISE.

ככה גם ההמרה תיהיה זולה הרבה יותר וגם ההעברה תיהיה זולה יותר.

זאת הדרך היחידה להמנע מעלויות גבוהות של בנקים ישראלים.

ועל הדרך זה גם חוסך לך את התשלום לבנק מקשר.

יש משיכה אחת חינם מIB, אבל מעבר לזה העלות היא לא 10דולר קבוע אלא תלויה בסוג ההעברה.

משיכה בACH לבנק אמריקאי למשל עולה 1 דולר. אני מניח שהעברת SEPA תיהיה זולה באותה מידה.

כן - להעביר לWISE רק פעם אחת בחודש :-)

אבל זה באמת כבר חיסכון של גרושים.

בערך.

אם אתה משלם את העמלות אז עמלות הבנק המקשר יהיו על חשבונך.

אם יש לצד המקבל עמלות בבנק שלו על קבלת כספים מחו"ל, הוא עדיין יצטרך לשלם את העמלות הללו.

כל עמלות השליחה שלך ועמלות הבנק המקשר.

אבל אם יש עמלה בבנק היעד על קבלת כספים, עדיין המקבל ישלם את העמלה הזאת.

העברה מהארץ לשם תיהיה דרך SWIFT/WIRE. לפחות בארה"ב אני יודע שהרבה בנקים לוקחים עמלה לא קטנה על קבלת כסף בצורה כזאת (בניגוד לקבלת ACH, שהיא חינם).

לא מכיר מספיק את התנאים באירופה, אבל אני מניח שהמצב שם דומה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2022 18:55
תודה על העזרה הרבה. ^_^

משלם על טעויות טרום הלימוד של הנושא.

ממה שאני מבין אם אני רוצה כעת שהאירו יהיו בIB במקום בפועלים אין פה קסם כמו בהעברת המס"ב בשקלים וצריך לעשות WIRE SWIFT באירו ולשלם את ה100 שח עמלה בפועלים ואת העמלת בנק מקשר מפועלים לבנק של IB בגרמניה עבור הפקדת האירו שה' יודע כמה זה יעלה. (יש לי שם 10K אירו)

אני מבין שIB כמו WISE בגלל הרשת הענפה של החשבונות בנק יכולים לשלוח בSEPA, מה גם שהאירו יימצא בבנק בגרמניה. תוהה אם הבחירה בSEPA תתבצע אוטומאטי או שעליי לבחור שם באפשרות הזאת בשליחת הWIRE.

ערוץ החיים הטובים. אם כי הבנתי מהנציג IB שACH אפשרי אך ורק לאזרחי ארה"ב.

נשמע מספק , מקסימום אקנה לבעל העסק משהו מאלי אקספרס בכמה שקלים ^_^

*מזכיר שכל מי שרוצה להוציא כסף החוצה , כדאי שיתעד את היתרה של החשבון לפני המעבר, וההעברה ואז את הSTATEMENT בבנקים הזרים כל הזמן וגם לצרכי מס, קל יותר להוציא כספים מאשר להחזיר אותם ולהוכיח את מקורם למס הכנסה .
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2022 19:23
בגדול כן.

לא יודע מה העמלה של הפועלים, אבל בנק מקשר לרוב זה לא סכום מאוד גדול. באזור ה20-30$ (ללא תלות בסכום).

בזמן המשיכה אתה צריך לבחור בין SEPA לבין WIRE (ואולי יש עוד כמה אפשרויות נוספות).

אז הנציג הטעה אותך.

ואני אומר את זה בתור מישהו שהוא לא אזרח ארה"ב ושמושך כסף מIB לחשבון הבנק האמריקאי שלו באופן קבוע ב ACH.

הצעה מעניינת. לא חשבתי על זה.

בינתיים לא נתקלתי בבעיות להעביר את הכסף חזרה, מצד שני גם לא העברתי סכומים מאוד גדולים.

בכל מקרה, אם אתה מדווח ומשלם מס על כל הרווחים שלך, אני לא חושב שתיהיה בעיה עם מס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2022 10:18
1. בדקת Paypal\rewire\payoneer? יש כמה חברות בתחום של העברת כספים.

2. תוציא 15E ב change בארץ בשטרות ושלח לו מזומן בדואר רשןם (נכון הוא "ירוויח" 3E ).

3. תעשה Wise עצמאי: אם אתה מכיר מישהו שגר\מבקר שם ויש לו חשבון בארץ את הערך של 15E בשקלים לחשבון הזה בארץ והמכר שמבקר\גר שם יעביר לו 15E.