⬅ חזרה לאינדקס

הצעת מחיר ראשונה במכירת דירה נוטה להיות ההצעה הכי טובה?

🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2022 07:17
אמרו לי שיש תופעה, שכשמוכרים דירה אז הרבה פעמים הצעת המחיר הראשונה היא הכי טובה, ואם מסרבים אז אחרי זה הצעות מחיר אחרות הן נמוכות יותר. לא הצלחתי להבין למה זה ואם זה בכלל נכון. מישהו יודע?
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2022 07:25
אני לא יודע אם זה בהכרח נכון. אבל ההגיון שמי שיגיע ראשון לדירה זה זוגות שמחפשים דירה מסוג דומה חודשים אז הם גם יחסית מכירים מחירים טוב וגם רוצים לסגור מהר. האנשים שמגיעים מאוחר יותר זה אנשים שמתחילים לחפש ופחות סגורים עצמם וממילא יהיו מוכנים לשלם פחות וגם פחות לחוצים לסגור.
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2022 10:34
לא יודע אם יש תופעה

מהניסיון הקטן שלי זה לא נכון

שמכרנו את הבית שלנו עוד לפני שפירסמנו פנו אלינו וסגרנו ב3.1 לחצנו ידיים והכל, תוכ החוזה והתקשורת של העורכי דין היה כמה השגות להם על החכירת מגרש ובסוף אחרי כמה חודשים העסקה נפלה.

אחרי חודש בערך שוב פנו אלינו עוד לפני שהספקנו לפרסם וסגרנו על 3.17 , לחיצת ידים התחלת חוזים ושוב נפל אחרי חודשיים בגלל אחוזי בניה שהם רצו יותר או משהו

אחרי זה פרסמנו ב3.3 את הדירה, באו המון אנשים, אף אחד לא הסכים לתת לנו 3.2 (הקו התחתון שלנו) במשך חודשיים בערך.

הורדנו את הפרסום, אחרי חודש פנו אלינו מתווכת עם קונה ב3.35 וסגרנו (בתנאי לפינוי של 2 חודשים מהסגירה)

היה לנו את הפרווילגיה לא למהר בכלל, ומשכנו את המכירה על פני שנה

בין לבין גם מחירי הנדלן המשיכו לעלות אז זה גם תרם

אם יש זמן תחכה, כרגע יש יותר ביקוש מעצה

גם שווה לשמור טלפונים של ההצעות הראשונות, ולהגיד שאתה בודק את שאר ההצעות ותחזור אליהם תוך חודש אם זה יהיה רלוונטי עוד
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2022 10:35
לא
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2022 11:14
אין ודאי שום חוקיות מחייבת וגם היכן שאולי "יש בזה משהו" (מניח שלפי אנקדוטות או סיפורי מתווכים) קשה מראש לדעת לבודד השפעתו בתוך כל המשתנים. אקראיות (או מזל) זה מרכיב משמעותי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2022 21:30
התשובה הפשוטה - הם יציעו לך את מחיר השוק.

שלושה עד חמישה ראשונים שיגיעו מכירים את האיזור, למדו את הנתונים וקופצים על כל מודעה חדשה.

עכשיו התשובה המסובכת - בשוק הנוכחי זה לא אומר שהם יביאו את ההצעה הטובה ביותר.

בשוק שהמחירים קופצים ב 10% עד 20% בשנה, ככל שתחכה המחיר יעלה.

הכל זה פונקציה של שוק וסבלנות
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2022 09:50
זאת אמירה שמתווכים אוהבים כי היא עושה את העבודה שלהם קלה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2022 16:08
אם הכי טובה זה ההצעה הכי גבוהה אז צריך למצוא מחקר בנושא.

אם הכי טובה הכוונה מבחינת רצינות אז לדעתי כן.

בכל אופן, גם אם מישהו יגיד לך סכום x, כל עוד לא חתמתם על חוזה הוא יכול להבטיח לך כל סכום אבל לא בטוח שיקבל את הכסף מהבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2022 17:46
דבר אחד בטוח.. אם תיקח תמיד את ההצעה הראשונה - לעולם לא תדע :)
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2022 17:58
אסביר את הרציונל:

בדרך כלל במיקום מסוים בזמן מסוים יש X אנשים שמחפשים נכס, כל אחד מחפש משהו קצת שונה, אחד PH, השני דירת 3 חדרים להשקעה והשלישי אולי דירת 4 חדרים למגורים, אחד חייב מעלית והשני חייב חניה, ככה שבפועל יש הרבה פחות מX אנשים רלוונטיים לנכס שלך.

עכשיו למצוא נכס שרוצים במחיר הנכון זו משימה לא פשוטה, בטח שלא בשוק של מוכרים אז לרכוש דירה בהנחה ואנו רוכשים רציניים יכול לקחת כמה חודשים טובים.

עכשיו נניח יוצא נכס חדש למכירה, מי שרלוונטי באותו הזמן זה קהל יעד "חם" שזה מספר לא גדול של אנשים, הם חיים את השוק ועם יד על הדופק, או לבד או דרך תיווך שבטוח מכיר כל נכס למכירה באזור, הם בדרך כלל יגיעו ראשונים וכיוון שהם גם רציניים הם גם יתנו הצעה רלוונטית.

מניסיוני אני יכול לומר שמכרתי נכס והמתעניין הראשון נתן את המחיר הטוב ביותר ובהרבה (ועוד העליתי אותו עוד במו"מ).
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2022 18:42
בקריאת הפוסט תהיתי לעצמי אם זה מסוג הנושאים שבהם פשוט זוכרים את הסיפורים על ההצעות הראשונות הגבוהות שפגו תוקף (=החרטה), לעומת ההצעות הראשונות שלא גררו חרטה ולכן נשכחו / לא הפכו לסיפורים.

מצד שני נתנו כאן תשובות הגיוניות - הפתיע אותי לטובה.